Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Co robie nie tak ?  (Przeczytany 1935 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline OstatniMohikanin

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Co robie nie tak ?
    « dnia: Lipca 12, 2013, 13:36:47 »
    Witam jestem świeży na tym forum i z góry przepraszam jeżeli juz byl taki temat.

Nurtują mnie dwa pytania, mianowicie:

1)Niedawno zostałem marszałkiem u Nordów, odrazu chciałem sie zabrać za robotę ale mam problem z zoorganizowaniem kampani wojennej. Klikam opcje u jednego z lordów odnosnie kampanii, ale mijają dni a ja nie widze zwiekszonego ruchu. Na dodatek lordowie siedzą sobie ciagle w zamkach. Moglby mi ktoś odp. co robie nie tak ?

2) Drugie pytanie : Co sie stanie z lordami pojamnymi gdy ich nacja upadnie ?

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    Odp: Co robie nie tak ?
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 12, 2013, 17:15:14 »
    1) podejrzewam, że tak samo jak w zwykłym M&B nie masz z nimi odpowiednich stosunków bądź nie mają odpowiedniej armii, bądź też nie macie z nikim wojny.

Co sie stanie z lordami pojamnymi gdy ich nacja upadnie ?

Pewnie znowu jak w zwykłym M&B ktoś ich uwolni/uciekną i dołączą do innej frakcji bądź zostaną usunięci z rozgrywki.

Offline NexaT

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 12, 2013, 19:59:12 »
    A to nie jest tak, że gdy nie ma wojny, to nie można zwołać kampanii?

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 12, 2013, 20:19:36 »
    Pewnie, że można, znowu kwestia, czy im się zechce ruszyć 4 litery na tę kampanię (jak pierwszy raz grałem w WB i zostałem wasalem Sarranidów, to jakiś nie-ten-tego marszałek co kilka miechów zwoływał kampanie mimo braku wojny, po czym przez miesiąc siedział u siebie na zamku...).

Offline OstatniMohikanin

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 13, 2013, 15:35:42 »
    Wojne mam, jednostek lord ma + 100, a niektorzy i 200 +, stosunki też mam z nimi dobre w końcu mnie wybrali. Musze latac z zamku do zamku i kazać im za mną latać co jest dosyć czasochłonne.

Jeszcze jedno pytanko, wyeliminowałem Swadie, i zauważyłem ze ich lordowie przechodzą wszedzie tylko nie do Nordów. Chodzi tutaj o wojne ktora była miedzy nami? Czy o moje stosunki z ich lordami ?

Offline kostekpro

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 17, 2013, 09:45:22 »
    Możliwe że tak, ale oni przechodzą różnie, na początku mała szansa że lord przejdzie właśnie do tego państwa co Ty, ale później już będzie ich napływ do nordów :D