Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 325101 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alladrix

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących
    « Odpowiedź #825 dnia: Czerwca 28, 2009, 14:46:18 »
    Jest sie marszałkiem do zakończenia rebelii. Póżniej są nowe wybory na marszałka
    Ir Ithil ammen Eruhín
    menel-vîr síla díriel
    si loth a galadh lasto dîn!
    A Hîr Annûn gilthoniel,
    le linnon im Tinúviel!

Offline Ziutullus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #826 dnia: Czerwca 28, 2009, 17:55:18 »
    Witam was przyjaciele:D mam poważne pytanie. ja teraz jestem wasalem królestwa Vearingow i ja mam własne ziemie a moje pytanie brzmi: jak moge te ziemie po skonczeniu kontraktu????????????

« Ostatnia zmiana: Czerwca 28, 2009, 18:15:23 wysłana przez Ziutullus »

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #827 dnia: Czerwca 28, 2009, 19:04:59 »
    Witam was przyjaciele:D mam poważne pytanie. ja teraz jestem wasalem królestwa Vearingow i ja mam własne ziemie a moje pytanie brzmi: jak moge te ziemie po skonczeniu kontraktu????????????

Sorry ,ale nie rozumiem pytania. Może napisz jeszcze raz.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #828 dnia: Czerwca 28, 2009, 19:38:36 »
    Mam pytanie, robię Rebelię u Rhodoków i wraz z zaczęciem mam wojnę z Rhodokami i Khanatem. Jedynym sposobem, aby polepszyć relacje z lordami jest pogadanie z damami, znajdującymi się w miastach Rhodoków. No fajnie, ale jak mam wejść do sali, w której one są, skoro prowadzę wojnę???? Czy można zawrzeć pokój z nacją, w której robi się Rebelię?? (wiem, że to nielogiczne ale gry komputerowe są nielogiczne)

Ostatni raz proszę, abyś zaczął pisać po polsku i w zrozumiały sposób, bo jak na razie nielogiczna jest tylko Twoja wypowiedź. Kolejne posty tego typu będą usuwane.
    Wspomnę też, abyś na przyszłość nie usuwał dopisków moderatorskich, bo się pogniewamy.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 28, 2009, 21:50:25 wysłana przez Alkhadias »

Offline Ziutullus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #829 dnia: Czerwca 30, 2009, 23:52:23 »
    Nave sluchaj.robilem questa z gosciem ktory mial byc krolem w krolestwie Rhodokow  oki???   ale cos poszlo nie tak podczas tego questu i zostaly mi ziemie pod moim panowaniem ktore zdobywalem dla niego. i pytanie moje brzmi:  jak mozna sie ich pozbyc????????/

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #830 dnia: Lipca 01, 2009, 00:12:01 »
    Tobie chodzi o rebelie ? Oj to nie można się ich pozbyć, poprostu porzuć je a napewno ktoś się nimi zainteresuje, ew. jak masz lordów już to daj komuś ów zamek

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #831 dnia: Lipca 01, 2009, 02:48:35 »
    Alkhadias - to nie moja wina, że nie rozumiesz tego co napisałem. W każdym razie, robiąc questy dla wójta jakiegoś miasta dostałem questa z pokojem, więc teraz mogę gadać ze wszystkimi damami w królestwie.

Offline Ziutullus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #832 dnia: Lipca 01, 2009, 09:17:02 »
    Kradus no a jak to jest po skonczonym kontrakcie w wybranym krolestwie?????  moje ziemie sa oznaczone na siwo a kiedy chce zawsze pokoj w wrogim krolestwem to cos mi mowia ze nie moge bo jestem panem bez ziem czy jakos tak. oto glownie tez mi chodzi.    generalnie ze jak mam te ziemie to nie moge zawrzec pokoju i temu nie wiem jak ich sie pozbyc

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #833 dnia: Lipca 01, 2009, 11:35:31 »
    Ziutullus - w jakim kolorze masz ziemie swoje i pretendenta? Jeżeli zbugował ci się quest to masz zółte i powinieneś być zwykłym lordem pretendenta, jak masz na czerwono to powinieneś być super-marszałkiem. Wszystkie te ziemie, które zdobywasz dla pretendenta możesz nadać lordom twojego kraju. Według tego co napisałeś, wszystkie ziemie, które zdobywałeś brałeś dla siebie. Nie da się ich niestety pozbyć, po prostu wyjmij wszystkich ludzi z nich (mam na myśli garnizony) i poczekaj aż ktoś je zajmie. Nie możesz zawrzeć pokoju, jeżeli jesteś super-marszałkiem. Musisz być lordem pretendenta, już po obaleniu starego króla (po zrobieniu questa).

