Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 324789 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Antoni

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących
    « Odpowiedź #330 dnia: Lutego 08, 2009, 10:35:26 »
    Jak to jest z tymi towarami, koniami jucznymi i karawanami. Jesli chce kupic w jednym miescie towar i sprzedac go w innym to sam go musze tam zataszczyć czy wystarczy jakos zrobic karawane ktora sama pojedzie do punktu docelowego?
    W jakim celu kupuje sie te konie juczne, przeciez bohater ma duzo okienek w ekwipunku i towary mu sie zmieszcza. Ma jeszcze troche pytan ale narazie tyle.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #331 dnia: Lutego 08, 2009, 10:49:38 »
    Towary musisz sam nosić i Konie juczne są po to żeby szybciej jechać jak masz dużo towaru ;) Jak będziesz miał kilka koni w EQ to będziesz szybciej się poruszał z tym całym towarem.

Offline Antoni

• Użytkownik
    « Odpowiedź #332 dnia: Lutego 08, 2009, 10:56:29 »
    A czy moge zrobic tak ze wynajme sobie bohatera np. Rolfa, kupie mu konia jucznego zeby sobie na nim jezdzil, kupie mnostwo towarow na sprzedaz i czy w ten sposob ten kon juczny bedzie sie tez liczyl jako transport dla towarow? Czy tez te te konie musza byc koniecznie w moim ekwipunku?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 08, 2009, 11:08:42 wysłana przez Antoni »

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #333 dnia: Lutego 08, 2009, 11:03:12 »
    Tego nie jestem pewien ale prędkość się powinna zwiększyć bo na szybkość wpływa również to ile koni masz w oddziale bo oddział gdzie jest 50 piechurów 1 koń porusza się wolniej niż oddział 50 konnych,to jest logiczne przecież ;)

Offline Antoni

• Użytkownik
    « Odpowiedź #334 dnia: Lutego 08, 2009, 11:40:15 »
    Dzieki za odpowiedzi. A jak robisz zeby chronic bohaterow (ci z imionami) w armii? Bo ja chce miec armie w ktorej bedzie okolo 5 bohaterow (a reszta to zwykli zolnierze) zeby im dawac ekwipunek i szkolic w umiejetnosciach. No ale niestety bitwy sa duze i jest ryzyko ze bohater ktorego szkolilem przez cala gre i ktory ma super ekwipunek zginie i bedzie dupa. Czy mozna robic jakos tak zeby bohater/bohaterowie nie brali udzialu w bitwie?

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #335 dnia: Lutego 08, 2009, 12:10:58 »
    Nie musisz się obawiać, bo bohaterowie, tak jak Twoja postać są nieśmiertelni i można ich co najwyżej ogłuszyć. Jedynym ryzykiem jest przegrana bitwa, bo wtedy któryś może odejść z drużyny. Po jakimś czasie znów pojawi się w tawernie z całym ekwipunkiem, ale podobno bywały takie przypadki, że już ich nie odnajdywano.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Antoni

• Użytkownik
    « Odpowiedź #336 dnia: Lutego 08, 2009, 12:30:43 »
    A jesli przeciwnik ogluszy mi bohatera to moze go zabrac jako wieznia? (pod warunkiem oczywiscie ze ja przegram bitwe). Moze wlasnie dlatego ci bohaterowie juz wiecej sie nie pojawiali.
    I czy jesli bohater polegnie to w tawernie mozna go znowu wykupic ale za taka cene jak na poczatku?

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #337 dnia: Lutego 08, 2009, 12:33:43 »
    Wróg chyba nie może pojmać NPC. Jeżeli bohater padnie w bitwie, to nadal jest w drużynie, ale tak jak główna postać ma mało życia, no powiedzmy 11% Dopiero jak się zregeneruje, to może walczyć znów. Jeżeli przegrasz bitwę, wezmą Cię do niewoli i NPC opuści Twoją drużynę, to potem jeżeli go znajdziesz, nie musisz im już płacić.

Offline Antoni

• Użytkownik
    « Odpowiedź #338 dnia: Lutego 08, 2009, 14:32:32 »
    Zaczalem dzis grac od nowa i napotkalem na niemiłą sytuacje. Gram gram gram, wykonuje misje dla niebieskich od krola, lordow i wiosek. W pewnym momencie nikt mi nie chce dawac nowych questow, nikogo nie atakuje, nie prowadze zadnych wojen, jestem w dobrych relacjach ze wszystkimi. O co chodzi?

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #339 dnia: Lutego 08, 2009, 14:38:08 »
    Zapewne zbyt miękki dla nich byłeś :D Ze wszystkimi oprócz twojej armii trzeba mieczem gadać, a nie będzię takich problemów. Jeżeli chcesz wywołać wojnę, musisz zaatakować jakąś karawanę, to da Ci możliwość atakowania wrogich lordów, zamków i miast. Z resztą było już o tym na forum, mogłeś poszukać. Co do questów, to musisz poczekać.

Offline Antoni

• Użytkownik
    « Odpowiedź #340 dnia: Lutego 08, 2009, 14:50:45 »
    Nie, nie chodzilo mi o to ze sie skarże ze nie ma wojen. Chodzilo o to ze moglibyscie pomyslec ze nie daja mi questow bo prowadze z nimi wojny lub mnie nie lubia. Wczesniej jak gralem tymi fioletowymi to nie bylo zadnych przerw w questach. Oby to nie byl jakis blad gry :/

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #341 dnia: Lutego 08, 2009, 18:19:29 »
    Nie, to nie jest błąd. Po prostu lordowie Rhodoków "wykorzystali cię" do własnych celów i teraz mają cie głęboko w d... tzn w odbycie.
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?

Offline Antoni

• Użytkownik
    « Odpowiedź #342 dnia: Lutego 08, 2009, 19:48:31 »
    Troche sie ruszylo bo moge robic zadania dla lordow (ale tylko jedno w danym czasie, jak gralem fioletowymi to moglem miec chyba nawet 3 zadania rownoeczesnie). Za to soltysi w wioskach dalej mi nie chca dawac questow. Jeszcze sie do nikogo nie przylaczylem ale zadania wykonuje tylko dla niebieskich. Dziwne troche ze krol jeszcze nie chce mnie zrobic wasalem albo  chociaz lordowie najemnikiiem, grajac fioletowymi nie mialem takich problemow :/

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #343 dnia: Lutego 08, 2009, 20:45:27 »
    Skrótu raczej nie ma, ale klawiszami W,A,S,D możesz sobie bohatera poszukać.

Offline Antoni

• Użytkownik
    « Odpowiedź #344 dnia: Lutego 09, 2009, 12:34:58 »
    Czytalem w poradniku o glowach gildii. Kim oni sa?