Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 324946 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline achilles3

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących
    « Odpowiedź #855 dnia: Lipca 06, 2009, 08:50:40 »
    wielkie dziękia
    od początku zostałem ja z Vaegirami, Rhodkowie(z którymi mam wojne) i Chanat Khergit z którymi chciałem mieć wojne ale sie nie udało i mam przerąbane, zatakowałem chyba z 5 karawan i zaufanie u nich malało
    ale sprubuje z tym questem na wojne z nimi(acha dużo mi spadnie zaufanie innych lordów i króla jak wywołam wojne)

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #856 dnia: Lipca 06, 2009, 14:42:23 »
    To co tu napisałeś nie ma wcale sensu gdyż.
    A.Jemu chodziło o amr. gdzie będzie jego heraldyka
    B.te kolory to twoja heraldyka, więc jeśli to native... cóż raczej kolega nie bedzie mógł zmienić [jak to mówisz] "kolorków"

Wiem to. Zasugerowałem mu ,że w takich kolorach efektownie się prezentuje ,a czy ją wybierze to nie moja sprawa.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline Cirmius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #857 dnia: Lipca 06, 2009, 14:43:55 »
    1. Gdzie znajdę Lorda Rimsuka?
    2. Gdzie znajdę Lorda Matheasa?

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #858 dnia: Lipca 06, 2009, 14:46:03 »
    Najlepiej to idź do jakiegokolwiek lorda  z frakcji tych lordów i sie spytaj.

Offline achilles3

• Użytkownik
    « Odpowiedź #859 dnia: Lipca 06, 2009, 16:41:23 »
    i wogóle dzięki za zbroje mam troche nie ciekawe kolory ale armor jest super (mam ten podobny do pizzeri Dominium) ale o taki mi chodziło

Offline Cirmius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #860 dnia: Lipca 07, 2009, 17:49:34 »
    Kiedy będę mógł poprosić mojego króla o danie mi jakiejś wioski/zamku ?

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #861 dnia: Lipca 07, 2009, 18:22:24 »
    Jak dołączysz do jego wasali, otrzymasz jedną zapyziałą wioskę na znak,, przyjaźni''.
    Albo gdy podbijesz sam jakiś zamek możesz spróbować go poprosić o przekazanie go tobie, lecz zwykle da ci marne 800 złotych monet.

Offline Cirmius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #862 dnia: Lipca 07, 2009, 18:51:16 »
    Jestem za Rhodokami, jak mogę zrekrutować ludzi z innego królestwa? Jest mi to potrzebne do ukończenia zadania oraz dla samego ulepszenia mojego wojska.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 07, 2009, 18:53:57 wysłana przez Cirmius »

Offline chrabeusz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #863 dnia: Lipca 07, 2009, 19:11:16 »
    Od czego zależy możliwość splądrowania wioski? Raz zrobiłem nową postać i było to możliwe od razu, ale teraz gdy robię inne splądrować nie mogę.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #864 dnia: Lipca 07, 2009, 19:39:36 »
    Jestem za Rhodokami, jak mogę zrekrutować ludzi z innego królestwa? Jest mi to potrzebne do ukończenia zadania oraz dla samego ulepszenia mojego wojska.
    Możesz najmować rekrutów z wiosek należących do danej frakcji, o ile relacje z taką wynoszą 0 lub wzwyż. Nawet podbite wioski przez wrogą frakcję wydadzą Ci rdzennych mieszkańców. Najwygodniej zapamiętać do jakiej frakcji należy dane miasto, wtedy nawet jeśli miasto zostanie podbite, to z pobliskich wiosek najmiesz rekrutów należących do początkowej frakcji (chyba, ze wgrałeś sobie Tweaka).

Od czego zależy możliwość splądrowania wioski? Raz zrobiłem nową postać i było to możliwe od razu, ale teraz gdy robię inne splądrować nie mogę.
    Zależy to od przynależności do frakcji (plądrować możesz tylko wrogie wioski) oraz od relacji z danym królestwem, wioską (musisz je pogorszyć, jeśli chcesz wioski atakować, plądrować - kraść bydło itp).

Pozdrawiam!

Offline Cirmius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #865 dnia: Lipca 07, 2009, 19:56:05 »
    Możesz najmować rekrutów z wiosek należących do danej frakcji, o ile relacje z taką wynoszą 0 lub wzwyż.

Jak polepszyć relacje ;> ?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #866 dnia: Lipca 07, 2009, 19:59:03 »
    Możesz najmować rekrutów z wiosek należących do danej frakcji, o ile relacje z taką wynoszą 0 lub wzwyż.

Jak polepszyć relacje ;> ?
    Wykonując questy, ratując wioskę przed najeźdźcami, oraz (jeśli będzie możliwość) wspieranie wieśniaków finansowo (pytasz kilku z nich "jak się tu żyje" i niekiedy proszą Cię o datek na lekarstwa. Ponadto jeśli otrzymasz od króla jedną z wsi jako lenno relacje w nim polepszą się o +5.

Żeby wykonywać questy musisz "przejść się wokół wsi" a następnie odnaleźć Sołtysa ( u niego również bydło kupisz).

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Lipca 07, 2009, 20:01:39 wysłana przez NIFN »

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    « Odpowiedź #867 dnia: Lipca 07, 2009, 21:02:32 »
    Trzeba wykonywać zadania w wiosce żeby polepszyć relacje chyba że ci się trafi wioska która jest zajęta przez bandytów wtedy należy wieśniakom pomóc. Po oczyszczeniu wioski z bandytów wioska oferuje ci towary ale najlepiej jest ich nie przyjąć to zyskasz na lepszych relacjach i chyba honorze. Polecam też każdą napotkaną wioskę na mapie świata sprawdzać a dlatego bo może się właśnie zdarzyć się że jest okupowana przez bandytów, zwykle są to wioski te same do oswobodzenia.

Offline Cirmius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #868 dnia: Lipca 08, 2009, 10:26:40 »
    Dobra, a jak zwiększyć morale u moich ludzi?

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #869 dnia: Lipca 08, 2009, 10:29:59 »