Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: NOWY MOD  (Przeczytany 2256 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline książe Adam Wiśniowiecki

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    NOWY MOD
    « dnia: Lipca 22, 2013, 19:51:37 »
    Chciałbym stworzyć mod do Ogniem i Mieczem. Dużo już w nie grałem i zauważyłem liczne błędy.
    Zbieram ekipę do stworzenia właśnie pierwszego moda do oim. Prosiłbym również o poradę w sprawie najlepszych programów do modowania.

Offline Apocalyps

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    Odp: NOWY MOD
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 22, 2013, 22:15:09 »
    Zbierasz ekipę, jednocześnie nie wiedząc nic o modowaniu :O?
    Chłopie...Skończ Waść, wstydu szczędź...

Żeby stworzyć modyfikację potrzebujesz kilku do kilkunastu/dziesięciu ludzi, jeżeli jednak chcesz coś robić samemu, to wpierw tutki, zapoznanie z MS i innymi tego rodzaju...No i duuuuuuuuuuużo wolnego czasu na zmarnowanie.
    Do tego musisz zapoznać się z jakimś programem do tworzenia modeli i teksturowania, polecam Winks 3D(czy jakoś tak).

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 23, 2013, 13:39:29 »
    polecam Winks 3D.
    Wings 3d. Masz jeszcze Blendera, ale ten pierwszy jest nieco łatwiejszy w użyciu (moim zdaniem oczywiście).
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 29, 2013, 05:45:23 »
    Zbierasz ekipę, jednocześnie nie wiedząc nic o modowaniu :O?
    Chłopie...Skończ Waść, wstydu szczędź...

Żeby stworzyć modyfikację potrzebujesz kilku do kilkunastu/dziesięciu ludzi, jeżeli jednak chcesz coś robić samemu, to wpierw tutki, zapoznanie z MS i innymi tego rodzaju...No i duuuuuuuuuuużo wolnego czasu na zmarnowanie.
    Do tego musisz zapoznać się z jakimś programem do tworzenia modeli i teksturowania, polecam Winks 3D(czy jakoś tak).

Ja nic nie wiem!? Akurat sobie wyobraź,że wiem, i nie chłopie,nie chłopie,ty,tylko nie chłopie,a szlachcicu

Poza tym nie wiem,czy ty zauwyżyłeś,a ja tak,że OIM NIE da się praktycznie zmodować,ani nawet zmienić cokolwiek. Chyba,że w plikach gry poza folderami i innymi,to w każdym pliku piszę "lang=pl" a nie istnieje module system do oim

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 30, 2013, 15:54:28 »
    też mi się wydaje, że nie da się modować OiM, ale jak ostatnio odpaliłem M&B Morgh's Editor, to zauważyłem, że jego pełna nazwa to: "Morgh's Mount & Blade WB&WFaS Editor". Nie sprawdzałem, ale wygląda na to, że za jego pomocą można modować również OiM( jakby co - tu jest link http://mountandblade.mircon.de/wp/morghs-mb-wbwfas-editor/morghs-mount-blade-wbwfas-editor-en/).

Co prawda, nie wiem, czy ktoś to jeszcze czyta, ale chcę zaznaczyć, że właściwie, to mod (a konkretnie, większa ich ilość) powstał. Nazywa się WFaS Enhancement Mod, link tu - http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=218099.0. Ten mod o ile dobrze rozumiem z postów Adama rozumiem interesowałby, bo chodzi mu o poprawienie OiM. Lecz modów jest więcej, wszystkie tu - http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,194604.0.html.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 08, 2013, 20:26:43 wysłana przez lllew »

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 31, 2013, 20:36:41 »
    Wiem,że jest Module System do OiM, ale nie jestem pewien czy jest on do zwykłego OiM czy też do Dzikich Pól. Wie ktoś może to? Mam tylko zwykły OiM, Dzikich pól nie mam.