Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Orange - Delfin Mix II  (Przeczytany 2318 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    Orange - Delfin Mix II
    « dnia: Lipca 24, 2013, 12:14:46 »
    Dzisiaj zadzwonił do mnie konsultant orange bla bla bla... Oświadczył mi że moja dotychczasowa taryfa (Delfin Mix II) się kończy i zastępują ją nową droższą o 10 zł, a ja muszę się z tym pogodzić. Pytanie do Was - czy podpisując umowę na konkretną miesięczną opłatą, mogą sobie w każdej ją podwyższyć? 10 zł to może i nie wiele, ale do końca umowy mam jeszcze kilkanaście miesięcy, także trochę się tego zbierze. Czy ktoś może znalazł się w podobnej sytuacji? Próbowałem coś znaleźć na stronie Orange, jednak nie ma tam żadnych informacji dotyczących nadchodzących zmian.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Orange - Delfin Mix II
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 24, 2013, 13:01:07 »
    Eeee? Przecież to jest jak kradzież...
    Na pewno na takie coś nie musisz się godzić. Poza tym przecież oni mają oferty, które idą od 29 wzwyż co 10... Masz taką umowę na ileśtam i po prostu chcą ci coś wcisnąć. No chyba, że na serio to likwidują, ale wtedy możesz się nie zgodzić na nowe warunki i bez kosztów odejść.
    Ja też mam jakiegoś Delfina(w tym miesiącu się kończy i mam teraz zagwozdkę), chyba jak wchodziły te nowe oferty, to też dzwonili, ale to był jakiś bullshit.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 24, 2013, 13:10:37 »
    Też od razu powiedziałem, że jeżeli mam zmieniać kwotę abonamentu to na niższą. Na to dostałem odpowiedź, że w przypadku mojej umowy da się zmień tylko na tę wyższą. Na mojej umowie nie ma żadnych informacji na ten temat, na stronie Orange także. Sam w końcu nie wiem jakim prawem chcą to zmienić.

Offline huth

« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 24, 2013, 23:16:02 »
    Nie wiem jaką masz taryfę i na co chcą zmienić, ale tak jak wcześniej pisałem, oni mają cały przekrój od 29,9(czy nawet niżej bez telefonu) i w górę co 10 zł, więc pewnie spokojnie mogą ci zmienić na coś w tej samej cenie.
    Dzisiaj przedłużyłem umowę, u mnie jest taka sytuacja, że na jednym koncie jest kilka numerów(rodzinnie), więc jest z tego zniżka przy przedłużaniu, ale żeby mi dali jeszcze jeden rabat, który jest też na innych numerach, to musiałem trzymać się swego strasznie. No ogólnie wyszło jakieś -55% :P A wszystko po to, bo telefon się przyda i właściwie im wyższa podstawowa opłata tym więcej tych zniżek i bonusów dla całego konta...

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 25, 2013, 00:38:28 »
    Podobna sytuacja była przy "fuzji" telefizji N oraz Cyfry+ . Wielu klientów otrzymało podwyżkę abonamentu, mimo iż nie dostali żadnych dodatkjwych programów. Dlatego te, ze względu na zerwanie umowy przez nich można było bez konsekwencji ją zerwać. Myślę że podobnie ma się sytuacja z Orange. Nie jestem pewien, lepiej sprawdź, może nie tylko ty dostałeś taką "ofertę". Poszukaj też w internecie solucji w darmowych poradach prawniczych.

Offline huth

« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 25, 2013, 01:06:37 »
    Ale tu nie ma żadnej fuzji ani nic... po prostu chcą wyciągnąć kasę.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 25, 2013, 01:16:07 »
    Pisząc akurat nie chodziło mi o samą fuzję, lecz o złamanie warunków umowy, które zostały poczynione przez zwiększenie cen.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 25, 2013, 09:57:41 »
    Oni nawet jak likwidują jakąś taryfę, to przez okres czasu na jaki jest zawarta umowa MUSZĄ świadczyć te usługi, które kupiłeś w tej samej cenie. Osobiście z Orange nie chcę mieć wiele wspólnego, ale np. w Plusie mimo tego, że już daaaawno nie ma oferty, którą wybrałem przy podpisywaniu, to wciąż jest honorowana umowa i Plus nadal świadczy mi te same usługi przez ~18 m-cy mimo faktu, iż w ich katalogu znajdują się oferty zupełnie inne od tej, którą wybrałem te 1,5 roku temu.