Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 326647 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Qbz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących
    « Odpowiedź #795 dnia: Czerwca 16, 2009, 23:07:30 »
    1. Czy da sie utworzyc panstwo, ktore nie bedzie sie zaczynalo na "Rebelianckie"
    2. Czy majac swoje panstwo mozna zatrudniac wasali?

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #796 dnia: Czerwca 16, 2009, 23:47:47 »
    1. Nie, w czystym Native nie ma takiej opcji, ale niektóre mody ją posiadają.
    2. Nie, możesz przekupić lordów frakcji, u której się zbuntowałeś. Tu też mogą Cię poratować mody, bo w niektórych jest opcja najęcia lorda dla swojej frakcji.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #797 dnia: Czerwca 17, 2009, 07:51:42 »
    2 tylko z pretendentem do tronu można przekupywać lordów.

Offline Qbz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #798 dnia: Czerwca 17, 2009, 12:55:18 »
    A czy można swoich ludzi (tych z tawerny) przemianować na wasali?
    Jesli chodzi o moda to gram na Britain 1297
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2009, 13:02:42 wysłana przez Qbz »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #799 dnia: Czerwca 17, 2009, 13:39:15 »
    Nie, nie można. Nie wiem jak sprawa wygląda w tym modzie, ale jeżeli nie ma tam skryptu własnego królestwa, to nie możesz mieć nowych wasali. Jeżeli wywołasz rebelię z pretendentem, to możesz przekupić lordów frakcji, u której się zbuntowałeś.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #800 dnia: Czerwca 17, 2009, 20:08:40 »
    Siemka, poniewaz [nie wiem czemu] ale w tym dziale nie moge załozyc nowego watku, a wiec:
    Jest tak że mi tera m&B.exe nie dziala, probwalem przeinstalowac [nawet pare razy] ale nic to nie daje.
    Ps. to nie jest pierwsza gra z ktora tak mialem [w innych samo przechodzilo ale przez dlugi czas].

Offline lorde

• Użytkownik
    « Odpowiedź #801 dnia: Czerwca 17, 2009, 22:54:17 »
    Klikasz na ikone i ci sie nie włącza?? Może masz za dużo śmieci na kompie albo jakiegos vir'a.. Sproboj format zrobic.

-----MOJE PYTANIA---
    W poradniku na stronce pisało, że żeby zostac marszałkiem trzeba urobic lordów przed dojściem do frakcji...
    Ja już jestem u Nordów.. Mam 20 honoru i 600 reputacji (lenna: wieś obok Sargoth).  Z Królem mam stosunki 25, z jednym lordem -20 (przez dame) i z resztą 0 / +10 .  Co mam zrobic żeby stac sie marszałkiem ?

2. Koniunktura
    Jak poprawic koniunkture w wiosce?? Mam wszystkie ulepszenia prócz szkoły.

Czy koniunktura wpływa na ceny?? Im wyższa tym wyższe ceny ?

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #802 dnia: Czerwca 18, 2009, 07:39:33 »
    1. Żeby brać udział w wyborach na marszałka musisz mieć 1000 reputacji. A "urobienie lordów" zwiększa twoje szanse na wygraną ;-)

2.Jaką koniukturę? Chodzi Ci o "prosperity"? Dawno nie grałem w polsą wersję... Chodzi o stopnie "Bardzo biedny" "Biedny", itd?
    Na to nie mogę odpowiedzieć, ale na ceny raczej wpływa twoja reputacja wśród wieśniaków.

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    « Odpowiedź #803 dnia: Czerwca 18, 2009, 09:26:08 »
    2. Jesli chcesz poprawic koniunkture musisz poprostu cierpliwie czekac i nie pozwolic na jej spladrowanie i po jakims czasie ci sie zwiekszy a i młyn warto wybudowac w wiosce gdyz zwieksza 5% koniunktury a jesli chodzi o szkole to zwieksza twoje relacje z wioska.

