Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 325233 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mannerheim

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących
    « Odpowiedź #690 dnia: Maja 28, 2009, 22:29:31 »
    Przecież już napisałem co masz zrobić. Szukaj lordów z tej samej nacji co ten lord czy tam król i pytaj się gdzie tenże osobnik jest. Szukajcie a znajdziecie... ;)

Offline Oman112

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #691 dnia: Maja 29, 2009, 14:04:07 »
    1. Mam takie zadanie : Nauczyc bronic wiesniakow.

Offline Mściwoj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #692 dnia: Maja 29, 2009, 14:11:54 »
    W tym zadaniu szkolenie polega na wybraniu opcji w panelu "komunikacji" z wioską (czy jak to się tam nazywa)- rozpocznij szkolenie wieśniaków - trochę to przypomina odpoczywanie w obozowisko (czas się nie zatrzymuje) i po każdym dniu będziesz walczył z jednym wieśniakiem na kije. Musisz wyszkolić w ten sposób chyba 6-7 wieśniaków. Jeśli dobrze pamiętam to o ilości można się dowiedzieć u sołtysa. Ciekawe zadanie choć trochę trwa, ale lepsze to niż robienie za gońca lordów:)

Offline Mannerheim

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #693 dnia: Maja 29, 2009, 14:32:22 »
    Tak, i na końcu szkolenia czeka niespodzianka :)

Offline Adamuss148

• Użytkownik
    « Odpowiedź #694 dnia: Maja 29, 2009, 18:41:35 »
    Witam.
    Gram w M&B już od 2 tygodni i mam 3 pytania:
    1. Nie raz dostaje questa od króla żebym śledził szpiega i kiedy on spotka sie ze swoim mistrzem pojmał ich obu żywych, jeden z jego ludzi wskaże mi go kiedy będzie wychodził z miasta. - Jak znaleźć mam tego szpiega? Nikt nie wskazuje mi kto jest tym szpiegiem.
    2. Czy jeśli będę miał większą reputację od danego lorda i każę mu iść za mną to pójdzie?
    3. Jak zdobyć więcej wiosek w grze bo narazie ciągle mam tylko jedną podarowaną przez króla.

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    « Odpowiedź #695 dnia: Maja 29, 2009, 18:53:31 »
    1. Po otrzymaniu zadania kawałek czasu przeleci i zobaczysz jednostke na koniu wychodzącą z miasta nazywa sie chyba nietypowy mieszczanin nastepnie podążaj za nim po śladach tylko musisz mieć skilla tropienie przynajmniej 2 i ich zabijasz albo bierzesz w niewole, lepiej ten drugi sposób zrobić ponieważ więcej na nim skorzystasz

2. Raczej nie bedzie podązał, jednak na pewno bedzie jesli masz dobre stosunki z nim

3. Wioski zdobywasz jak zdobedziesz zamek jedank jesli jestes wasalem to musisz miec i dobrą reputacje i dobre stosunki z królem żeby przydzielił ci następną włosc a jesli grasz jako rebeliant to po zdobyciu zamku od razu masz wioske

Offline Oman112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #696 dnia: Maja 29, 2009, 21:26:13 »
    1. Czy sa tutaj bronie palne ? BO tak mi cos sie wydaje ze koledzy pisali
    2. Na fourm  jest sonda na ulupione pantwo jest tam chyba ich 6 a w grze mam 5?
    3. Jakie bronie nosic ? mam 2 reczna, luk

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #697 dnia: Maja 29, 2009, 22:30:30 »
    1. Czy sa tutaj bronie palne ? BO tak mi cos sie wydaje ze koledzy pisali
    Są... w niektórych modach. Jak np, TEatRC.
    2. Na fourm  jest sonda na ulupione pantwo jest tam chyba ich 6 a w grze mam 5?
    Pewnie jest także "frakcja" pt rebelia, czyli lord bez pana
    3. Jakie bronie nosic ? mam 2 reczna, luk
    To już zależy, jak Ci się najlepiej gra. Ja tam mam miecz+tarcza i łuk+kołczan, ale kwestia gustu.

