Witam. Mam kilka pytań.
1. Czy jest jakiś sposób aby nie utracić wojsk stacjonujących we własnym mieście po zrezygnowaniu z wasalstwa u króla? Ze sobą mogę wziąć tylko część jednostek a po rezygnacji nie ma dostępu do garnizonu miasta.
(...)
3. Kiedy nadworne damy dają jakieś questy do rozwiązania? To jest losowe i trzeba co jakiś czas sprawdzać czy jak?
Za odpowiedzi z góry dzięki
1. Nie rezygnuj ze służby u króla w dowolnej chwili. Rób to tylko wtedy, gdy nie chce Ci przyznać zdobytego przez Ciebie zamku/miasta. Jeśli nie prowadzisz obecnie wojny - sprowokuj ją. O ile nie zmieniałeś w plikach sposobu przyznawania przez króla nowych nabytków - po 2-3 zamkach przyznanych Tobie zacznie Ci w końcu odmawiać. A wtedy Ty kilkasz na opcję wypowiedzenia posłuszeństwa z jednoczesnym zachowaniem dotychczasowych posiadłości.
3. Niby losowe, ale... zauważyłem, że jeśli jakaś dama już raz przyzna Ci zadanie, to potem będzie je co jakiś czas przyznawać. Mnie dama z zamku koło Sargoth (zapomniałem nazwy) bez przerwy zleca wyzwanie na pojedynek lorda Knudarra :-)
Co do savegames - robię ich kopię zapasową po każdej sesyjce M&B (pendrive). Miałem już tyle awarii komputera, że wolę nie ryzykować...