Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wojsko  (Przeczytany 1106 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wizard

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Wojsko
    « dnia: Listopada 09, 2008, 21:07:42 »
    Mam pytanie: Czy da się w katalogach jakoś pozmieniać by w jakimś miejscu kupić np. 100 ludzi (jakich kolwiek) ??? Bo niechce mi się tak po wioskach i miastach latać i ich zbierać (to nudne)

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Wojsko
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 09, 2008, 22:13:25 »
    Mam pytanie: Czy da się w katalogach jakoś pozmieniać by w jakimś miejscu kupić np. 100 ludzi (jakich kolwiek) ??? Bo niechce mi się tak po wioskach i miastach latać i ich zbierać (to nudne)

Chyba niee. Wykonuj misje od Sołtysów, zwiększysz w ten sposób twoją "lubialność" w wioskach i będziesz mógł więcej chłopa nająć..

Offline WriterX

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 09, 2008, 23:33:45 »
    Osobiście nie widzę zabawy w kupowani 100 rycerzy, czy jakiejkolwiek jednostki tak po prostu. Na wysokich poziomach postaci (gdzie albo ty, albo jeden z twoich pozostałych "sierżantów") będzie miał parę punktów w "Training" będziesz mógł wytrenować sporą ilość woja w bardzo krótkim czasie. Jeżeli to nie wystarczy, w twojej przypisanej wiosce/wioskach będziesz miał szanse (nie zawsze) rekrutować spore ilości "ulepszonych" jednostek danego państwa. (Co do ilości należy mieć spore wsparcie w danej wiosce, oraz odrobinę szczęścia)

Jeżeli jednak to nie pasuje zawsze można poszukać po tawernach. Najemnicy co prawda kosztują straszne pieniądze (w porównaniu do normalnych, wytrenowanych jednostek), ale jak trzeba zapełnić czymś szeregi na szybko to są najlepsi.

Offline Wizard

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 10, 2008, 06:30:53 »
    Szczegulnie jak masz możliwość dać do jednostki ok. 500 ludzi, a mam dopiero 170 i to chyba po godzinie zbieranie (poprostu mi się nichce a chciałbym stolice podbijać :D ) PS. Ja gram tak że widać wszystkie jednostki podczas bitwy :D :P

Offline PioterC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 10, 2008, 08:14:51 »
    w co Ty grasz, że możesz mieć 500 ludzi??? Sorry, ale coś mnie tu nie pasuje... chyba gość gra z kodami :-)

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 10, 2008, 10:43:46 »
    Jak wykonasz kilka misji dla sołtysa i wójta i będziesz miły to będziesz mógł rekrutować nawet po 30 ale już nie chłopów tylko np. rhodockich kuszników, czyli stopień wyżej, kilka razy ratowałem jedną woiske przed splądrowaniem i tak m isie odwdziędczyli :D

Offline Nestorius

• Użytkownik
    • "Kto buców nie tłuce, ten sam jest bucem"
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 10, 2008, 12:33:02 »
    Tak. To prawda - wbrew możliwym pozorom, zasługiwanie się wioskom jest bardzo bardzo korzystne. Warto wybrać sobie jakiś zakątek Kalradii, zrobić dobrze (i to po pare razy :P) lokalnym władzom, tak żeby reputacja w wioskach była > 50, a wtedy zorganizowanie 80 ludzi (i nie pospolitego chłopstwa, ale doświadczonych cokolwiek) zajmuje 1-2 minuty gry...

Mój osobisty rekord to ok 30 bojowników (a więc 3lvl) z Ehlerdah :D . Niemniej ilość/jakość wojska we wsiach zależy także od częstotliwości "wybierania" rekruta - mam też dziwne wrażenie, że jeśli w danej wiosce wykonało się misję szkolenia milicjantów to poziom zaciąganego wojska wzrasta respectively (ale musiałbym gdzieś to sprawdzić, w kodzie czy jak?)

Offline czelu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 14, 2008, 11:59:45 »
    Szczegulnie jak masz możliwość dać do jednostki ok. 500 ludzi, a mam dopiero 170 i to chyba po godzinie zbieranie (poprostu mi się nichce a chciałbym stolice podbijać :D ) PS. Ja gram tak że widać wszystkie jednostki podczas bitwy :D :P

Wizad skąd ty możesz mieć aż tyle wojska , cały czas kształtujesz przywództwo ja mam poziom bohatera na 26 poziomie mi max mogę mieć 85 ludzi

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 14, 2008, 12:08:40 »
    W notatniku pozmieniałem sobie wszystko na max i za cholere niemam miejsca na 500 woja, masz chyba 10 milionów reputacji :]

Offline Calathar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 14, 2008, 12:48:35 »
    oj tam,czepiacie sie,na kodach chlopak jedzie :P tylko w takim wypadku po co mu ten kolejny cheat?Wez kolego albo LPM + ctrl i cie "teleportuje" albo ctrl+f4 w czasie bitwy i wytluczesz ludkow sam,po co sobie komplikowac zycie ;D

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 14, 2008, 13:07:05 »
    W notatniku pozmieniałem sobie wszystko na max i za cholere niemam miejsca na 500 woja, masz chyba 10 milionów reputacji :]

Panowie to proste, sam tak się bawiłem jeszcze na v0.751. Wystarczy exportować charakter, otworzyc chociazby w notatniku i pozmieniac lizby np. Strenght: 2000 ,Charisma: 3000 itd. Następnie importować charakter w grze i gotow.

Dodam tylko że to fajna zabawa przez kilka godzin, potem nie ma co robić(dosłownie). Nie bawie się w to od v0.808, od kiedy dzrewka rozwoju się pozmieniały. Pozatym to dziwne, kiedy atakujesz siłą 3000 wojska np. karawane, a ta i tak mie czuje przed tobą respektu.

Edit: Możesz pozmieniać dosłownie wszystkie aspekty, możesz miec 999999999999999999999 denarów, ale zastanów sie czy po zrobieniu czegoś takiego, gra będzie Cie nadal fascynować ;)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 14, 2008, 13:17:50 wysłana przez pasterz861 »
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline czelu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 14, 2008, 16:32:59 »
    Dlaczego wy  nie gracie na najnowszym patchu 1.011?  scigacie go a crack dziala z 1.010

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 14, 2008, 16:39:25 »
    Ja nie gram w M&B, a inni mogą nie grać, bo ten patch nic nie wniósł. Pamiętaj, że na tym forum nikt nie kradnie i chwalenie się tym jest zakazane i tak naprawdę hańbiące. Pamiętaj o tym i uważaj z tekstami o cracku, bo administracja może wyciągnąć konsekwencje z 8pkt. regulaminu. Tyle z mojej strony.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 14, 2008, 16:44:44 »
    Dlaczego wy  nie gracie na najnowszym patchu 1.011?  scigacie go a crack dziala z 1.010

Pozatym to o co Ci chodzi, gdzie pisze ze nie gramy w v1.011 ?
    Piszesz o crack'u, zbaczasz z tematu i wymyślasz Bóg wie co! 
    « Ostatnia zmiana: Listopada 14, 2008, 17:09:49 wysłana przez pasterz861 »
    ATF ,FNS ,MND i DFC