Dzięks,
Właśnie tak sytuacja była, zapytałem Lorda i mnie skierował w okolicę, przeczesałem wszystko w koło zajrzaełm do zamku i nie ma w zamku też się pytałem o Lorda, i miał być w tej okolicy, a nie było - zaginął :(
Jak lordowie odpowiadają, że "Nie wiem, gdzie jest lord xyz", to oznacza, ze niedawno dostał wpier*** i jest na tymczasowym wygnaniu, by się otrząsnąć, itp. Odczekaj kilka dni (góra tydzień) i zapytaj o niego ponownie.
Kolej na mnie. Podbiłem wszystkie miasta oraz zamki w królestwie Vaegirów oraz pokonałem wszystkich lordów. Według innych nordyckich wasali sprawy na wojnie się mają tak, że moje królestwo ma 17 armii a przeciwnik żadnej. Na forum znalazłem fragment na ten temat który mówi o tym, żeby poczekać parę dni. Jest jednak problem. Czekam równy miesiąc a dalej nie ma żadnego komunikatu typu Królestwo Vaegirów zostało pokonane czy coś w tym stylu.
Proszę o pomoc dla newbie ;)
PS: Hmm może dodam jedną informacje. Mam wersje 1.10. Może coś to pomoże.
Dziwna sprawa, możliwe, że po mapie pałęta się jakiś 1-osobowy oddział (tj lord) i być może nie jest on liczony, jako oddział... hm...
Jeśli nie mam zamknu, to jak mogę wpakować go wo więzienia i zdobyć okup za lorda? Czy można go przekazać komuś do więzienia?
Przy rozmowie z którymś lordem z frakcji, która prowadzi wojnę z frakcją twojego więźnia, czasami przy rozmowie proponują okup. Możesz też czekać na ofertę, ale jest szansa, że więzień ucieknie, nim jakąkolwiek otrzymasz...
Pozdrawiam!