Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dyskusja: najświeższe informacje o Bannerlord  (Przeczytany 230950 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Luther

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    Odp: Dyskusja: najświeższe informacje o Bannerlord
    « Odpowiedź #1215 dnia: Sierpnia 24, 2019, 10:35:35 »
    Prawda jest taka, że na Bannerlorda czeka dużo osób by zagrać w singla i tyle. A samo multi z tego co widziałem i czytałem będzie strasznie casualowe.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #1216 dnia: Sierpnia 24, 2019, 13:16:31 »
    Prawda jest taka, że na Bannerlorda czeka dużo osób by zagrać w singla i tyle. A samo multi z tego co widziałem i czytałem będzie strasznie casualowe.

Z tego co ja widziałem i czytałem, mutli nie będzie casualowe. Nie wiem skąd takie pomysły. Na chwilę obecną więcej informacji jest na temat trybów typowo turniejowych, które naprawdę dobrze się sprawdzają. Walka jest dynamiczna, wymaga taktyki i zgranego zespołu. Widać, że na tym TaleWorlds się teraz skupia, chce stworzyć grę e-sportową. Wątpię jednak, że odpuści sobie zwykłe bitwy i inne tryby. Więc jeśli będą zwykłe bitwy, dużo większa skala starć niż w przypadku Warbanda, masa eventów, bitwy botów i w końcu modyfikacje to dla mnie ciężko będzie nazwać to casualem, tym bardziej, że żadna inna gra nie oferuję czegoś podobnego. Jeśli chodzi o samą rozgrywkę to dla mnie obecnie multiplayer jest dużo mniej frustrujący od Warbanda, dużo więcej rzeczy dzieje się logicznie w oparciu o fizykę. U jakiegoś streamera usłyszałem, że jest dużo błędów, że trzeba poprawić hit-box'y. Takie informacje proszę brać z przymrożeniem oka, Resonant czy jak on tam ma, mówił takie rzeczy po przegraniu dwóch godzin.

Offline Luther

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1217 dnia: Sierpnia 24, 2019, 16:27:44 »
    To, że próbują wstrzelić się w esport to nie znaczy, że nie robią grę casualową. Samo usunięcie kupowania ekwipunku i granie gotowcami jest dla tej dużej części, która kupi grę pod singla i może będą chcieli zobaczyć jak wygląda multiplayer. A jak już chcą iść w esport to jestem ciekawy jak wyjdzie im balans, Warband do tej pory nie jest zbalansowany.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1218 dnia: Sierpnia 24, 2019, 21:41:51 »
    A jak już chcą iść w esport to jestem ciekawy jak wyjdzie im balans, Warband do tej pory nie jest zbalansowany.

Nie chcę się wypowiadać co do pozostałych rzeczy, nie mniej balans - co prawda inny typ gry, ale Heroes of Might and Magic III jest totalnie niezbalansowane. Nie mniej na multi istnieją specjalne zasady turniejowe które wyrównują rozgrywkę. Więc jednak się da.

Offline Luther

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1219 dnia: Sierpnia 24, 2019, 22:40:03 »
    Spoko wiem jak wygląda Heroes 3 ale tu jest mowa o Bannerlordzie i Warbandzie gdzie w tym drugim do tej pory gra nie jest zbalansowana.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1220 dnia: Sierpnia 24, 2019, 23:09:49 »
    To Ci mówię że H3 też nie jest, a ludzie na multi turnieje międzynarodowe grają :D Jak się chce, to zmodować można wszystko. A z czasem i pewnie twórcy gry część rzeczy zaimplementują, jeśli będą przydatne do robienia zielonych z esportu.

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #1221 dnia: Sierpnia 25, 2019, 01:03:51 »
     Tylko że Hirołsy 3 są przyjemne, grywalne, epickie, nieśmiertelne. A Warband i Bannerlord to crap xD
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 25, 2019, 01:06:23 wysłana przez Filcefix »

Offline Luther

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1222 dnia: Sierpnia 25, 2019, 09:41:37 »
    Czyli w roku 2039 mogę się spodziewać, że BL nadal nie będzie zbalansowane.

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #1223 dnia: Sierpnia 25, 2019, 10:39:38 »
    Przepraszam.
    Po jakiego czorta marnuje swój cenny czas. I wchodzicie tu, skoro to taki crap, i niezbalansowany szajs.

I to jeszcze mowa o grze która nawet nie wyszła :)) ależ z was niesamowite mądrale.

Offline Luther

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1224 dnia: Sierpnia 25, 2019, 10:42:19 »
    Wystarczy przeczytać o czym jest mowa to być widział po co wchodzę i mówię o grze, która jeszcze nie wyszła :)

Offline Mikimak

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1225 dnia: Sierpnia 25, 2019, 13:31:47 »
    Gameplay z kampanii

Soundtrack Bannerlorda
    (click to show/hide)

Gameplay z bety na którym widać interesujący system zniszczeń

Koejny Gameplay z bety nagrany przez twórcę moda asoiaf, gdzie aby utrzymać 60fpsów w grze musi grać na ustawieniach low przy spec i7 8700k/16GB 980gtx, co raczej nie napawa optymizmem

Offline Luther

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1226 dnia: Sierpnia 25, 2019, 13:40:19 »
    Co do 60 fpsów bym się nie martwił jeszcze bo z optymalizacją mogą się bawić aż do premiery.

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #1227 dnia: Sierpnia 25, 2019, 18:47:47 »
    spec i7 8700k/16GB 980gtx
    Słaby Pecet i tyle... :)

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #1228 dnia: Sierpnia 25, 2019, 21:08:42 »
    Spoko wiem jak wygląda Heroes 3 ale tu jest mowa o Bannerlordzie i Warbandzie gdzie w tym drugim do tej pory gra nie jest zbalansowana.

Dzisiaj zakończył się 9 International doty, stawka 33mln$, większość meczy opierała się na banowaniu/pickowaniu puli 10 totalnie op (na tym poziomie gry) herosów. Piszesz jakoby o dysonansie między brakiem balansu a atrakcyjnością gry dla celów esportowych, co, patrząc na przykład powyżej, jest bzdurą
    (click to show/hide)
    .

W kwestiach atrakcyjności jako esport liczy się tylko i wyłącznie pula graczy oraz to, do jakiego stopnia zasady i gra są fair wobec wszystkich

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1229 dnia: Sierpnia 26, 2019, 07:32:56 »
    Cytaty z dwóch wywiadów przeprowadzonych z szefem TW:

[...] but it’s not going to be years, hopefully [Czas trwania Early Access - przypis Kradus]. We just want to make sure that the game is reasonably polished and balanced, and we’re happy, and we’ll be able to say that "ok, now we’re ready."

We have pretty much all of the features figured out and everything working, but we can’t really control all the millions of different combinations of how things play out with each other and what happens when different features combine or different paths play out in the game.

In order to really balance the game and make everything click with each other, we thought that it would be so much better if we just did an early access.
    Źródło: PCGamesN

We want to make a game that’s similar to Warband, [...] but we want to make it so that all the different mechanics are well fleshed-out and well-polished. We need to spend some time in early access. These features will hopefully be pretty much finished, but even if they’re not 100% there, it’s better to have them in and working, and let the balancing happen down the line.
    Źródło: PCGamesN

Czyli chyba nie jest tak źle jakby się mogło wydawać. Gdyby tak łapać za słówka, to najpóźniej w marcu 2021 będzie już wydana gra, skoro EA ma nie być "lata" :>. A tak serio, być może nawet do końca następnego roku ujrzymy już pełną grę w sprzedaży.