Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 325245 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cay3n

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących
    « Odpowiedź #1875 dnia: Grudnia 04, 2010, 10:22:14 »
    Kolej na mnie. Podbiłem wszystkie miasta oraz zamki w królestwie Vaegirów oraz pokonałem wszystkich lordów. Według innych nordyckich wasali sprawy na wojnie się mają tak, że moje królestwo ma 17 armii a przeciwnik żadnej. Na forum znalazłem fragment na ten temat który mówi o tym, żeby poczekać parę dni. Jest jednak problem. Czekam równy miesiąc a dalej nie ma żadnego komunikatu typu Królestwo Vaegirów zostało pokonane czy coś w tym stylu.
     Proszę o pomoc dla newbie ;)

PS: Hmm może dodam jedną informacje. Mam wersje 1.10. Może coś to pomoże.

Offline siarapl

• Użytkownik
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących LORDOWIE
    « Odpowiedź #1876 dnia: Grudnia 04, 2010, 13:15:43 »
    Jeśli nie mam zamknu, to jak mogę wpakować go wo więzienia i zdobyć okup za lorda? Czy można go przekazać komuś do więzienia?

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1877 dnia: Grudnia 04, 2010, 13:27:44 »
    Czasami dostajesz misje przekazania lorda wrogiej frakcji.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #1878 dnia: Grudnia 04, 2010, 13:30:29 »
    Dzięks,
    Właśnie tak sytuacja była, zapytałem Lorda i mnie skierował w okolicę, przeczesałem wszystko w koło zajrzaełm do zamku i nie ma w zamku też się pytałem o Lorda, i miał być w tej okolicy, a nie było - zaginął :(
    Jak lordowie odpowiadają, że "Nie wiem, gdzie jest lord xyz", to oznacza, ze niedawno dostał wpier*** i jest na tymczasowym wygnaniu, by się otrząsnąć, itp. Odczekaj kilka dni (góra tydzień) i zapytaj o niego ponownie.

Kolej na mnie. Podbiłem wszystkie miasta oraz zamki w królestwie Vaegirów oraz pokonałem wszystkich lordów. Według innych nordyckich wasali sprawy na wojnie się mają tak, że moje królestwo ma 17 armii a przeciwnik żadnej. Na forum znalazłem fragment na ten temat który mówi o tym, żeby poczekać parę dni. Jest jednak problem. Czekam równy miesiąc a dalej nie ma żadnego komunikatu typu Królestwo Vaegirów zostało pokonane czy coś w tym stylu.
     Proszę o pomoc dla newbie ;)

PS: Hmm może dodam jedną informacje. Mam wersje 1.10. Może coś to pomoże.
    Dziwna sprawa, możliwe, że po mapie pałęta się jakiś 1-osobowy oddział (tj lord) i być może nie jest on liczony, jako oddział... hm...

Jeśli nie mam zamknu, to jak mogę wpakować go wo więzienia i zdobyć okup za lorda? Czy można go przekazać komuś do więzienia?
    Przy rozmowie z którymś lordem z frakcji, która prowadzi wojnę z frakcją twojego więźnia, czasami przy rozmowie proponują okup. Możesz też czekać na ofertę, ale jest szansa, że więzień ucieknie, nim jakąkolwiek otrzymasz...

Pozdrawiam!

Offline Cay3n

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1879 dnia: Grudnia 04, 2010, 14:30:11 »
    Czyli mam tego lorda szukać po całej mapie? Masakra....

Offline siarapl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1880 dnia: Grudnia 04, 2010, 17:25:20 »
    Dzięks za info,
    Pytanko, czy można wyposazyc ryserzy konnych w broń obuchową? Jak dałęm im rozkaz F11, to żaden nie chciał się ruszyć. Można im jakoś to kupić lub ustawić? Chodzi i Swadiańskich rucerzy i zbrojnych

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #1881 dnia: Grudnia 05, 2010, 13:35:18 »
    Nie, dotyczy to tylko jednostek, które w takową są już wyposażone.

P.S Popracuj na ortografią.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Hunter2323

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1882 dnia: Grudnia 11, 2010, 16:47:41 »
    Dlaczego gdy chce pomagać wsi aby zdobyć reputację prawie zawsze nie potrzebują pomocy ?
    Właśnie objechałem wioski Nordów i Swadii i dostałem w sumie 2 zadania od sołtysów.

Offline Reger26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1883 dnia: Grudnia 13, 2010, 00:02:03 »
    Dlaczego gdy chce pomagać wsi aby zdobyć reputację prawie zawsze nie potrzebują pomocy ?
    Właśnie objechałem wioski Nordów i Swadii i dostałem w sumie 2 zadania od sołtysów.
    Trzeba poczekac jakis czas. Raz sa 3 zadania, czasem 2, a nawet moze sie trafic ze wogole nie ma

Offline Kabi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1884 dnia: Grudnia 13, 2010, 21:00:21 »
    Gra się strasznie tnie. Mam wszystko na minimum, a i tak nie daje rady. Da się coś z tym zrobić?

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1885 dnia: Grudnia 13, 2010, 21:14:20 »
    To pewnie jest spowodowane przez lasy, gdzie nawet tam na najniższych ustawieniach gra może przycinać. Powinieneś wejść w: Mount&Blade/Modules/Native/SceneObj i znaleść następujące pliki:

scn_random_scene_plain_forest.sco
    scn_random_scene_snow_forest.sco
    scn_random_scene_steppe_forest.sco

Następnie powinieneś je usunąć albo przenieść w inne miejsce, w ten sposób podczas walki w lasach,  gra nie powinna ci się przycinać.

Offline Kabi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1886 dnia: Grudnia 14, 2010, 17:21:41 »
    Trochę lepiej ale i tak tnie (nawet gdy wszystko jest na minimum a wielkosc bitew ustawiona na 30). Ale w małych pomieszczeniach (w środku zamku np podczas szturmu na stolicę) gra chodzi jak marzenie :P

Ech mój komputer tego nie ogarnia. Chyba, że w konfiguracji jest coś nie tak.

A sprzętu nie mam aż takiego złego (2 post wyżej). GTA San Andreas nie ścina wogóle, a jest chyba bardziej wymagającą grą :P
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2010, 17:44:27 wysłana przez kabi »

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1887 dnia: Grudnia 14, 2010, 18:44:42 »
    No to nie wiem co może być nie tak. Spróbuj sprawdzić czy masz ustawionego directa 7 zamiast directa 9.

No mówiłem że że to directx. Tam gdzie masz konfigurację mount&blade zmień DirectX 9 na DirectX 7. Gra powinna ci chodzić o wiele płynniej.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2010, 18:57:46 wysłana przez diego16d »

Offline Kabi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1888 dnia: Grudnia 14, 2010, 18:54:15 »
    Daje screeny z konfiguracji z gry, może tutaj jest coś nie tak:

(click to show/hide)

(click to show/hide)

Ok pomogło, wielkie dzięki :)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2010, 19:10:03 wysłana przez kabi »

Offline Kowal1920

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1889 dnia: Grudnia 15, 2010, 21:14:00 »
    Witam :) Mam pytanie: czy to prawda, że gdy damy trochę wojska do zamku, żeby płacić o połowę mniejszy żołd musimy przebywać w zamku w czasie jego wypłacania??