Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: jakie wojsko polecacie do podbijania zamków, jakie na otwartą przestrzeń?  (Przeczytany 2263 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline losiu123

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    zamek: chciałbym, żeby była to najlepiej piechota, która ma coś do rzucania(np. oszczepy, dzidy, toporki)
    pole: piechota lub łucznicy(waszym zdaniem najlepsi)

Offline NexaT

• Użytkownik
    Sarranidzcy harcownicy mają do rzucania oszczepy, ale w walce są bardzo słabi. Najlepsza piechota, to piechota Nordycka. Wojownik, wetern i huskarl, ale mozolnie się ich szkoli, więc jeśli potrzebujesz dobrego wojska szybko, to rekrutuj Rhoodoków i rób Rhoodockich sierżantów.

W polu najlepsza jest Swadiańska kawaleria, a piechota to znowu: albo Nordowie, albo Rhoodocy. Mimo wszystko myślę, że Rhoodocy wyrządzą więcej szkód, gdyż mają świetnych kuszników i włóczników, którzy trzymają wroga na dystans. (najlepsi łucznicy to Vaegirzy, ale radze stosować Rhoodockich kuszników, którzy są świetni na dystans i świetni wręcz. Mogą powalić niejednego dobrze zbrojonego piechociarza)

Offline losiu123

• Użytkownik
    dzięki

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    Po co aż tyle wątków? Nie mogłeś napisać wszystkiego w jednym?!
    Jako wojsko do oblężeń, polecam Nordycką piechotę, Rhodockich sierżantów i... Swadiańskich rycerzy, ich broń dwuręczna jast przydatna w walce na wąskich murach.
    Najlepsi strzelcy to Rhodoccy kusznicy, Sarranidzcy Mistrzowski Łucznicy i Vaegirski Strzelec. Na otwarte pole, do kawaleri polecam dorekrutować troszkę Kheirgickich Łuczników Konnych, w kombinacji z Sarranidzkimi Mamelukami lub Swadiańskimi Rycerzami są morderczą siłą.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    Sarranidzcy mistrzowie łuku wcale tacy dobrzy nie są. Wiem to z doświadczenia. Strzeżcie się przed werbowaniem Sarranidów (chyba że nimi grasz ale to co innego)
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    Sarranidzcy Mistrzowie Łuku są najskuteczniejszą jednostką, jeśli chodzi o celność. Z tego też wzgledu, są wspaniałym supportem, podczas oblężeń.

Offline NexaT

• Użytkownik
    Oj tak, tak. Sarranidzi zwykle padają na jedno pchnięcie miecza, tylko właśnie mistrzowie łuku stoją dłużej, ale miałem okazje przekonać się o ich celności. Stało kilkunastu i nie mogli trafić moich żołnierzy, gdy szli po murach, więc lepiej zatrudniać nawet Swadiańskich kuszników.

Offline .Piotr.

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Masz kilku nordyckich huskarli i zamek podbijasz bez problemu. Ja polecam do oblężeń nordów, wbiją się na zamek i robią to co trzeba.

A na otwarty teren polecam Rhodocków. Z przodu ustawiasz piechotę a z tyłu kuszników.
    "Dulce et decorum est pro patria mori - słodko i zaszczytnie jest umrzeć za ojczyznę." - Horacy.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    Na otwarty teren to armia Swadiańskich lub Vaegirskich rycerzy i wszystko pięknie. Można sobie dodać jakąś najemną kawalerię.
    Tu zapytacie po co najemników. Otóż jeśli mamy w choliere pieniędzy to po co mamy mieć armie po brzegi wypchaną rekrutami skoro nas stać na załóżmy 30 najemników? W połączeniu z wyżej wymienionymi też radzą sobie niczego sobie. Przypominam, wiem to z doświadczenia.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    No nie wiem, jedyne najemne wojska, które są dobrze wykwalifikowane i wyekwipowane to łowcy głów na najwyżzym poziomie.
    Ciągać za sobą armie rekrutów? Grając na własnej kompilacji modów rekrutów trzymałem w zamkach oddalonych od wroga (tam też trzymałem ekipę piechoty i rycerstwa na oblężenia), gdzie powoli awansowali, natomiast podczas pokoju, brałem do siebie Lezalita ze szkoleniem na 10, i po chwili armia wyszkolona.

Sarranidzki Master Archer JEST najcelniejszą jednostką w grze, jest także bardziej szybkostrzelny niż Vaegirscy łucznicy czy Rhodoccy Sharpshooterzy, których równiesz cenię jako wspaniałe jednostki.

Offline NexaT

• Użytkownik
    Odp: jakie wojsko polecacie do podbijania zamków, jakie na otwartą przestrzeń?
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 29, 2013, 19:28:08 »
    Ale jeśli mamy dużo kasy, to zapewne i kompani, i my jesteśmy nieźle rozwinięci, więc z pomocą przychodzi szkolenie. Mi osobiście na wyszkolenie załóżmy 30 Swadiańskich piechurów wystarczają trzy dni. Później ewentualnie kilka bitew i mamy zbrojnych. (a są równie dobrzy jak rycerze. Najemników nie polecam, u mnie szybko padali)

Offline Relkov98

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: jakie wojsko polecacie do podbijania zamków, jakie na otwartą przestrzeń?
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 07, 2014, 21:14:05 »
    Oblężenia: Rhodycy kusznicy i Nordycy huskarlowie
    Obrona: Rhodycy sierżanci, Rhodycy kusznicy, Nordycy huskarlowie
    Bitwa: Swadiańscy rycerze, Rhodycy pikinierzy, Rhodycy kusznicy i Nordycy huskarle