Znalazłem filmik z kanału Pc Gamer z ubiegłego roku. Twórcy Bannerlorda pokazali mapę, tworzenie postaci, broni, walkę, etc. Co się zdarzyło przez 15 miesięcy, że na E3 mają dwa 6 minutowe filmiki z bitew i do ogrania nowe mechaniki walki? I nie pokazują tego wszystkiego co wyróżnia M&B na tle innych rpg-owatych gier osadzonych w średniowieczu, skoro pokazali to już w marcu 2016?
Wiem - czepiam się dupereli, ale też, tak jak Wy, czekam na nowego M&B. To świetna i unikalna seria gier (porównałbym do niej może tylko X3TC gdzie mamy większą swobodę budowy własnej historii niż w pozostałych X-ach) przy której spędziłem - i nadal spędzam - wiele godzin. Więcej czasu poświeciłem chyba tylko pierwszemu Rome Total War, któreg żywotność, tak jak w przypadku M&B, znacznie wydłużają mody. I pewnie dlatego, to co pokazało w tym roku na E3 Taleworlds jest dla mnie dużym krokiem wstecz, w stosunku do tego co pokazali wcześniej, i budzi obawy co do stanu w jakim teraz Bannerlord znajduje się jako całość, a nie tego jak wyglądają poszczególne elementy.