Czepianie się takich drobnych szczegółów jest nie na miejscu imo.
Niby dlaczego? TW wrzuca jakieś info/gif/obrazek, a my mamy jak najbardziej prawo zareagować w jakiś sposób na takiego newsa. Negatywnie albo pozytywnie. Gdybym hipotetycznie napisał: "Ale bieda, takie rzeczy już w 2001 były, syf, nie kupuję!", to mógłbym się zgodzić, że taka reakcja na parę gifów to przesada. Ale nie widzę nic "nie na miejscu" w postach wyżej. Wyłącznie stonowane obawy i merytoryczną krytykę tego systemu - przy założeniu, że środowisko rzeczywiście nie będzie reagować na działania NPC.
Weźcie pod uwagę to, że Bannelord będzie modowalny niczym Skyrim (a może nawet bardziej)!
To czego Taleworldsom nie uda bądź nie zechce się osiągnąć zrobią modderzy. Zapowiada się na to, że dostaniemy dobry silnik, na którym będzie dało się zrobić kompletnie nowe gry.
Pewnie, im bardziej modowalna gra, tym lepiej i jest to zaleta sama w sobie. Ale nie jest to wymówka pozwalająca na wydanie niedorobionej* gry - bo Bannerlorda (a przynajmniej tak zakładam) będzie sprzedawać się jako
grę, nie silnik czy jakiś edytor.
A ja sądzę, że środowisko będzie reagować, tylko nie wszystkie animacje jeszcze są gotowe (gdyby były, pewnie by zaraz wydawali już grę).
Mam nadzieję, że masz rację.
* - for the record: zaznaczam tutaj wyłącznie moje podejście do argumentu "gra będzie modowalna, więc czemu się czepiacie" ogólnie. Nie sugeruję, że brak reakcji środowiska na działania NPCów = niedorobiona gra