Prawda jest taka, że na Bannerlorda czeka dużo osób by zagrać w singla i tyle. A samo multi z tego co widziałem i czytałem będzie strasznie casualowe.
Z tego co ja widziałem i czytałem, mutli nie będzie casualowe. Nie wiem skąd takie pomysły. Na chwilę obecną więcej informacji jest na temat trybów typowo turniejowych, które naprawdę dobrze się sprawdzają. Walka jest dynamiczna, wymaga taktyki i zgranego zespołu. Widać, że na tym TaleWorlds się teraz skupia, chce stworzyć grę e-sportową. Wątpię jednak, że odpuści sobie zwykłe bitwy i inne tryby. Więc jeśli będą zwykłe bitwy, dużo większa skala starć niż w przypadku Warbanda, masa eventów, bitwy botów i w końcu modyfikacje to dla mnie ciężko będzie nazwać to casualem, tym bardziej, że żadna inna gra nie oferuję czegoś podobnego. Jeśli chodzi o samą rozgrywkę to dla mnie obecnie multiplayer jest dużo mniej frustrujący od Warbanda, dużo więcej rzeczy dzieje się logicznie w oparciu o fizykę. U jakiegoś streamera usłyszałem, że jest dużo błędów, że trzeba poprawić hit-box'y. Takie informacje proszę brać z przymrożeniem oka, Resonant czy jak on tam ma, mówił takie rzeczy po przegraniu dwóch godzin.