Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dyskusja: najświeższe informacje o Bannerlord  (Przeczytany 230973 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    Odp: Dyskusja: najświeższe informacje o Bannerlord
    « Odpowiedź #1125 dnia: Października 26, 2018, 08:35:45 »
    Nie wiem jak wam ale mi hype juz kompletnie opadł xd

Sądząc po częstotliwości wypowiedzi w tym dziale oraz tym, że nawet administracja przestała wrzucać nowe devlogi na forum na bieżąco, to nie tylko Tobie. :P

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • Piwa: 263
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1126 dnia: Października 26, 2018, 11:34:26 »
    Sądząc po częstotliwości wypowiedzi w tym dziale oraz tym, że nawet administracja przestała wrzucać nowe devlogi na forum na bieżąco, to nie tylko Tobie. :P

Od kilku tygodni stopniowo pracuję nad pewną niespodzianką, co pochłania mi cały czas przeznaczony na aktywności związane z forum (klasa maturalna, więc tego czasu i tak jest bardzo mało). Do końca tego tygodnia zarówno moja niespodzianka, jak i uzupełnienie listy blogów, powinny ujrzeć światło dzienne.
    "To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #1127 dnia: Października 26, 2018, 11:42:10 »
    Od kilku tygodni stopniowo pracuję nad pewną niespodzianką, co pochłania mi cały czas przeznaczony na aktywności związane z forum (klasa maturalna, więc tego czasu i tak jest bardzo mało). Do końca tego tygodnia zarówno moja niespodzianka, jak i uzupełnienie listy blogów, powinny ujrzeć światło dzienne.

jeśli tą niespodzianką nie będzie data premiery EA Badziewlorda, to kiepsko to widzę

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Mistafa Faghil

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1128 dnia: Października 26, 2018, 16:19:39 »
    U mnie hype z każdym kolejnym dev blogiem rośnie akurat :D
    I zawsze wyczekuje czwartku z niecierpliwością :D wczorajszy dev o combat AI bardzo mi się spodobał :)
    A na bannerlorda czekałem jeszcze na długo przed oficjalnym potwierdzeniem ze nad nim pracują :D ,Jeszcze ze 2 lata i zagramy :D  no chyba że coś z tym early access wykombinują :)

Offline Zahari

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    « Odpowiedź #1129 dnia: Października 26, 2018, 17:04:03 »
    Jeszcze ze 2 lata i zagramy :D  no chyba że coś z tym early access wykombinują :)
    Też tak mówiłem 3 lata temu :/
    (click to show/hide)

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #1130 dnia: Października 26, 2018, 17:10:50 »
    Jestem jedną z niewielu osób, która na niego nie czeka.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Rivet

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1131 dnia: Października 27, 2018, 08:48:14 »
    U mnie hype z każdym kolejnym dev blogiem rośnie akurat :D
    podziwiam kolegę

Eltarek

Co do perku Lancer to ciekami mnie czy będzie to rozwiązane jak w NW, że po kucnięciu postać "pochyli" broń czy też po prostu pchniecie z przysiadu będzie mocniej biło.

Odepchniecie. Rozumiem ze twoje jebnięcie jest tak silne, że typa broniącego się tarczą grzecznie przesuwasz. NICE

Nie rozumiem jednej sprawy. Dlaczego rozwijanie umiejętności walki danym typem broni ma dawac buffy wojsku.

Broń Dwuręczna:
    Pojemność garnizonu (pojemność garnizonów zwiekszona o 10)
    Szybkie plądrowanie (predkość plądrowania wzrasta o 5%)
    Inspirujący lider

Reszty nie che mi się wypisywać. Mam takie wrażenie że te perki zostały jakoś na szybkości sklecone.
    « Ostatnia zmiana: Października 27, 2018, 09:33:25 wysłana przez Rivet »

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    « Odpowiedź #1132 dnia: Października 27, 2018, 13:32:21 »
    Mam takie wrażenie że te perki zostały jakoś na szybkości sklecone.

