Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 325078 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących
    « Odpowiedź #810 dnia: Czerwca 20, 2009, 14:00:26 »
    Ja mam takie pytanie bo w temacie  o gothicu koles pisze ze w m&b jest jakiś fajny model walki na broń biała,wh mnie jest on zwyczajnie słaby i gothic go pod tym względem bije na łeb,chyba że ten koleś mial kombosy :p

Pytanie mistrzowsko zadane :P
    To nie jest pytanie tylko jakaś sugestia, wyrażenie swojej opinii chyba że jest tak mistrzowsko zadane że nikt nie jest w stanie na nie odpowiedzieć a co do walki to mount bije na głowe gothica.

Offline Baseboll

• Użytkownik
    « Odpowiedź #811 dnia: Czerwca 21, 2009, 12:37:10 »
    Witam wszytskich :D
    mój 1st post ;]

Mam takie pytanko... Przez pierwszy rok (czasu gry) walczyłem dla Rhodoków. Po podbiciu połowy ziem Nordów i  Chanatu postanowiłem że dołącze do rebelianckiej Swadii. Wczoraj w nocy padł ostatni ich zamek... Przejąłem wszystko co tam mieli i tu sie pojawia problem... po mojej stronie jest tylko 6 lordów a jak podchodze do niedobitków to nie mam możliwości zaproponowania im dołączenia się do mnie :/ I tu potrzebna mi jest wasza pomoc- co mam z tym fantem zrobić :/
    Spal Heretyka, Zabij Mutanta, Oczyść Niewiernych

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #812 dnia: Czerwca 21, 2009, 16:49:26 »
    Nic pokonaj resztę lordów, powyłapuj i czekaj aż będzie ogłoszone ,że Pretendent do tronu(Lady Isolla z suno) jest nowym królem swadii(chyba wystarczy poczekać) zagadaj z nią najlepiej i powiedz ,że się udało to wtedy reszta lordów przejdzie do ciebie Haralus zniknie a ty będziesz tylko wasalem.

Offline Baseboll

• Użytkownik
    « Odpowiedź #813 dnia: Czerwca 21, 2009, 21:42:10 »
    Ok zadziałało :D Byłem wasalem ale teraz prowadze własne państewko :D I kolejne pytania:
    1) Jest łuk z większym dmg niż 28k?
    2) Co poziom dostajemy 10 punktów do rozdania we władaniu bronią. Co one tak naprawde dają?
    3) Jak ładujemu bodajże w silny cios czy jakoś tak to co poziom (umiejętności) zadajmey 8% większy dmg. Przy ładowaniu w potężny naciąg mam takie coś: Pozwala na używanie lepszych łuków. Każdy punkt (do 4 plus wymagania "potęznego naciąu" danego łuku) zwiększa obrażenia zadawane przez łuk o 14%. No ni w cholere nie moge tego zrozumieć czy co poziom dostaje 14 czyli na 10 będzie to 140% czy tylko liczą się 4 plusy czy jeszcze co innego...
    4) Jak mam własne państewko moge miec lordów?
    5) O co chodzi w "wojsko w patrolach"?

Dzięki :D

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #814 dnia: Czerwca 21, 2009, 22:24:03 »
    Ok zadziałało :D Byłem wasalem ale teraz prowadze własne państewko :D I kolejne pytania:
    1) Jest łuk z większym dmg niż 28k?
    2) Co poziom dostajemy 10 punktów do rozdania we władaniu bronią. Co one tak naprawde dają?
    3) Jak ładujemu bodajże w silny cios czy jakoś tak to co poziom (umiejętności) zadajmey 8% większy dmg. Przy ładowaniu w potężny naciąg mam takie coś: Pozwala na używanie lepszych łuków. Każdy punkt (do 4 plus wymagania "potęznego naciąu" danego łuku) zwiększa obrażenia zadawane przez łuk o 14%. No ni w cholere nie moge tego zrozumieć czy co poziom dostaje 14 czyli na 10 będzie to 140% czy tylko liczą się 4 plusy czy jeszcze co innego...
    4) Jak mam własne państewko moge miec lordów?

Dzięki :D

1) masterwork war bow o ile pamiętam miał 30k.
    2) biegłość w posługiwaniu się danym orężem... zwiększa nieco dmg, szansę na skuteczny, celniejszy atak itp.
    3) każdy lepszy łuk wymaga "ileś tam" punktów w "potężnym naciągu", sam skill zwiększa obrażenia zadawane przez łuki 1 pkt=14%, 2pkt=28%... 10pkt=140% (overpower), poza tym dłużej możesz trzymać napiętą cięciwę podczas celowania (celownik nie rozłazi się tak szybko).
    4) w Native nie... jedyny sposób na pozyskanie lordów to rebelia z pretendentem do tronu, niektórzy dadzą się przekonać.
    5) e... nie wiem dokładnie, o co Ci chodzi, sprecyzuj...

Pozdrawiam!

