Z góry przepraszam, że być może dla niektórych pytań jest to zły dział, ale nie chce mi się tak tego rozdrabniać. Pytania dla doświadczonych graczy są pewnie banalne, ale ja niedawno zacząłem przygodę z M&B, więc jeszcze z kilkoma sprawami mam problem.
1. Czy opłaca się być wasalem? Wiem z filmików na YT, że dzięki temu dostajemy lenno, czyli jakąś wioskę, co poza tym? Da się zerwać "umowę" z naszym Panem? No i czy wasalstwo ogranicza nas w pewnych rzeczach. (co do umowy: historycznie wiem, że się nie dało jej zerwać, ale jak jest w grze, to nie wiem)
2. Czy istnieją jakieś mody/dodatki do trybu singleplayer? Ciągle widzę tylko do multi i jestem trochę przygnębiony, bo bardzo spodobał mi się single, a patchów/dodatków zero.
3. Czy da się podczas walki rozkazać np. kawalerii, żeby atakowało, a reszta została z tyłu? Wiem, że można otworzyć podczas bitwy okienko, poprzez naciśnięcie <Back space>, ale ja tego nie mogę ogarnąć.
4. Kiedy jest odpowiednia chwila, aby zaatakować zamek? Gram prawie 300 dni, mam 60 chłopa, bo na razie nie jest mi więcej potrzebne. (na otwartym terenie rozwalam wszystkich jak leci - gram Swadianami) No i kto jest najsłabszy w obronie zamku? Raz dla próby zaatakowałem Nordów, no i chyba wiecie jak to się skończyło.
Jak mi się coś jeszcze przypomni, to napisze. Będę wdzięczny za odpowiedź.