Odniosłem identyczne wrażenie, sklejając to wszystko w całość. Powtarzają się nazwy perków, a niektóre z nich są identyczne w kilku różnych drzewkach. Za sztandarowy przykład mogą tu posłużyć dwa z nich - pierwszy pozwala na używanie dowolnego łuku na koniu, drugi robi to samo, tylko z kuszą. Obydwa znajdziemy w Jeździectwie na poziomie umiejętności 135 i obydwa powtarzają się w innych drzewkach. (Odpowiednio 85 poziom dla Łucznictwa i 60 poziom dla Kusznictwa).

Poza tym wszystkie te drzewka są jakieś takie...nudne. Najlepiej prezentuje się moim zdaniem broń dwuręczna z perkiem pozwalającym na odbijanie strzał blokiem bez tarczy, albo tym na przebijanie bloków. Ale na przykład takie kusznictwo to na ten moment nieporozumienie. Całe drzewko składa się z sześciu perków, a dwa pierwsze z nich najzwyczajniej zwiększają prędkość przeładowania. Wieje nudą jak nie wiem co.
    "To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany

Offline Luther

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #1133 dnia: Października 27, 2018, 15:37:16 »
    Odniosłem identyczne wrażenie, sklejając to wszystko w całość. Powtarzają się nazwy perków, a niektóre z nich są identyczne w kilku różnych drzewkach. Za sztandarowy przykład mogą tu posłużyć dwa z nich - pierwszy pozwala na używanie dowolnego łuku na koniu, drugi robi to samo, tylko z kuszą. Obydwa znajdziemy w Jeździectwie na poziomie umiejętności 135 i obydwa powtarzają się w innych drzewkach. (Odpowiednio 85 poziom dla Łucznictwa i 60 poziom dla Kusznictwa).

Poza tym wszystkie te drzewka są jakieś takie...nudne. Najlepiej prezentuje się moim zdaniem broń dwuręczna z perkiem pozwalającym na odbijanie strzał blokiem bez tarczy, albo tym na przebijanie bloków. Ale na przykład takie kusznictwo to na ten moment nieporozumienie. Całe drzewko składa się z sześciu perków, a dwa pierwsze z nich najzwyczajniej zwiększają prędkość przeładowania. Wieje nudą jak nie wiem co.

Resztę roboty zrobią moderzy. Po co mają tracić więcej swojego czasu :D

Offline Rivet

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1134 dnia: Października 27, 2018, 16:55:44 »
    Resztę roboty zrobią moderzy. Po co mają tracić więcej swojego czasu :D
    XD

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #1135 dnia: Października 27, 2018, 18:16:00 »
    Dokładnie, w NW na BL zrobią odepchnięcie bagnetem i gameplay będzie głębszy niż cokolwiek na nowym native

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1136 dnia: Listopada 22, 2018, 12:54:20 »
    Najnowszy dev blog nt. rozgrywki: https://www.taleworlds.com/en/Games/Bannerlord/Blog/86

Można zauważyć, że twórcy bardzo skupiają się na animacjach. Wróży to dobrze imersji np. podczas przebywania we wioskach czy miastach. Może NPC w końcu będą robić coś więcej niż stać lub chodzić bez celu :D

Offline Dominique

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1137 dnia: Listopada 23, 2018, 04:02:12 »
    NIE MOGĘ SIĘ JUŻ DOCZEKAĆ :))
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    « Odpowiedź #1138 dnia: Listopada 23, 2018, 07:11:41 »
    Nie wiem czy ktoś zauważył, ale przedwczoraj uzupełniłem w końcu blogi, więc macie je w jednym miejscu. Na dniach postaram się wytworzyć coś w stylu podsumowania informacji z ostatnich 15 blogów.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #1139 dnia: Listopada 23, 2018, 17:01:11 »
    jak dla mnie to możecie nawet zostawić te blogi i temat i napisać coś dopiero jak będzie data wydania bl, nie obrażę się