Offline Baseboll

• Użytkownik
    « Odpowiedź #815 dnia: Czerwca 22, 2009, 00:25:33 »
    gdzieś natrafiłem na topic w którym ludzi przechwalai się ile maja wojska :P I padały tam hasła powiedzmy 100 szybkiego reagowania i 500 w patrolach

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #816 dnia: Czerwca 22, 2009, 00:55:32 »
    Czyli tyle ile ty i twoi lordowie macie srednio "przy sobie", w swoim party.
    pozdro

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #817 dnia: Czerwca 22, 2009, 07:48:54 »
    No cóż... Na dwa sposoby można to interpretować...
    1.Niektóre poważniejsze mody (tak naprawdę cała masa, jeden lepiej, drugi gorzej) dodają możliwość założenia własnego królestwa i najmowania lordów.
    2.Bardzo niektóre lepsze mody umożliwiają zrobienie patrolu z jakiegokolwiek członka drużyny. Można mieć chyba do 15...

Obie te opcje zawiera mod Swords of Damocles Invasion v.4 Wg. mnie jest to także najlepszy mod jako kiedykolwiek powstał, zmienia M&B z bezmyślnej siekanki w coś podobnego do strategii... I to rozbudowane sterowanie królestwem... Rozmarzłem się :P

Offline NeroXero1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #818 dnia: Czerwca 23, 2009, 21:32:11 »
    Nie wiem jak zrobić więcej jednostek. mam tak że mogę mieć 36 a nie którzy mają po 90. Jak mam zrobić żebym miał więcej?

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #819 dnia: Czerwca 23, 2009, 21:38:15 »
    Ładować punkty doświadczenia w charyzmę a następnie w przywództwo, każdy punkt daje 5 lub 10 miejsc wiecej w naszej armii oraz każde osiągnięcie levelu więcej daje nam jedno nowe miejsce;)

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #820 dnia: Czerwca 23, 2009, 21:40:14 »
    Nie wiem jak zrobić więcej jednostek. mam tak że mogę mieć 36 a nie którzy mają po 90. Jak mam zrobić żebym miał więcej?
    Chodzi ci o ilość jednostek które masz przy sobie? Inwestuj w punkty atrybutów "charyzma" (za każdy punkt +1 ludzik więcej), punkty umiejętności "przywództwo" (za każdy punkt +5 ludzików) i w renomę, czy jak kto woli reputację, którą zdobywasz za bitwy, udział w turnieju i jest jeszcze kilka możliwości (za każde 25pkt renomy +1 ludzik więcej)

Offline SeeeDO

• Użytkownik
    « Odpowiedź #821 dnia: Czerwca 25, 2009, 13:50:57 »
    Witam. Jestem nowy zarówno w grze jak i na forum i mam mały problem, a właściwie pytanie do doświadczonych graczy, którzy znają i którzy przetestowali różne mody. A więc poszukuje moda do gry, który spełniał by poniższe wymagania:
    -mod powinien być spolszczony
    -opcja tworzenia własnego królestwa
    -poziom trudności nie powinien odbiegać od wersji native
    -nie chciałbym różnorakich bajerów typu broń palna lub zombiaki

Zależy mi na realistycznej średniowiecznej nawalance rycerzami z możliwością prowadzenia własnego królestwa i elementami strategii. :)

O ile się orientuje polskich modów jest nie za wiele, więc w ostateczności poproszę o podanie jakiegoś moda anglojęzycznego.

P.S  Proszę nie pisać uwag typu "Opcja szukaj nie działa?", gdyż przeglądałem topic z modami, lecz tematy w ów wątku zawierają same nazwy modów z których nie wiele można wywnioskować, a przeglądanie po kolei wszystkich tematów daje efekt, ale jest żmudne :)
    Proszę zatem kogoś obeznanego w grze o pomoc i jakieś doradzenie mi w tej sprawie.  Dziękuje z góry i pozdrawiam. ^^

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #822 dnia: Czerwca 25, 2009, 17:16:42 »
    To pytanie mogłeś zadać w tym temacie http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=2573.0
    Mogę polecić następujące mody:
    - Swords of Damocles- Invasion- Jeden z najbardziej rozbudowanych modów. Posiada szeroką opcję zarządzania królestwem i wiele innowacyjnych rozwiązań. Czy jest godny zagrania? Nie wiem, nie grałem, ale inni mówią że tak, a ja przychylam się do tego.
    - Age of Machinery- Mod wprowadza możliwość zarządzania własnym królestwem, a także ciekawostkę jaką są machiny oblężnicze. Po więcej informacji odsyłam do tematu.
    - Western Invaders- W ostateczności możesz wypróbować mojego moda, ale uprzedzam, że wprowadza on kilka nowych państw, w tym jedno z bronią palną. Poza tym posiada opcję własnego królestwa i wiele innych zmian. Tu masz link do tematu http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=2362.0 Na pierwszej stronie znajdziesz listę zmian.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #823 dnia: Czerwca 28, 2009, 11:39:42 »
    Mam pytanie dotyczące Rebelii, zrobiłem już Rebelię z pretendentem i jak wcześniej byłem "niby-królem" rebelii, to teraz jestem zwykłym lordem w rebelii. Czy w rebelii, tak samo jak w innych nacjach, są wybory na marszałka???

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    « Odpowiedź #824 dnia: Czerwca 28, 2009, 12:44:32 »
    W rebelii z pretendentem do tronu od razu śię jest marszałkiem.