Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Atak Nazgula  (Przeczytany 3973 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Numendir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • The Vampire Lestat
    Atak Nazgula
    « dnia: Lipca 27, 2013, 16:38:58 »
    Wczoraj grając w TLD 3.23 z 2 kolegami :Mateuszem i Danielm słuchając muzyki Gracjana Roztockiego "Kupa" (tu link -->: http://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI) przy Dol Guldur napadł Mnie War Party z Mordoru (Ja gram Lothlorien) i podczas biwty pisało coś o nazgulu i jak wydawał charakterystyczny pisk to ginęli Moi żołnierze.

Pytam Was dlaczego tak się stało i czy Wy też tak mieliscie ?
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.
    Lestat dziwuje się światu w wieku XX

Offline gracjan118

• Użytkownik
    Odp: Atak Nazgula
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 28, 2013, 09:12:31 »
    To jest normalne walcząc z War Party of Mordor, ponieważ są oni sługami Saurona i krążą nad polami bitew.
    Ja najczęściej mam 2 Nazgulów, co nieraz mnie denerwuje, bo nie wiadomo kto zginie.
     Jest to małe utrudnienie. Walcząc z kimkolwiek też nieraz zauważyłeś pewnie, że Twoi wrogowie tak samo łapią się za głowę jak Twoi żołnierze podczas ataku Nazgula. Sam nie wiem pod wpływem czego (Gryfa?), bo gram Gondorem.

Offline .Piotr.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 28, 2013, 09:20:15 »
    W władcy pierścieni nie ma gryfów tylko są orły. A jak to wygląda w The Last Days, nie wiem.
    "Dulce et decorum est pro patria mori - słodko i zaszczytnie jest umrzeć za ojczyznę." - Horacy.

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 28, 2013, 15:38:51 »
    Oni się łapią za głowę bo chcą uciekać z pola bitwy.

Nalot Nazgula jest trochę źle zrobiony, mnie raz złapał przy Gundabadzie. Powinno być jakieś ograniczenie, co do terenu.

Offline gracjan118

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 29, 2013, 09:06:57 »
    Właściwie to oni poszukiwali Pierścienia, więc mogli się aż tam zapuścić

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 29, 2013, 20:01:56 »
    Szkoda tylko, że nie ma animacji ataku Nazgula, gdyby już takie coś dodać to TLD byłoby Perfekcyjnym Modem, Najlepszym z Najlepszych i 90% jeżeli nie 100% graczy przyznałoby Mi rację.
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 30, 2013, 09:04:14 »
    Sądząc po pozostałych animacjach "dużych stworzeń" w TLD, byłaby to tragedia. Widziałeś mumakile (słonie) w obozie Haradrimów? To koniecznie zobacz, trudno powiedzieć, czy to zwierzęta, czy fotele bujane.

TLD jest bardzo dobrym modem, tylko przydałoby się lepiej dobrać siłę początkową wszystkich frakcji i sprawić aby wojna nie była tak przewidywalna na północy (czyli wygrywają "dobrzy"), bo na południu to wiadomo, że sauron klonuje orków i nic nie stanie mu na drodze :) I dodać rank points za oblężenia i bitwy, aby nie trzeba było ich nabijać przez robienie w kółko tych samych zadań.

I usunąć zdjęcie satelitarne z pól Pellenoru :)

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • "noc najciemniejsza jest przed świtem"
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 03, 2013, 16:21:12 »
    i koniecznie dać więcej terenu co się generuje np w gondorze jak się biłem miałem chyba co drugi raz ten sam teren z mostem
    https://clips.twitch.tv/HotQuaintArugulaAllenHuhu

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

https://www.youtube.com/watch?v=wYoxNbQGS94

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 04, 2013, 10:44:19 »
    Moim zdaniem można by jeszcze zrobić więcej nowych zadań za rank pionts.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 05, 2013, 17:48:17 »
    Dałem powód do offtopu przez to zdjęcie satelitarne, więc naprostuję temat:

Właściwie to oni poszukiwali Pierścienia, więc mogli się aż tam zapuścić

To zależy w jakim momencie moda, bo rozpoczyna się on pół roku przed wyruszeniem Froda. Wtedy Nazgule siedziały w Udunie i smażyły kiełbaski na czarnym płomieniu, który ponoć można tam znaleźć (zgodnie ze słowami Gandalfa w filmie...). Biorąc pod uwagę, że wydarzenia w modzie idą dość szybko naprzód, naloty Nazguli należałyby raczej do rzadkości.