Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Multimedia  (Przeczytany 44648 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: Multimedia
    « Odpowiedź #105 dnia: Września 30, 2014, 21:01:32 »
    Fajnie by było gdyby dodali [...]obcinanie cześci ciała

Tak i nich dodadzą dobijanie przeciwników, leczenie osób na bitwie oraz optymalizację, przy której wielu graczy z Warbanda straci komputery w wyniku ich autospalenia oraz niech dołączą to do shit serii: WotR-Chivalry :P

A tak serio już pisząc, to takie głupoty mogłyby całkowicie ten bardzo dobry już system walki rozwalić.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #106 dnia: Września 30, 2014, 21:02:50 »
    Z tym obcinaniem części ciała to bym uważał, bo skończy się to tak, że czesiek z siekierką odrąbie głowe rycerzowi w hełmie i inne podobne absurdy.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #107 dnia: Września 30, 2014, 22:17:37 »
    Jeśli modderzy sobie z tym poradzili, a oni sobie nie poradzą, to... niech zmienią zawód, ja ich chętnie zmienię :P
    Moim pobożnym życzeniem, byłaby możliwość przerwania oblężeń i plądrowań wiosek, bo nie można tego zrobić, i w efekcie łatwo można wtedy w Łorbendzie stracić pokaźną armię.

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #108 dnia: Października 01, 2014, 15:29:31 »
     Jak oblegasz, to da się przerwać oblężenie, tylko właśnie te nieszczęsne wioski to kicha jest.
    Obcinanie może fajnie wyglądać, ale mało to realistyczne, zważywszy że większość biega w jakimś tam uzbrojeniu.
    Przede wszystkim dodał bym działające machiny, o ile te łby nie potrafiły by dodać tego na singla to niech chociaż na multi dadzą. Jakoś ludziom co zrobili neonative, świetnie im to wyszło. Jedynie bym jeszcze taran dodał, możliwość zwiększenia czasu więcej niż 15 minet i możliwość postawienia więcej flag, by zdobyć np kilka punktów. No i plus oczywiście np tak jak w neo, po wpisaniu w var, czy obiekt jest zniszczalny czy nie.

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #109 dnia: Października 01, 2014, 15:33:16 »
    Grafika jest na naprawdę wysokim poziomie.
    Ja ubolewam że koń dalej jeździ jak klocek. Nie zachowuje się jak zwierze, tylko taki motorek :P
    Dołączam się do tego cytatu. Niestety, ale konia nadal nie ożywili. System walki moim zdaniem jest dobry. Pomysł z obcinaniem części ciała mi akurat się nie podoba. Jestem jednak zgodny, że trzeba poprawić animacje.
    Teraz trochę od. grywalności. Nie wiem jak jest z wami, ale jak dla mnie gra po dość krótkim czasie staje się nudna. Te kilka questów od lordów...
    Mogli by dodać takich ludzi, którzy np. stali by sobie cicho w tawernie. Ale jeśli z nimi się dogadamy, to możemy się w coś wciągnąć i mieć przerąbane u innych lordów itp.
    Jakieś questy fabularne, które ciągną się baardzo długo i wciągają gracza. Jego postępowanie będzie oczywiście miało wpływ na to co wydarzy się później. A nie takie typu: leć do tego zamku zawieźć list...
    Co do machin i tarana, to jak najbardziej również na to czekam.
    Cały czas jestem dobrej myśli :)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #110 dnia: Października 01, 2014, 15:38:42 »
    Wiecie, prawdopodobnie zajmująca będzie gra po stronie Cesarstwa Calradyjskiego :P Pewnie pozostałe frakcje będą bardziej liczne i bardziej skłonne atakować właśnie Cesarstwo, wszak pamiętamy, że upadło i w pierwszej części go nie u świadczyliśmy.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #111 dnia: Października 01, 2014, 15:46:12 »
    Hehe co do koni to się zgadzam, drażniło mnie też, że jak się chciało zawrócić kłusem czy stępem to rumak się obracał jak czołg przy tych zwrotniejszych (pustynnych czy stepowych). No i niby taki detal ale mnie cieszy... fajnie, ze wreszcie są strzemiona (tak mi się przynajmniej wydaje, bo mało wyraźnie widać), nie rozumiem czemu w większości grach gdzie występuje kawaleria ich nie ma, przecież to od początku średniowiecza podstawowy element oporządzenia bojowego, równie ważny jak siodło :P