Wie ktoś jak zrobić questa z uciekającymi wieśniakami? Pogadałem sobie z lordem Grunwalderu i dał mi questa, że chłopi uciekają z jego wsi (Saren) i mam zadanie ich zatrzymać. Są 3 grupy po 10 wieśniaków w każdej. Podjeżdżałem do wszystkich i wybierałem, żeby wracali, ale oni przez chwilę to robili, a potem znowu uciekali. Jak ich łapałem i kazałem wrócić to było to samo. Wiecie jak zrobić, żeby oni już sami wrócili do tej wsi i nie uciekali?

Offline Skorpion

• Użytkownik
    « Odpowiedź #834 dnia: Lipca 01, 2009, 13:12:09 »
    Mam takie pytanie. Mianowicie, czy da się trochę "zwiększyć" postać? Dodać trochę w barach, zmienić wysokość, szerokość itd.  Wymaga to zmiany jakiś cyferek, czy edytowania modelu? No i jeszcze jedno pytanko. Czy jest dostępna jakaś paczka nowych modeli twarzy (chodzi o te textury) ?  Jeśli tak to proszę o link.

Pozdrawiam

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #835 dnia: Lipca 01, 2009, 13:42:41 »
    Wie ktoś jak zrobić questa z uciekającymi wieśniakami? Pogadałem sobie z lordem Grunwalderu i dał mi questa, że chłopi uciekają z jego wsi (Saren) i mam zadanie ich zatrzymać. Są 3 grupy po 10 wieśniaków w każdej. Podjeżdżałem do wszystkich i wybierałem, żeby wracali, ale oni przez chwilę to robili, a potem znowu uciekali. Jak ich łapałem i kazałem wrócić to było to samo. Wiecie jak zrobić, żeby oni już sami wrócili do tej wsi i nie uciekali?

Musisz po prostu jechać za nimi aż do wskazanej przez lorda wioski. Wtedy wieśniacy znikają ,pogarszają Ci się relacje z ową wioską i możesz pójść odebrać nagrodę od lorda.
    J.Słowacki Testament mój

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #836 dnia: Lipca 01, 2009, 23:27:54 »
    Mam takie pytanie. Mianowicie, czy da się trochę "zwiększyć" postać? Dodać trochę w barach, zmienić wysokość, szerokość itd.  Wymaga to zmiany jakiś cyferek, czy edytowania modelu? No i jeszcze jedno pytanko. Czy jest dostępna jakaś paczka nowych modeli twarzy (chodzi o te textury) ?  Jeśli tak to proszę o link.

Pozdrawiam
    Nigdy o tym nie słyszałem, mało kto patrzy na wygląd postać. Jeśli ci tak bardo zależy poszukaj na forum TW.
    pozdro

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #837 dnia: Lipca 02, 2009, 18:04:33 »
    Czy są może gdzieś indziej savy niż w "dokumentach", bo nie wiem czemu ale mi sam zniknął ?

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #838 dnia: Lipca 03, 2009, 00:03:30 »
    Nave, źle mnie zrozumiałeś, oni wracają do wioski przez 5 kroków, a potem uciekają, to trwa 100 lat!!!

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #839 dnia: Lipca 03, 2009, 09:21:29 »
    Wiem o co chodzi ,właśnie dlatego ważne jest złapać ich jak najbliżej ich wioski. Wtedy jedziesz za nimi i gdyby jakaś grupa się "wyłamała" i chciała powrócić na ścieżkę prowadzącą do miasta ,po prosu z nimi rozmawiasz i nakazujesz in wracać.
    J.Słowacki Testament mój