Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 325055 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Shakyor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących
    « Odpowiedź #1890 dnia: Grudnia 16, 2010, 17:27:38 »
    Tak :)

Offline Pablo1989

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1891 dnia: Grudnia 23, 2010, 08:08:52 »
    Czy dobrze zrobiłem ?

otóż były wybory na marszałka i tak kandydant po lewej dostał 9 głosów a kandydant po prawej 8, i ja zagłosowałem na tego po lewej a co by było gybym zrobił remis głosując na tego po prawej ?
    I'm too fast.  No?  Then why's your leg on the ground
    "Rekrutacja do Legionów Polskich OTWARTA"
    Pisać pod nr gg w tej sprawie 7245052

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1892 dnia: Grudnia 23, 2010, 10:01:52 »
    Ja też miałem przypadki, gdzie lordowie po obu stronach mieli po tyle samo głosów. Wydaje mi się że wtedy król po prostu losowo wybiera swojego marszałka, i nic nie ma na to wpływu.

Offline wefunk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1893 dnia: Grudnia 24, 2010, 18:57:36 »
    Jak odnaleźć bandytę ukrywającego się w wsi??? Hellp me :]

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1894 dnia: Grudnia 24, 2010, 19:05:13 »
    Spróbuj okrążać w koło wioskę, bandyta powinien znajdować się za jakąś chatą. Chociaż czasem zdarzają się wyjątki, że trzeba poszukać koło jakiegoś drzewa czy innego oddalonego obiektu.

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1895 dnia: Grudnia 24, 2010, 20:02:35 »
    Skoro już o tym mowa...

Niedawno dostałem zadanie znalezienia owego bandyty, we wsi Toshdar. Niestety, w ogóle go tam nie było. Przewróciłem cały obszar do góry nogami i nie znalazłem tego hultaja. Czy miał ktoś kiedyś to samo?

//Edit: Cholera, nie zauważyłem że to temat od podstawki, a nie Warbanda.

Offline mikio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1896 dnia: Grudnia 27, 2010, 10:14:54 »
    Nie jestem początkujący, ale mam małe pytanie.
    Dawno nie grałem w M&B (aktualnie mam Warbanda) i chciałbym go kupić (głównie dla modów) - już go bowiem nie mam.
    Czy jak kupię wersję pudełkową (empik - 19,99zł!) to będę mieć wersję 1.011 i CD-Key? Czy muszę coś kupować jeszcze? (wcześniejszego Mount'a kupowałem przez internet)

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1897 dnia: Grudnia 27, 2010, 10:24:38 »
    Jak kupisz M&B za 19,99 to będziesz miał wersję 1.010 i bez cd-keya, natomiast jeśli zainstalujesz patcha 1.011 to pojawi się komunikat abyś wprowadził cd-keya. Także może raczej kupić tylko nie instaluj patcha .

Offline mikio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1898 dnia: Grudnia 27, 2010, 10:29:03 »
    A nie ma z tyłu instrukcji, ani nic?
    Zależy mi (jak mówiłem) na modach, a większość jest na 1.011.

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #1899 dnia: Grudnia 27, 2010, 10:32:46 »
    Te wersje niczym się nie różnią -.-

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1900 dnia: Grudnia 27, 2010, 10:40:25 »
    Mody które działają na wersję 1.011 działają też na wersję 1.010 sam wiem, bo grałem już w kilka modów które są przeznaczone na 1.011 i mi działają.

Offline mikio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1901 dnia: Grudnia 27, 2010, 10:43:40 »
    Dziękuję za pomoc. :D

Offline iai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1902 dnia: Grudnia 27, 2010, 10:46:32 »
    Witam. Mam kilka pytań :]
    1. Przeczytałam kilka pytań powyżej i z ciekawości chciałam sprawdzić jaką mam wersję gry. Po kliknięciu prawym na ikonke gry i w zakladce "wersja" pisze 0.7.3.0. Grę mam z Biedronki. To napewno ta wersja? Da się jakoś inaczej sprawdzić? Czym ona się różni od nowszych 1.x?
    EDIT: Nieaktualne, w okienku gdzie się wybiera moduł pisze: 1.010. Dziwne, że wcześniej nie zauważyłam.

2. Czy warto utrzymywać dobre stosunki z Lordami z frakcji z którymi toczymy wojnę?

3. Walczę dla Vaegir'ów, ale toczą oni wojnę na dwa fronty: z Khaegi'rami oraz Swadianami. Co chwilę jedni przejmują nam zamki, udaje nam się je odbić i pokonać kilku Lordów, a za moment przylatują ci drudzy i przejmują od nowa. Czy da się jakoś zawrzeć pokój z jedną z frakcji, bo tak w życiu nic nie zdziałamy? Nie jestem marszałkiem, ani nikim ważnym.

4. Często pomagam naszym podczas oblężenia na zamek, sama narazie nie próbuję, ponieważ boję się zbyt dużych strat w wojsku. Niestety, denerwuje mnie ta "drabina". Muszę szybko lecieć na czele wojska żeby dotrzeć tam pierwsza, a prawie nigdy mi się nie udaje. Wojsko zastępuje mi droge, ciągle spadam z tej drabiny i za nic nie mogę się dostać na górę. Udaje mi się dopiero gdy wszyscy już wejdą, a wtedy jest już po walce. Czy jest na to jakiś sposób?

Z góry dziękuję.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2010, 10:58:50 wysłana przez iai »

Offline mikio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1903 dnia: Grudnia 27, 2010, 11:06:57 »
    2. Czy warto utrzymywać dobre stosunki z Lordami z frakcji z którymi toczymy wojnę?

3. Walczę dla Vaegir'ów, ale toczą oni wojnę na dwa fronty: z Khaegi'rami oraz Swadianami. Co chwilę jedni przejmują nam zamki, udaje nam się je odbić i pokonać kilku Lordów, a za moment przylatują ci drudzy i przejmują od nowa. Czy da się jakoś zawrzeć pokój z jedną z frakcji, bo tak w życiu nic nie zdziałamy? Nie jestem marszałkiem, ani nikim ważnym.

4. Często pomagam naszym podczas oblężenia na zamek, sama narazie nie próbuję, ponieważ boję się zbyt dużych strat w wojsku. Niestety, denerwuje mnie ta "drabina". Muszę szybko lecieć na czele wojska żeby dotrzeć tam pierwsza, a prawie nigdy mi się nie udaje. Wojsko zastępuje mi droge, ciągle spadam z tej drabiny i za nic nie mogę się dostać na górę. Udaje mi się dopiero gdy wszyscy już wejdą, a wtedy jest już po walce. Czy jest na to jakiś sposób?

Z góry dziękuję.

2. W Warbandzie tak, tutaj raczej nie.
    3. Nie, tylko w Warbandzie jest taka możliwość (Własne Królestwo, ew. mod Diplomacy), ale nie jestem pewny.
    4. Komendy na zostanie oddziałów itp.

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1904 dnia: Grudnia 27, 2010, 11:16:39 »
    Iai co do 3 pytania to można zawierać pokój i wojnę w warbandzie tak jak napisał mikio, ale te funkcje można także osiągnąć dzięki modowi Sword of Damocles, który dodaje możliwości zarządzania królestwem.