No i racja też z urozmaiceniem świata i zadań miasta powinny tętnić życiem, w tawernach powinno się spotykać wiele postaci chociażby takich nie mających wiele do powiedzenia - ale zawsze byłby lepszy efekt.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #112 dnia: Października 01, 2014, 16:53:15 »
    Jak dalej nie będzie takiej pierdoły jak uderzenie tarczą, to ja nie wiem, po co w ogóle robią tę grę. :P Gdyby jeszcze lepszą kolizję modeli zrobili i wprowadzili fizykę ludzkiej masy ciał.....
    Pograj w Chivalry i WotR a będziesz tęsknił za kolizjami z Warbanda :D

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #113 dnia: Października 01, 2014, 16:58:48 »
    W cRPG masz chyba uderzenie tarczą, które w ogóle mi nie pasuje. Chyba to jest uderzenie xD
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #114 dnia: Października 01, 2014, 19:06:35 »
    Hehe co do koni to się zgadzam, drażniło mnie też, że jak się chciało zawrócić kłusem czy stępem to rumak się obracał jak czołg przy tych zwrotniejszych (pustynnych czy stepowych). No i niby taki detal ale mnie cieszy... fajnie, ze wreszcie są strzemiona (tak mi się przynajmniej wydaje, bo mało wyraźnie widać), nie rozumiem czemu w większości grach gdzie występuje kawaleria ich nie ma, przecież to od początku średniowiecza podstawowy element oporządzenia bojowego, równie ważny jak siodło :P

No i racja też z urozmaiceniem świata i zadań miasta powinny tętnić życiem, w tawernach powinno się spotykać wiele postaci chociażby takich nie mających wiele do powiedzenia - ale zawsze byłby lepszy efekt.

To dział o multimediach xD  Strzemiona są i wyglądają fajnie, ale dalej można mieć tarczę i miecz walcząc konno więc i tak je puszczamy :D

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #115 dnia: Października 01, 2014, 20:14:26 »
    To dział o multimediach xD  Strzemiona są i wyglądają fajnie, ale dalej można mieć tarczę i miecz walcząc konno więc i tak je puszczamy :D

Ale strzemiona to to jest to metalowe gdzie nogi się wkłada. Pewno miałeś na myśli wodze. Po za tym tarcza i miecz na koń to nic dziwnego by trzymać wodze. W końcu te tarcze w warbandzie są na paski.

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #116 dnia: Października 01, 2014, 22:21:16 »
    @Filc

O to mi chodziło xD Tarcze są na paski, ale i tak nie wygląda to realistycznie. Mile widziane było by nowe AI dla łuczników konnych.

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Zjadacz chleba

• Użytkownik
    • Piwa: 24
    • REMOVE BUŁKI
    « Odpowiedź #117 dnia: Lutego 14, 2015, 04:01:33 »
    Nowa porcja screenów

http://imgur.com/a/I4ptT

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #118 dnia: Lutego 14, 2015, 04:02:51 »
    Nowa porcja screenów

http://imgur.com/a/I4ptT

To oficjalne źródło czy ktoś wrzucił na lewo ss'y?

Offline Zjadacz chleba

• Użytkownik
    • Piwa: 24
    • REMOVE BUŁKI
    « Odpowiedź #119 dnia: Lutego 14, 2015, 04:23:51 »
    To oficjalne źródło czy ktoś wrzucił na lewo ss'y?

Screeny wyciekły z Taleworlds. Szczerze mówiąc to wygląda tak, jakby ktoś sobie testował grę i co jakiś czas klikał przy okazji Print Screen.

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,249537.18960.html

According to devs

-Screenies look quite new but some functions are seemingly not working and graphics are at low.

-They are invstigating how they are leaked.