Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 325086 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lycha4

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących
    « Odpowiedź #840 dnia: Lipca 03, 2009, 14:07:35 »
    xD, tylko, że ja myślałem, że oni będą w szarym kolorze, a oni byli w niebieskim jak normalni wieśniacy i ich olewałem :D, tak samo było jak miałem pozbyć się bandytów koło miasta, ja myślałem, że mam ich szukać w lesie obok, a to się okazało, że ci na niebiesko to właśnie oni, myślałem, że to wieśniacy, atakowałem tylko tych na szaro :D

Offline krzyysiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #841 dnia: Lipca 03, 2009, 16:40:42 »
    Nave, źle mnie zrozumiałeś, oni wracają do wioski przez 5 kroków, a potem uciekają, to trwa 100 lat!!!
    Podczas wykonywania tego zadania warto mieć jak najmniej ludzi w oddziale. Duża ekipa wolno się porusza, a wieśniacy uciekają szybko - stąd są problemy z ich dogonieniem.
    Jesli masz skilla tracking na niskim poziomie, to nie pozwól, żeby grupy wieśniaków się rozdzieliły, bo potem ich nie odnajdziesz.
    Ten quest jest IMO niewarty robienia, bo pogarszają się relacje z wioską - trudno je potem podreperować, a relacje z lordem możesz zwiększyć na wiele różnych sposobów (nie tylko wykonując dla nich zadania, ale też np. pomagając w bitwie lub uwalniając z niewoli).

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #842 dnia: Lipca 03, 2009, 18:24:03 »
    Boże, robię rebelię i muszę mieć reputację u lordów. Relacje z wsią pogorszyłyby się o 2 np. a wtedy wystarczy jedno łatwiutkie zadanie dla wsi i już. Jakim cudem można wiedzieć gdzie jest uwięziony lord i gdzie stacza bitwę?! NIE DA SIĘ, trzeba mu lizać dupę, czyli robić zadania albo podwyższać honor robiąc zadania dla króla (IMO najwięcej zadań z możliwością zdobycia honoru, ale może też od miasta, nie wiem).

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #843 dnia: Lipca 03, 2009, 19:17:35 »
    Czy są może gdzieś indziej savy niż w "dokumentach", bo nie wiem czemu ale mi sam zniknął ?

ponawiam pytanie

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #844 dnia: Lipca 03, 2009, 20:11:50 »
    Czy są może gdzieś indziej savy niż w "dokumentach", bo nie wiem czemu ale mi sam zniknął ?

Proponuje (a raczej radzę) Ci przenieść folder dokumentów na inną partycję i zmienić element docelowy. Przechowywanie "moich dokumentów" na dysku C: do bezpiecznych nie należy. A co do innych katalogów z save'ami, to niestety nie ma. Swoja drogą zawsze tworzy się backup save'a sprawdź czy nie ma go w katalogu. ...\Moje dokumenty\Mount&Blade Savegames\Native (lub inny mod).

Pozdrawiam!

Offline achilles3

• Użytkownik
    « Odpowiedź #845 dnia: Lipca 04, 2009, 14:34:40 »
    mam pytanie nie wiem czy było wcześniej zadane, ale czy jak mam -53 u danej frakcj (Khergicii czy jakoś tak) to moge te stosunki jakoś poprawić bo chce im pomóc w wojnie

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #846 dnia: Lipca 04, 2009, 14:40:20 »
    Jeżeli masz -milion u danej frakcji to oznacza to, że jesteś z nią w stanie wojny. Musisz doprowadzić do pokoju wtedy będzie 0. Najlepiej rób questy dla stolicy wrogiej nacji, prędzej czy później dostaniesz questa z pokojem.

Offline achilles3

• Użytkownik
    « Odpowiedź #847 dnia: Lipca 04, 2009, 22:25:21 »
    acha ale moja frakcja nie ma z nią wojny bo ja jestem z nimi w "nie pokoju" ale dzięki postaram sie tak zrobić

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #848 dnia: Lipca 04, 2009, 22:38:02 »
    acha ale moja frakcja nie ma z nią wojny bo ja jestem z nimi w "nie pokoju" ale dzięki postaram sie tak zrobić

