Skoro zadajesz takie pytanie to oznacza to, że dopiero grę zaczynasz. Dlatego też wszystkie posty wyżej mówiące o zapewnieniu dobrych parametrów siły, uderzenia, wytrzymałości, i jazdy konnej są po prostu bez sensu. Porządna zbroja kosztuje 10k-80k nie mówiąc już o reszcie wyposażenia.
Potrzebujesz mieć w zespole: przewodnika (szukanie ścieżek, śledzenie i tropienie), medyka (opatrywanie ran, pierwsza pomoc, chirurgia) oraz taktyka (taktyka oraz inżyniera). To są najpilniej potrzebne osoby w oddziale a profity z tego płynące są o wiele większe niż wykokszonych bohaterów. Resztę bohaterów możesz wykoksikć a dopiero potem myśleć o dodatkowych dla nich atutach (ktoś do szkolenia, plądrowania, handlu). Jak najszybciej należy sprawić aby poruszali się oni konno.
Warto też ustawić potem wszystkim bohaterom jakieś wymagania co do ekwipunku i systematycznie do nich dążyć. Ja na przykład kiedy już fajnie rozwinę sobie te 3 postacie o których wspomniałem, tak aby mieć duży zasięg widzenia i polepszoną prędkość podróży przez przewodnika, oddział mi nie umierał, szybko się leczył, i miał duży bonus zdrowia po bitwie za sprawą medyka oraz mam przewagi w bitwie z większą armią dzięki taktykowi to wtedy myślę nad naciągiem, silnym rzutem i lepszą jazdą konną.
Oczywiście w czasie rozwijania tych 3 postaci cały czas normalnie rozwijam naturalnych tanków do wojaczki.
Czasami warto dać w inteligencję tankującego bohatera za dodatkowy punkt do rozdania, bo bez tego w dobrze zarządzanej postaci ukierunkowanej na tankowanie nie wyrobimy się z maksowaniem skilli, a levelowanie dla levelowania to żaden profit.