PS: Koniktura raczej nie wpływa na cene towarow tylko kiedy jest wyzsza tym jest ich wiecej, a na cene towarow wpływaja relacje twoje z wioska.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 18, 2009, 09:30:47 wysłana przez daro12342 »

Offline lorde

• Użytkownik
    « Odpowiedź #804 dnia: Czerwca 18, 2009, 17:30:05 »
    Tak chodzi mi o te stopnie właśnie.. Koniunktura..  Mam teraz 2 wioski i zamek. W zamku i wiosce bardzo niska a w oddzielnej wiosce niska.

A po ilu miesiącach gdzieś koniunktura wzrasta jeżeli nie plądrowali mi wiochy??  Raz była "najeżdżana" ale pogoniłem wrogiego lorda i zatłukłem jego wojsko w lesie ^^.

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    « Odpowiedź #805 dnia: Czerwca 18, 2009, 18:14:16 »
    Czas samoczynnej poprawy koniunktury jest chyba różny a jeszcze przypomniałem sobie że poprzez wykonywanie zadan u sołtysa mozna poprawic koniunkture w wsi czyli przyprowadzenie kilka sztuk bydła i kilku workow pszenicy jednak jest to czasochłonne i trzeba troche wydac a i jeszcze kazde zadanie przynajmniej z 4, 5 razy trzeba wykonac zeby koniunktura sie podniosla tak wiec nie wiem czy sie opłaca chyba ze ci bardzo zalezy nad poprawieniem przychodów czyli tzw. podatków, osobiscie robiłem tak przy 2 wioskach ale długo czasu mi przeminelo zanim z zadan poprawila sie koniunktura i zdałem sobie sprawe że wole poczekac az samoczynnie sie poprawi wydajnosc wioski i teraz skupiam sie na obronie wiosek poniewaz po tak ciezkich staraniach mozna stracic to co  sie udało uzyskac. Chociaż gdybym nadal był wasalem to napewno za wszelka cene bym poprawiał ale grając jako rebeliant i prowadząc z 2 a nawet 3 frakcjami to jest ciezko to pogodzic

Offline lorde

• Użytkownik
    « Odpowiedź #806 dnia: Czerwca 19, 2009, 18:39:58 »
    PROBLEM Z LENNEM!!!

Zdobyłem miasto Suno i poprosiłem Króla o władanie nad nim... On mi 'odpisał' , że dałby mi miasto , ale mam już u niego lenna (mam 2 wioski i zamek).
    Czy w grze moge miec tylko tyle?? Chciałbym przejąc więcej miast ;/ jakiś frajer który nawet nie raczył przyjsc z pomocą będzie zasiadywał teraz na moim fotelu w mieście..

Jeżeli moge miec tylko 1 lenno to jak moge zrzec się swoich obecnych ? Musze przysięge wycofac? ?

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #807 dnia: Czerwca 19, 2009, 20:40:24 »
    Po pierwsz rzadko bardzo tu zaglądam i jak wyświetliłem wątek do byłem dopiero na 44 stronie, ale to taki tylko offtop.

Drogi Lorde, odpowiedź na większość twojch pytań i wątpliwości możesz znaleść na forum bez problemu, ale...jak już tu wszedłem to Ci coś tam napiszę:)

Otóż możesz mieć więcej lenn, ale z każdym następnym spada prawdopodobieństwo otrzymania kolejnych włości. Zrzec się nie możesz (chyba), nawet jak wypowiesz przysiegę to i tak zamek pozostanie twój.

Offline inqq

• Użytkownik
    • 101st.eu
      • 101st.eu
    « Odpowiedź #808 dnia: Czerwca 20, 2009, 12:30:39 »
    Ja mam takie pytanie bo w temacie  o gothicu koles pisze ze w m&b jest jakiś fajny model walki na broń biała,wh mnie jest on zwyczajnie słaby i gothic go pod tym względem bije na łeb,chyba że ten koleś mial kombosy :p

Pytanie mistrzowsko zadane :P
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 20, 2009, 12:59:34 wysłana przez Alkhadias »

101st.eu Zapraszamy!

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #809 dnia: Czerwca 20, 2009, 12:53:37 »
    Tylko że właśnie nie masz pytania. mówisz że zadajesz pytania a dalej nie ma nic co sugerowało by że jest to pytanie. Dlatego nie mogę na nie odpowiedzieć.