Zaraz ,tylko ty masz u nich minusowe relacje a twoja frakcja nie? W tym wypadku musisz robić wręcz odwrotnie ,chodzić po lordach i pytać się o questy. W końcu któryś Ci da takie zadanie byś rozpętał wojnę z jakąś frakcją ,jeśli to będzie ta ,z którą masz ujemne relacje to świetnie ,jeśli nie to szukaj dalej. Lepiej mieć 1 wroga niż 2 :D.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #849 dnia: Lipca 05, 2009, 10:21:39 »
    nie rozumiem jakim cudem masz -53 i nie masz wojny, jak jest pokój to z automata masz 0, a jak ich powkurzasz to od razu wojna jest. Jeżeli masz ujemne relacje z poszczególnymi lordami to radzę poznać jakąś damę i po prostu wysyłać do nich prezenciki. Jeżeli wszyscy cię nie lubią to musisz wydać ze 100k ale jeżeli chcesz im pomóc w wojnie, to nie muszą cię lubić, po prostu jak zobaczysz bitwę to się dołącz :D Czy ktoś wie po jakim czasie od pytania się lorda o rebelię można znowu dostać to pytanie? Bo ja głupi byłem i od razu po zrobieniu rebelii się wszystkich pytałem (uznałem, że 30 honoru wystarczy), a tu dupa, a drugi raz tego pytania nie ma. Teraz mam u wszystkich lordów na + oprócz jednego u którego mam 0, honoru 58. Poza tym, nagle znikąd wypowiedzieli mi wojnę =.=*

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #850 dnia: Lipca 05, 2009, 22:26:06 »
    nie rozumiem jakim cudem masz -53 i nie masz wojny, jak jest pokój to z automata masz 0, a jak ich powkurzasz to od razu wojna jest.

A spróbuj w trakcie pokoju doprowadzić do ujemnych relacji z obojętnie jaką wioską i przejmij jej zamek. Kontakty spadną poniżej zera ,a Ty zostaniesz celem nr. 1. frakcji ,której podbiłeś zamek. W tym momencie jest możliwość ,że komputer to zauważy i wypowie wojnę stronie do ,której należymy lub pominie to i będzie miał nas w nosie... Najlepsze jest to ,że owa "minusowa frakcja" może oblegać Ci zamek ,z tą różnicą ,że nigdy go nie zdobędzie (miałem taką sytuację ,pozostawiłem w zamku 3 leśnych bandytów ,mimo tak słabej obrony nie zdobyli go).
    J.Słowacki Testament mój

Offline achilles3

• Użytkownik
    « Odpowiedź #851 dnia: Lipca 05, 2009, 23:10:54 »
    kurde właśnie moja frakcja Vaegirzy (sorry za błędy bo nie wiem jak sie pisze) mimo to nie podpisała wojny z nimi i mam przerąbane bo jak chce wykonać jakieś zadanie dla nich to mój bohater odpowieda odchodze koniec spotkania i gasi rozmowe,
    acha i mam pytanie jaką zbroje musze mieć żeby było na niej widać mój herb bo inni lordowie mają takie???

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #852 dnia: Lipca 05, 2009, 23:13:27 »
    Wiesz co? Tak to napisałeś, że nie mam zielonego pojęcia o co ci chodzi.

A co do drugiego pytania. To potrzebujesz kolczugi z Surkotem lub Tabardem (Polecam surkot)

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #853 dnia: Lipca 05, 2009, 23:33:59 »
    kurde właśnie moja frakcja Vaegirzy (sorry za błędy bo nie wiem jak sie pisze) mimo to nie podpisała wojny z nimi i mam przerąbane bo jak chce wykonać jakieś zadanie dla nich to mój bohater odpowieda odchodze koniec spotkania i gasi rozmowe,
    acha i mam pytanie jaką zbroje musze mieć żeby było na niej widać mój herb bo inni lordowie mają takie???

Miałem to samo z Rhodokami. Dopiero po wyelminowaniu Nordów Swandia ,do której należałem wypowiedziała im wojnę.

Potrzebujesz Kolczugi Rycerskiej z długą tuniką (w sklepach przedstwiana zwykle jako długa szata w zielono-czarną szachownicę. Ładnie wygląda przy kolorach czerwonych ,zielonych i pomarańczowych. Reszta nie prezentuje się wystarczająco efektownie.
    J.Słowacki Testament mój

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #854 dnia: Lipca 06, 2009, 00:47:49 »
    Musisz poprostu szukać questu lorda [czesto jak masz duzo u niego na plusie] questa o wojne z dana frakcja. to jest wedlug mnie najlepszy sposob.

w zielono-czarną szachownicę. Ładnie wygląda przy kolorach czerwonych ,zielonych i pomarańczowych.
    [/quote]

To co tu napisałeś nie ma wcale sensu gdyż.
    A.Jemu chodziło o amr. gdzie będzie jego heraldyka
    B.te kolory to twoja heraldyka, więc jeśli to native... cóż raczej kolega nie bedzie mógł zmienić [jak to mówisz] "kolorków"