Nie jestem pewny czy to odkrycie kolejnej mechaniki czy już to było wspomniane, ale jak dla mnie bomba. Ciekaw tylko jestem jak to będzie wyglądać. Czy będzie dotyczyć całej armii walczącej w bitwie, czy może tylko jednostek które były w stanie "widzieć" te zabijane jednostki sojusznicze? Czy będą jednostki uciekać z walki, np te z oddziałów które zostały znacznie przetrzebione, czy będą dołączać do sojuszników?
Z tego co pamiętam coś na ten temat było mówione przy filmach na E3, gdzie był gameplay bitewny Vladian i bodajże Khuzait'ów oraz na którymś z wcześniejszych gameplayów z singla.
[...]W Bannerlord wprowadziliśmy kilka sposobów na pokazanie tego typu skumulowanych inwestycji. Możemy określić potęgę ekonomiczną miasta poprzez ilość zbudowanych warsztatów, a jego obronę dzięki zewnętrznym murom, mogącym być na jednym z trzech poziomów, gdzie każdy wygląda inaczej.
Nie wiem, czy ktoś już to wyłapał, ale taką informacje dostaliśmy w czwartkowym dev blogu. Jest to z pewnością fenomenalna informacja, w szczególności dla fanów rozgrywki singleplayer. Dzięki takiej innowacji gracze wreszcie dostaną jakieś urozmaicenie przy bronieniu po raz któryś z kolei tej samej fortecy.
Ciekaw jestem, czy na czym będą te poziomy polegać. Czy będą to zmiany całych obwałowań(baszt, wież bramnych i murów), czy nastawione bardziej na drobne zmiany kosmetyczne modeli, bądź prosta podmiana np. modeli wież.
Warto też dodać, że kilka lat temu ukazał się taki screen, więc prawdopodobnie będzie nas czekać sporo pracy przy naszych włościach :).
P. S. Gdzieś w odmętach tego wątku pojawił się już ten screen. Jeśli ktoś chce przeprowadzić śledztwo i znajdzie stronę na której toczyła się o tym dyskusja, to dostanie ode mnie piwko :).