Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

O czym teraz chciałbyś zobaczyć film z gry?

Walka!
    Gród
    Coś innego(napisz co)

Autor Wątek: [WB]Sclavinia  (Przeczytany 184661 razy)

Opis tematu: Słowianie, połowa X wieku, historyczny mod

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [WB]Sclavinia
    « Odpowiedź #285 dnia: Września 18, 2014, 22:32:26 »
    Proszę, proszę! Widzę, że tworzycie coś pięknego! Gdybym mógł, to bym wam wszystkim piwo dał xD

Podać adres? ^^

Mam nadzieję że ten mod nie zostanie anulowany jak reszta ciekawych modów.
    PS: czy dodacie mod diplomacy?

Bardziej by się przydało dodać skryptera do teamu. Zgłosić się może grafik który zna się w stopniu co najmniej podstawowym na grafice 2D/3D, w czym z 3D do zrobienia są głównie LoDy aby gra pięknie chodziła ;)
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #286 dnia: Września 19, 2014, 14:38:53 »
    Podać adres? ^^

Bardziej by się przydało dodać skryptera do teamu. Zgłosić się może grafik który zna się w stopniu co najmniej podstawowym na grafice 2D/3D, w czym z 3D do zrobienia są głównie LoDy aby gra pięknie chodziła ;)

Skrypter jest wam potrzebny do pisania skryptów, czy do ich wgrywania i ogólnie zajmowania się tym wszystkim?

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Relkov98

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #287 dnia: Września 19, 2014, 15:17:38 »
    mod pewnie będzie w 50% po Polsku i 50% po angielsku ( tak jak adalonia )

Offline Lotnik

• Użytkownik
    • Piwa: 35
    • Wyjadam żelki
    « Odpowiedź #288 dnia: Września 19, 2014, 15:37:52 »
    Proszę, proszę! Widzę, że tworzycie coś pięknego! Gdybym mógł, to bym wam wszystkim piwo dał xD
    Podać adres? ^^
    Sportowcy nie piją.
    Skrypter jest wam potrzebny do pisania skryptów, czy do ich wgrywania i ogólnie zajmowania się tym wszystkim?
    np. to by się przydało wgrać: http://mbmodwiki.ollclan.eu/Yoshiboy's_SSAO
    Ta lamelka posysa pałe, świeci się jak psu jajca...
    To kwestia oświetlenia.

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #289 dnia: Września 19, 2014, 16:26:16 »
    @Lotnik
    np. to by się przydało wgrać: http://mbmodwiki.ollclan.eu/Yoshiboy's_SSAO

Tutaj wystarczy przeczytać poradnik dotyczący tworzenia i dodawania shaderów.

"Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #290 dnia: Września 19, 2014, 17:48:43 »
    Zarządzanie tym wszystkim. Ja na ten moment mogę spokojnie ogarnąć dodawanie wszelkiego contentu(grafika, muzyka, animacje) wraz z podstawowymi skryptami, jednak potrzebny jest ktoś kto pomoże nam zrobić(za przeproszeniem) rozpierdol także pod tym względem. Celem jest wydanie świetnego moda, dzięki któremu niejednemu opadnie szczęka i przekona się, że polskie może znaczyć dobre.
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #291 dnia: Września 19, 2014, 17:58:00 »
    Zarządzanie tym wszystkim. Ja na ten moment mogę spokojnie ogarnąć dodawanie wszelkiego contentu(grafika, muzyka, animacje) wraz z podstawowymi skryptami, jednak potrzebny jest ktoś kto pomoże nam zrobić(za przeproszeniem) rozpierdol także pod tym względem. Celem jest wydanie świetnego moda, dzięki któremu niejednemu opadnie szczęka i przekona się, że polskie może znaczyć dobre.

Jeśli chcecie rozpierdolu, to poproście Daedalusa. Raczej wątpię by miał teraz czas, gdyż terminy go doganiają, ale wy możecie poczekać i dostaniecie to, czego chcecie.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #292 dnia: Września 19, 2014, 18:40:16 »
    Tylko, że aktualnie właśnie pod względem grafiki(poza obrazami w menu, GUI i LoDami) jest już prawie koniec. Brakuje właśnie skryptów, scen no i testów które będzie można przeprowadzić po dodaniu skryptów.

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #293 dnia: Września 19, 2014, 18:48:48 »
    Tylko, że aktualnie właśnie pod względem grafiki(poza obrazami w menu, GUI i LoDami) jest już prawie koniec. Brakuje właśnie skryptów, scen no i testów które będzie można przeprowadzić po dodaniu skryptów.

Mogę prosić o kilka screenów uzbrojenia na PW? Przyrzekam, że nikomu ich nie udostępnię. Co do skryptów- niedługo znajdę trochę więcej czasu i (jeśli się zgodzicie) dołączę do ciebie i pomogę.

Offline Scoot

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #294 dnia: Września 19, 2014, 19:05:05 »
    Witam
    Rybopiotr a co z dialogami? Zdaje sobie sprawę, że jak nie ma skryptów to też i dialogów, ale pewnie te podstawowe dialogi z menu są dostępne. Ostatnio powróciłem do "prehistorii" i ponownie czytałem cały zestaw powieści Z. Kossak. Używa ona ciekawego języka stylizowanego na wczesne średniowiecze (XIw.), jest on całkiem inny niż Sienkiewiczowski (staropolsko-podobny). Jak nie zależy Wam na czasie to mogę coś z tym "popróbować" i przygotować jakąś wersje abyście ocenili czy Wam to pasuje?

Pozdrawiam

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #295 dnia: Września 19, 2014, 19:53:47 »
    paweltoja@ Nic nie stoi na przeszkodzie aby podzielić się screenami bronii z gawiedzią: http://imgur.com/a/lNSqD#0
    Scoot@ Śmiało twórz pomysły na zadania. W końcu ciężko będzie je oskryptować, jeśli ich nie będzie ;)

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #296 dnia: Września 19, 2014, 20:02:56 »
    paweltoja@ Nic nie stoi na przeszkodzie aby podzielić się screenami bronii z gawiedzią: http://imgur.com/a/lNSqD#0
    Scoot@ Śmiało twórz pomysły na zadania. W końcu ciężko będzie je oskryptować, jeśli ich nie będzie ;)

Ładne tarcze ;) Jeśli chodzi o takie podstawowe skrypty- macie uderzenie tarczą?

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #297 dnia: Września 19, 2014, 23:12:24 »
    Niet
    W ramach pocieszenia
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Września 19, 2014, 23:32:00 wysłana przez Rybopiotr »

Offline Relkov98

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #298 dnia: Września 20, 2014, 10:19:50 »
    mam pytanko będą konie w Sclavini?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花