Postaramy się aby była jak największa różnorodność, czyli wykonać to co się da i będzie dobrze wyglądać w grze :) Niektóre grody spróbujemy przybliżyć do prawdziwych własnie przez konstrukcję fortyfikacji czy układ grodu :-)
A co do kolczugi: Masz jakieś namiary na te sztancowane? Kiedyś była dyskusja o tym i nikt nie pokazał wyraźnie płaskiego kółka kolczugi. Na Halli bodajże. Kolczugi z jeziora lednickiego kółka mają okrągłe. Jak możesz to podeślij fotki, sam jestem ciekawy. Pozdrawiam :D
Co do barwy drutu: Sam się wyciera w pewnym momencie. Częste zakładanie + zabiegi kosmetyczne (nasmarowanie, wytarganie w trocinach) daje bardzo dużo. Sprawdzone osobiście :P
No tak przy czyszczeniu z rdzy i nasmarowywaniu faktycznie kółka się oczlifowują, nie pomyślałem o tym, bo moja kolczuga nie była wykonana z kółek kutych,a nie nawet czernionych więc nie mogłem tego zauwazyć.
Jeśli chodzi o kółka to idealnie płaskich czy idealnie okrągłych nie znajdziesz, ale część odnalezionych w Lubomii była idealnie płaska, jedyny problem mam z tym że nie pamiętam na które lata jest ta kolczuga datowana.
Jeśli chodzi o kółka sztańcowane to była na ich temat rozmowa na freha ale nie pamiętam w którym dziale (przedział czasowy uzbrojenia). Pamiętam że zaczeło sie od tego co to w ogóle jest to sztańcowanie, a później już poszło.
P.S. Ja tam swoją czyściłem zazwyczaj przy użyciu pisaku w betoniarce;)
Edit: Jeśli chodzi o tę ankietkę to zaznaczyłem cóś innego bo ja to bym z chęcią elementy strojów obejrzał;)