Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 326370 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Antoni

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących
    « Odpowiedź #435 dnia: Marca 06, 2009, 20:32:22 »
    Troche lipa, wolalem jak ktos inny byl marszalkiem. Czyli teraz musze najpierw objechac wrogie ziemie zeby sprawdzic ktory zamek jest najslabiej chroniony. Potem musze jezdzic do kazdego lorda wydac rozkaz, zanim oni sie zbiora i wogole...
    Ide pograc, zobaczymy co z tego wyjdzie.
    No wiec zebralem 10 lordow, pojechalismy zdobywac zamek wroga. Zdobylismy go i pojawily sie 2 opcje: "przejmij ten zamek" oraz "nie przejmuj". Nie wzialem tego zamku dla siebie i pokazal sie komunikat ze ten zamek jest niczyj. Kliknalem ze zwalniam wszystkich lordow do domciu ze kampania wojenna jest zakonczona. Objechalem w okolicy pare wsi zeby uzupelnic zarcie. Przejezdzam kolo tego zamku a on k*** jest juz zajety przez wroga bez zadnego oblezenia, walki itp. !!!!!!!! Tyle sie nameczylem zeby go zdobyc a on teraz jest znowu wroga? No przeciez skoro klikam ze nie biore tego zamku dla siebie to krol powinien oddac go innemu lordowi na wlasnosc zeby go bronil. Co jest grane?!

Offline Martin

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #436 dnia: Marca 06, 2009, 20:38:53 »
    Czy jest możliwość 'automatycznego' podążania za lordem? Niewygodnym jest klikać co chwilę, zwłaszcza gdy ten objeżdża pół świata, a widzę przy innych oddziałach "towarzyszy XXX' lub 'podąża za XXX'...

Da sie tak zrobić wystarczy że klikniesz na niego pare razy prawym kursorem myszki

i tam będzie Zobacz notatki i podążaj....

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #437 dnia: Marca 06, 2009, 20:59:57 »
    ... Zdobylismy go i pojawily sie 2 opcje: "przejmij ten zamek" oraz "nie przejmuj". Nie wzialem tego zamku dla siebie i pokazal sie komunikat ze ten zamek jest niczyj. .... Przejezdzam kolo tego zamku a on k*** jest juz zajety przez wroga bez zadnego oblezenia, walki itp. !!!!!!!!
    Nic nie jest grane.
    Po pierwsze w grze nie ma napisu "Przejmij ten zamek" Lecz Poproś o ten zamek króla (lub podobnie). Co jest sporą różnicą. Bo jak króla o niego nie poprosisz, to masz 100% szansy, że dostanie go inny lord tego królestwa.

Zwróć uwagę, że gdy Ty dostaniesz zamek na własność lub dostanie go jakiś Lord, to macie na dostarczenie dla niego ekipy broniącej ileśtam czasu. Chyba półtorej czy dwie doby.
    Jeśli dany lord lub Ty nie dostarczyliście grupy obronnej, to atakując ten zamek nasz 40 wojowników danych do obrony automatycznie. A taki oddział to można z biegu wykosić i przejąć/odbić ten zamek.

Jest całkiem możliwe, że lord, który dostał ten zamek na własność był właśnie w Twojej ekipie, ściągnięty komendą "Kampania" lub uganiał się jak ostatni idiota za bandytami czy jakąś wrażą armią i nie zdążył zaopatrzyć na czas zamku w ekipę.
    « Ostatnia zmiana: Marca 06, 2009, 21:01:47 wysłana przez pc_maniac »

Offline Antoni

• Użytkownik
    « Odpowiedź #438 dnia: Marca 07, 2009, 16:49:55 »
    Eh, nie mam juz sil. Jestem marszalkiem i chce zrobic kampanie wojenna. No to gadam z lordem i biore opcje "kampania wojenna, sprowadz wszystkich lordow w to miejsce". Za pare godzin dostaje info ze moje dwa zamki na terenie wroga zostaly zaatakowane. Czyli pewnie moi lordowie wyszli z tych zamkow zeby spotkac sie na kampanii i wtedy wrog to wykorzystal. Czy nie mozna jakos z listy wybrac ktorzy lordowie maja brac udzial w kampanii? Nie bede za kazdym razem objezdzal calego krolestwa zeby prosic lordow o przylaczenie bo to zbyt czasochlonne jest. Jest jakis sposob zeby szybko i sprawnie zorganizowac kampanie wojenną?

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #439 dnia: Marca 07, 2009, 17:50:12 »
    Wątpię by można było wybierać ,którzy lordowie mają się stawić a którzy nie. Mi osobiście zostało zająć Sargoth ,w którym znajduje się ok. 6 lordów. Najlepszą taktyką jest wyszkolenie do przejmowania zamków oddziału huskarli jednak jest to męczące i czasochłonne (ja swoich 30 "nordyckich wymiataczy" szkoliłem ok 200 dni w grze).
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline achilles3

• Użytkownik
    « Odpowiedź #440 dnia: Marca 07, 2009, 18:22:06 »
    mam pytanie, jak spoufalić się z daną nacją, wystarczy poprostu wykonywać dla niej zadania

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #441 dnia: Marca 07, 2009, 18:58:59 »
    Sam odpowiedziałeś sobie na pytanie, wiesz?

