Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 325049 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Eaffi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących
    « Odpowiedź #1860 dnia: Listopada 01, 2010, 18:09:40 »
    2. Jeżeli opuścisz króla bez wydarzenia, (kiedy prosisz o lenno, nie dostajesz go masz możliwość opuścić króla z lennem co skutkuje wojną, ale jeżeli postanowisz zostawić lenno nie ma wojny, a jeżeli sięzgodzisz na to, że Cię nim nie wynagrodził, zostajesz z nim) tracisz swoje lenno.

Ale mi chodzi o tą wioskę którą dostaje się na początku, bo zawsze jakąś daje.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #1861 dnia: Listopada 01, 2010, 20:10:18 »
    A czemu to lenno ma być inne?
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Eaffi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1862 dnia: Listopada 02, 2010, 06:47:08 »
    Ponieważ nie dostaje się wioski z zamkiem tylko sama wioskę a samych wiosek to ,,CHYBA'' się nie zdobędzie.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #1863 dnia: Listopada 02, 2010, 15:50:45 »
    No tak! Ale czy zawsze w zestawie z zamkiem dostajesz wioskę!
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #1864 dnia: Listopada 02, 2010, 17:15:03 »
    No właśnie to jest trochę głupie, że dostajemy samotną wioskę (do tego jakąś pipidówę) i mamy z innym lordem -20 relacji. Powinniśmy nie dostawać nic albo nienależące do nikogo/świeżo podbite lenna.

Offline ngageman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1865 dnia: Listopada 02, 2010, 20:20:19 »
    Witam wszystkich. Po 3 miesiącach przerwy znowu wróciłem do Mount&Blade i wyskoczył mi problem jak nie mało. Zainstalowałem moją pudełkową wersję gry: (plka 1.10 ), nie jestem w stanie wystartować gry. Menu(w native)  nie reaguje na bodźce (nie można nawet z niego wyjść, rozpocząć gry, treningu, wejść w opcje itd.) brak także muzyki i efektów dźwiękowych . Problemy nie ustąpiły mimo spachowania do 1.11, użycia modów, ani poczwórnej reinstalacji. (podejrzewam że to wina plików rejestru ale nie wiem co, gdzie, jak) POMOCY!!!!!!

Offline gbursz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1866 dnia: Listopada 02, 2010, 22:38:14 »
    odinstaluj wszystko co związane z M&B i zainstaluj na nowo powinno pomóc
    ps o co chodzi z tym uderzeniem lancą z przysiadu jak to wykonać to 1 a po 2 co to jest uderzenie tarczą w tył

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1867 dnia: Listopada 02, 2010, 22:46:25 »
    Gacek dostajemy taką dziurę, bo jesteśmy nowym liordem, np Despin (stosunkowo młody) ma 2 wsie. Jeśli będziesz wykonywał questy dla króla i wyrózniał sie w walce (renoma, honor itp.) to będziesz otrzymywał częściej lenna.

Offline ngageman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1868 dnia: Listopada 03, 2010, 01:33:05 »
    Hmmm.... kolejne pytana nie gdzie znajdują się pliki systemowe/pliki które m&b pamięta opcje grafiki,folderów itd . Mimo usunięcia  gry , folderu mount&blade z program files i saveów z my documents. Laptop nadal pamięta ustawienia graficzne. Czy ktoś mógłby(łopatologicznie) jakie inne foldery/podkatalogi/rejestry systemowe osunąć by mieć komputer "Dziewiczy" względem M&B? By zacząć wszystko od zera(błagam nie wyjeżdżajcie mi tu z formatem komputera).
    « Ostatnia zmiana: Listopada 03, 2010, 07:35:01 wysłana przez ngageman »

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1869 dnia: Listopada 03, 2010, 13:03:35 »
    Jeśli masz vistę, to usuń pliki options.dat, options.dat.orig, rgl_config.txt w folderze C:\Users\Nazwa użytkownika\AppData\Roaming\Mount&Blade, jeśli masz XP to spróbuj C:\Documents and Settings\Nazwa użytkownika\Ustawienia lokalne\ poszukać coś w tym folderze.

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #1870 dnia: Listopada 03, 2010, 18:01:19 »
    Gacek dostajemy taką dziurę, bo jesteśmy nowym liordem, np Despin (stosunkowo młody) ma 2 wsie. Jeśli będziesz wykonywał questy dla króla i wyrózniał sie w walce (renoma, honor itp.) to będziesz otrzymywał częściej lenna.

Wiem, że na początku nie dostaniemy zamku lub miasta. Chodziło mi o to, że powinniśmy mieć wybór czy chcemy mieć lenno (ale na pieńku z lordem) czy nie dostać nic i mieć spokój z lordami.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1871 dnia: Listopada 03, 2010, 18:37:55 »
    Ten wybór to na początku ma być czy cały czas bycia wasalem? O ile wiem, to na początku to król przydziela niczyje lenna/ewentualnie swoje, a te -20 to dostaje sie za podprowadzenie komus "dziewczyny" (jeden lord, którego spotkałem pierwszy raz, na wstępie z tego powodu sie wpienił... a jego byłą była juz moją żoną).

Offline siarapl

• Użytkownik
    Problem z zadaniem
    « Odpowiedź #1872 dnia: Grudnia 03, 2010, 21:16:23 »
    Hejka, mam takie zadania:
    Lord prosi o twoje stawiennictwo z 8 żołnierzami
    Ostatnio Lord był blisko Balandii

Przeszukałem cały teren, zamek do którego należy i nie ma go, zjeździłem okolicę i nie ma go

Jak go namierzyć?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: Problem z zadaniem
    « Odpowiedź #1873 dnia: Grudnia 03, 2010, 21:25:53 »
    Hejka, mam takie zadania:
    Lord prosi o twoje stawiennictwo z 8 żołnierzami
    Ostatnio Lord był blisko Balandii

Przeszukałem cały teren, zamek do którego należy i nie ma go, zjeździłem okolicę i nie ma go

Jak go namierzyć?
    Zapytaj jakiegoś lorda, który należy do tej samej frakcji, to ten poszukiwany przez Ciebie o lokalizację (Wybierz opcję rozmowy typu: "Chciałbym pomówić z tobą na osobności -> Szukam pewnej osoby"). Zadawaj to pytanie za każdym razem, gdy spotkasz jakiegoś lorda, a z pewnością w końcu go odnajdziesz.

Pozdrawiam!

Offline siarapl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1874 dnia: Grudnia 04, 2010, 02:03:41 »
    Dzięks,
    Właśnie tak sytuacja była, zapytałem Lorda i mnie skierował w okolicę, przeczesałem wszystko w koło zajrzaełm do zamku i nie ma w zamku też się pytałem o Lorda, i miał być w tej okolicy, a nie było - zaginął :(