Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 325084 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Andre

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących
    « Odpowiedź #660 dnia: Maja 20, 2009, 17:38:20 »
    Witam, mam problem. Otóż ostatnio robiłem reinstall gry i gdy wyskoczył napis "czy chcesz zachować zapisy z gry" niechcący, odruchowo kliknąłem na nie. I po zapisach. Czy istnieje sposób na odzyskanie ich?

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    « Odpowiedź #661 dnia: Maja 20, 2009, 17:50:50 »
    Moze przywracanie sytemu ale nie wiem czy cos to da ale warto sprobowac

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #662 dnia: Maja 20, 2009, 18:28:42 »
    Witam, mam problem. Otóż ostatnio robiłem reinstall gry i gdy wyskoczył napis "czy chcesz zachować zapisy z gry" niechcący, odruchowo kliknąłem na nie. I po zapisach. Czy istnieje sposób na odzyskanie ich?
    Stój i nie zapisuj niczego na dysku!!!
    Poszukaj sobie darmowych programów odzyskujących dane. Sam miałem identyczny program jak ty i te programy mi pomogły, ale pod warunkiem, że nic od tamtego czasu nie usuwałeś, a tym bardziej zapisywałeś na dysku.
    Nie pamiętam ich nazw, ale łatwo je znajdziesz dzięki wójkowi G. Wiem że jeden to był File Recovery, czy jakoś tak.

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #663 dnia: Maja 20, 2009, 19:05:24 »
    File Recovery jest jakiś dziwny, nie umiem go obsłużyć, próbowałem kilka rzeczy ale bez skutku. Próbowałem też z innymi programami i nie znalazło.

Offline krzyysiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #664 dnia: Maja 21, 2009, 14:43:21 »
    Witam. Mam kilka pytań.
    1. Czy jest jakiś sposób aby nie utracić wojsk stacjonujących we własnym mieście po zrezygnowaniu z wasalstwa u króla? Ze sobą mogę wziąć tylko część jednostek a po rezygnacji nie ma dostępu do garnizonu miasta.

(...)

3. Kiedy nadworne damy dają jakieś questy do rozwiązania? To jest losowe i trzeba co jakiś czas sprawdzać czy jak?

Za odpowiedzi z góry dzięki

1. Nie rezygnuj ze służby u króla w dowolnej chwili. Rób to tylko wtedy, gdy nie chce Ci przyznać zdobytego przez Ciebie zamku/miasta. Jeśli nie prowadzisz obecnie wojny - sprowokuj ją. O ile nie zmieniałeś w plikach sposobu przyznawania przez króla nowych nabytków - po 2-3 zamkach przyznanych Tobie zacznie Ci w końcu odmawiać. A wtedy Ty kilkasz na opcję wypowiedzenia posłuszeństwa z jednoczesnym zachowaniem dotychczasowych posiadłości.

3. Niby losowe, ale... zauważyłem, że jeśli jakaś dama już raz przyzna Ci zadanie, to potem będzie je co jakiś czas przyznawać. Mnie dama z zamku koło Sargoth (zapomniałem nazwy) bez przerwy zleca wyzwanie na pojedynek lorda Knudarra :-)

Co do savegames - robię ich kopię zapasową po każdej sesyjce M&B (pendrive). Miałem już tyle awarii komputera, że wolę nie ryzykować...
    « Ostatnia zmiana: Maja 21, 2009, 14:46:52 wysłana przez krzyysiek »

Offline haistra

• Użytkownik
    « Odpowiedź #665 dnia: Maja 21, 2009, 17:29:02 »
    Witam możliwe, że takie pytanie juz było ale nie mogłem go znaleść ;)

1 Czy jak uwolnie się z przysięgi u króla to czy mogę potem wrócić do niego znów jako wasal ? ;)
    hmm mam jeszcze jeden problem
    2 Jak atakuje jakiś zamek za pomoca wieży oblężniczej to ona tylko stoi i nawet nie drgnie czytałem różne posty, że rusza się ona bardzo powoli ale spokojnie przez 1 h robiłem coś innego i jak zobaczyłem na ekranie, że ona dalej stoi w tym samym miejscu to nie wiem co się dzieje. ;O
    « Ostatnia zmiana: Maja 21, 2009, 18:10:13 wysłana przez haistra »

Offline daro12342

• Użytkownik
    « Odpowiedź #666 dnia: Maja 21, 2009, 17:37:26 »
    Tak jest to mozliwe tylko trzeba utrzymywać dobre stosunki z królem no i z frakcją musisz mieć stosunki na plusie

Offline Patriko97

• Użytkownik
    • This is Sword. This is Dead.
    « Odpowiedź #667 dnia: Maja 21, 2009, 19:18:32 »
    No jak będziesz atakował zamek lub miasto 1 lub 2 żołnieżami to na pewno będzie stała. Musisz mieć więcej ludzi, bo przecierz któś musi tą wieżę pchać, a jeden człowiek nie da rady (czy przesunąłbyś coś takiego, bo ja nie).

Już nie mogę się doczekać tego moda!

Piszę poprawnie po polsku.

Offline haistra

• Użytkownik
    « Odpowiedź #668 dnia: Maja 21, 2009, 20:42:19 »
    co do ilosci ludzi to  mam 70 :O wiec to nie jest problem ;) bym sie na zamek nie porywał sam :)

Offline daro12342

• Użytkownik
    « Odpowiedź #669 dnia: Maja 21, 2009, 20:58:09 »
    A spolszczenie masz jakies wgrane? i jeszcze pytanie grasz w nativa czy moda?
    PS: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1348.0 tu masz link wątku z wieżą oblężniczą
    « Ostatnia zmiana: Maja 21, 2009, 21:06:28 wysłana przez daro12342 »

Offline haistra

• Użytkownik
    « Odpowiedź #670 dnia: Maja 21, 2009, 21:30:24 »
    Daro dzięki wielkie to była wina spolszczenia ;)

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #671 dnia: Maja 22, 2009, 09:23:02 »
    Przecież dostał odpowiedź na swój problem, to wina spolszczenia a nie jakiegoś przycisku.....uczymy się czytać po POLSKU i ze zrozumieniem....:) tak mialem napisane w swoim pierwszym elementarzu 19 lat temu.... Ala ma kota, a kot ma Ale:)

Offline Ziutullus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #672 dnia: Maja 23, 2009, 10:03:02 »
    Witam was Moi drodzy:) mam pytanie... jak zwiekszyc szybkosc poruszania sie na mapie???  wiem tylko ze przez walki ale jak jeszcze mozna zeby miec na przyklad   6.5?????

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #673 dnia: Maja 23, 2009, 10:05:43 »
    Musisz zwiększyć umiejetność pathfinding (szukanie ścieżek) ,najlepiej nie u siebie ,ale u jakiegoś bohatera np. Borcha lub Deshavi.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #674 dnia: Maja 23, 2009, 10:05:53 »
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1035.0 tu masz wszystkie umiejętności, poza tym mało ludzi w oddziale i mniej rzeczy w ekwipunku, poza tym w szybciej się biega jak w drużynie jest większość konnicy