Offline pelulator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #442 dnia: Marca 08, 2009, 01:05:28 »
    To nie będzie pytanie tylko powiadomienie. Mianowicie odpowiedzieliście, że żeby lord za nami podążał wymagany jest marszałek. Jednak dzisiaj zobaczyłem coś ciekawego. Mam większą reputacje od Lorda Olafa, a także jest on moim przyjacielem. Nie jestem marszałkiem, a Olaf za mną podążył ^^.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #443 dnia: Marca 08, 2009, 09:16:44 »
    Czy to nie logiczne? Nie wiem kto mówił że trzeba być marszałkiem ale to chyba logiczne ze jak się jest ważniejszym i ma się dobre stosunki to będzie za tobą łaził jak poprosisz nie?

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #444 dnia: Marca 08, 2009, 11:02:38 »
    Eh, nie mam juz sil. Jestem marszalkiem i chce zrobic kampanie wojenna. No to gadam z lordem i biore opcje "kampania wojenna, sprowadz wszystkich lordow w to miejsce". Za pare godzin dostaje info ze moje dwa zamki na terenie wroga zostaly zaatakowane. Czyli pewnie moi lordowie wyszli z tych zamkow zeby spotkac sie na kampanii i wtedy wrog to wykorzystal. Czy nie mozna jakos z listy wybrac ktorzy lordowie maja brac udzial w kampanii? Nie bede za kazdym razem objezdzal calego krolestwa zeby prosic lordow o przylaczenie bo to zbyt czasochlonne jest. Jest jakis sposob zeby szybko i sprawnie zorganizowac kampanie wojenną?

Sprostowanie:
    Doszedłem do wniosku ,że da radę wybrać lordów. Może jest to i praca "na około" ,ale się sprawdza.
    Wybierasz na lordzie (musisz być marszałkiem) choć za mną i poprowadź go w miejsce gdzie chcesz by pojawili się inni lordowie. Wtedy czekasz aż się zjadą. Z tymi ,których nie chcesz widzieć w kampanii rozmawiasz i rozkazujesz im powrót do ich zamków. W ten sposób zostają przy tobie tylko Ci ,których potrzebujesz. Po przejęciu miasta lub zamku rozmawiasz z byle którym lordem i kończysz kampanie.
    J.Słowacki Testament mój

Offline Antoni

• Użytkownik
    « Odpowiedź #445 dnia: Marca 08, 2009, 12:48:53 »
    Tak, tyle ze jadą wtedy do mnie wszyscy, a wystarczy ze jakis lord opusci swoj (zdobyty wczesniej na wrogu) zamek lub okolice i wrog atakuje ten zamek-takie sytuacje mialem i mnie mocno irytowaly.
    Myslalem ze to bedzie na zasadzie: wysylam jakas wiadomosc -cos jak giermkowie czy poslancy- ktorzy wyruszaja do innych lordow z wiadomosciami gdy ja tymczasem moge robic inne rzeczy. Nie wyobrazam sobie (od razu mowie ze nie znam sie na historii) zeby Juliusz Cezar organizujac kampanie wojenna objezdzal cala Europe zeby zebrac lordow, podejrzewam ze mial od tego poslancow. Opcja "zbierz lordow w tym miejscu" bylaby super gdyby mozna bylo wybrac kto ma przyjechac.
    Koniec zrzędzenia :)

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #446 dnia: Marca 08, 2009, 13:14:37 »
    To byłoby spore ułatwienie. Jednak wiesz ,twórcy gry zapomnieli zapewne o tym ,tak samo jak o możliwości posiadania wasali (choć wyszedł mod zmieniejący to) jak i o tworzeniu własnego panśtwa (zdaje mi się ,że to ten sam mod SoD).
    J.Słowacki Testament mój

Offline Antoni

• Użytkownik
    « Odpowiedź #447 dnia: Marca 08, 2009, 13:18:42 »
    Czyli chyba najlepiej jest brac lordow ktorzy siedza w miastach. Miasta sa bardzo dobrze bronione przez garnizon (srednio 300 wojakow) wiec jak lord ze swoimi 100 wojakami je opusci to nie bedzie jakiegos dramatu. Albo tez lordow ktorych zamki znajduja sie bardzo daleko od wroga.

Offline Kamilus97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #448 dnia: Marca 14, 2009, 08:38:46 »
    Mam kilka pytań
    1.Czy można zostać królem
    2.Jaka jest maksymalna ilość jednostek
    3.I jak pomóc predentom

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #449 dnia: Marca 14, 2009, 08:53:23 »
    1 w modach
    2 co przez to rozumiesz?
    3 normalnie znaleść ich i pomoc zdobywać miasta tego królestwa.