Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: kilka pytań  (Przeczytany 3278 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dominius315

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    kilka pytań
    « dnia: Lipca 28, 2013, 17:50:09 »
    Jestem tu nowy, to tej pory się nie rejestrowałem, i mam parę pytań.
    1. Czemu używanie proxy jest zabronione? Mój kuzyn jest informatykiem, i każe żebym zawsze wchodził przez proxy, bo tak nic nie zawirusuje mi tak łatwo komputera.
    2. Jak można pisać posty będąc gościem?
    3. Czemu nad listą tematów jest okienko "Shoutbox" a nic tam nie ma?
    4. Jak można wyłączyć weryfikację? Nie za bardzo pasuje mi to, że muszę wszystko wypełniać przed wysłaniem posta.
    5. Dlaczego zawsze gdy wchodzę na Tawernę Four Ways wyskakuje mi okienko z informacją o "Złośliwym oprogramowaniu na stronie" ?

Offline Miguel_PL

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: kilka pytań
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 28, 2013, 17:56:08 »
    2. Gość nie może pisać postów, pokaże tak w przypadku osób które usunęły konto
    4. Po 2 poście nie powinieneś pisać weryfikacji.
    Na resztę nie znam odpowiedzi.

Pozdrawiam

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 28, 2013, 18:00:20 »
    1. Proxy jest zabronione, ze względu na to, że wielu banitów ukrywało przez nie swoje IP.
    2. To co widzisz, to posty użytkowników, których konta zostały usunięte.
    3. Próbowałeś w opcjach przeglądarki lub antywirusa odznaczyć okienko "wyłącz skrypty" ?
    4. Nie da się tego wyłączyć, lecz opcja ta znika po napisaniu kilku postów.
    5. Był już o tym temat, okienko to możesz zignorować.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 28, 2013, 18:05:38 »
    1. Tak, zabronione.
    2. Nie można.
    3. Odśwież, pewnie błąd.
    4. Po 5 postach się wyłącza.
    5. Hm... gwarantuję, że takiego nie ma.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 28, 2013, 18:21:52 »
    z
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 22:08:40 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 28, 2013, 23:55:07 »
    1. Mam nadzieję że ten kuzyn nie ma żadnego wykształcenia informatycznego, bo w przeciwnym wypadku będzie to wstyd dla całego systemu edukacji. Proxy służy do przesyłania ruchu przez zewnętrzny serwer aby ominąć różnego rodzaju proste blokady(zarówno regionalne lub przypisane do danego ip). Bardzo polecam się łączyć z internetem przez niezaufany serwer, znajdujący się nie wiadomo gdzie i zarządzany przez nie wiadomo kogo. Tylko się nie zdziw jak po zalogowaniu się do banku znajdziesz potem parę dziwnych przelewów.
    2. Nie da się.
    3.Shoutbox jest, masz wyłączoną obsługę skryptów, jak na nie zezwolisz to będzie dostępny.
    4.Weryfikacja jest obowiązkowa dla nowych użytkowników po napisaniu X postów(dokładnej liczby nie znam) zostanie zniesiona.
    5.Jakiś element strony(najprawdopodobniej wysłany przez któregoś użytkownika) znajduje się na innym serwerze który wpisany jest na czarną listę. Najprawdopodobniej to nic groźnego ale gdy do czegoś takiego dojdzie dobrze byłoby gdybyś wysłał pełną treść błędu wraz z informacją kiedy występuje do któregoś z administratorów.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 29, 2013, 08:34:47 »
    Chyba czas na wypowiedź administratora;-)

(...)
    1. Czemu używanie proxy jest zabronione? Mój kuzyn jest informatykiem, i każe żebym zawsze wchodził przez proxy, bo tak nic nie zawirusuje mi tak łatwo komputera.
    (...)
    Wydaje mi się, że odpowiedź Mata w tej kwestii wszystko wyjaśnia:
    1. Mam nadzieję że ten kuzyn nie ma żadnego wykształcenia informatycznego, bo w przeciwnym wypadku będzie to wstyd dla całego systemu edukacji. Proxy służy do przesyłania ruchu przez zewnętrzny serwer aby ominąć różnego rodzaju proste blokady(zarówno regionalne lub przypisane do danego ip). Bardzo polecam się łączyć z internetem przez niezaufany serwer, znajdujący się nie wiadomo gdzie i zarządzany przez nie wiadomo kogo. Tylko się nie zdziw jak po zalogowaniu się do banku znajdziesz potem parę dziwnych przelewów.
    (...)

(...)
    2. Jak można pisać posty będąc gościem?
    (...)
    Nie ma takiej możliwości, wychodzimy z złożenia, że jeśli ktoś wstydzi się podpisać pod swoją wypowiedzią nie jest ona warta zapamiętania.

(...)
    3. Czemu nad listą tematów jest okienko "Shoutbox" a nic tam nie ma?
    (...)
    Tu pozwolisz, że znów zacytuję Mata:
    (...)
    3.Shoutbox jest, masz wyłączoną obsługę skryptów, jak na nie zezwolisz to będzie dostępny.
    (...)

(...)
    4. Jak można wyłączyć weryfikację? Nie za bardzo pasuje mi to, że muszę wszystko wypełniać przed wysłaniem posta.
    (...)
    Po napisaniu 5 postów nie będziesz musiał już się weryfikować.

(...)
    5. Dlaczego zawsze gdy wchodzę na Tawernę Four Ways wyskakuje mi okienko z informacją o "Złośliwym oprogramowaniu na stronie" ?
    Ostatnio takie problemy spowodowane były odnośnikiem do strony totalwa.org na stronie głównej ale wydawało mi się, że problem jest już rozwiązany... W każdym razie proszę o pełniejsza informację na temat tego komunikatu.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"