Mam nadzieję, że moja wypowiedź okazała się pomocna.

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    « Odpowiedź #698 dnia: Maja 30, 2009, 00:02:57 »
    1...........

2........

3. Najlepsze zestwaienie według mnie: miecz jednoreczny/dwureczny , przy obronie zamku normalny dwureczny + tarcza helardyczna + łuk i strzały

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #699 dnia: Maja 30, 2009, 08:27:55 »
    A ja jadę na mieczu dwuręcznym, łuku i 2 partiach strzał, bo inwestuję tylko w łuk, ale jak skończą się strzały to pięściami walić nie będę :)
    Zależy też od punktów, które wkładasz w daną umiejętność, ja radzę ci w łuk i miecze jednoręczne i tarcze/dwuręczne.
    pozdro

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #700 dnia: Maja 30, 2009, 10:12:06 »
    Przedstawie może swój set:

walka piesza i po mojej stronie piechota:

TwoHanded/niektóre Polearm typu glewia+ Bow + 2 arrows (gdy ktoś nie ma problemów z parowaniem ciosu bez tarczy)

Walka konna

Włocznia+TwoHandedBow Arrows

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #701 dnia: Maja 30, 2009, 11:05:38 »
    Przedstawie może swój set:

walka piesza i po mojej stronie piechota:

TwoHanded/niektóre Polearm typu glewia+ Bow + 2 arrows (gdy ktoś nie ma problemów z parowaniem ciosu bez tarczy)

Walka konna

Włocznia+TwoHandedBow Arrows

Zaraz zaraz od tego jest inny temat....

Offline Adamuss148

• Użytkownik
    « Odpowiedź #702 dnia: Maja 30, 2009, 13:17:40 »
    Dzięki za poprzednie odpowiedzi,  naprawdę się przydały :)

- dostałem od króla quest żebym się skontaktował z jego szpiegiem w innym mieście. Kiedyś jak miałem mały oddział to do wrogiego miasta przedostawywałem się bez problemów ale teraz oddział duży to wejść nie moge. Nie mam jeszcze zamku, więc co mamzrobić żeby tam wejść bez rozpoznania???

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #703 dnia: Maja 30, 2009, 13:35:52 »
    Witam!

- dostałem od króla quest żebym się skontaktował z jego szpiegiem w innym mieście. Kiedyś jak miałem mały oddział to do wrogiego miasta przedostawywałem się bez problemów ale teraz oddział duży to wejść nie moge. Nie mam jeszcze zamku, więc co mamzrobić żeby tam wejść bez rozpoznania???

Kwestia szczęścia z tym przedostaniem się, ale jak już nakryją Cię strażnicy pokonaj ich wszystkich, a będziesz mógł poruszać się swobodnie po mieście (w stroju pielgrzyma <3 ). Spoiler: Potem porozmawiaj z mieszczanami, zadając im pytanie, dzięki któremu rozpoznasz szpiega, w końcu któryś z nich odpowie na pytanie i przekaże Ci informacje.
    A jeśli chodzi o zamek... również kwestia szczęścia, pomagaj przy oblężeniach, zdobywaj reputację, polepszaj stosunki z lordami, królem aż w końcu coś Ci przydzieli.

Pozdrawiam!

Offline Adamuss148

• Użytkownik
    « Odpowiedź #704 dnia: Maja 30, 2009, 18:40:31 »
    Jeszze jedno pytanie (dużo nasuwa się podczas samego grania):
    Ostatnio przeczytałem na głównej polskiej, stronie M&B o tym, że gdy plądrujemy wioski (nawet w królestwie, z którym prowadzimy wojnę) tracimy punkty. Nie było tam napisane jakiego rodzaju punkty tracimy, a uważam plądrowanie wiosek za naprawdy nie zły sposób pogłębiania naszej wirtualnej sakiewki :).
    Proszę o napisanie jakiego typu konsekwencje ponosimy plądrując wioski przeciwników.