Przepraszam za bycie "Kapitanem Oczywistym", ale z filmami/demo pokazywanymi na E3 jest trochę jak ze ślubem - idziesz do niego w najlepszym garniturze wieziony limuzyną, nawet jeśli codziennie nosisz złachany dres i jeździsz zdezelowaną Ukrainą. Ładnie wygląda poruszająca się kita przy hełmie, ale z zachwytami poczekałbym na efekt finalny. Zresztą mnie jako gracza sp i konsumenta, a nie twórcy modów, bardziej interesuje dobre Ai - zarówno bitewne jak i kampanijne, a tego drugiego najwyraźniej jeszcze nie ma lub jest w bardzo wczesnym stadium. Ciekawszym, dla mnie osobiście, "ficzerem" jest nowy system dowodzenia w bitwie. Jeśli będzie działał tak, jak został przedstawiony w komentarzu, to wreszcie sojusznicy przestaną być tylko przynętą/mięsem armatnim mającym osłabić przeciwnika, a bitwy staną się ciekawsze i bardziej wymagające taktycznie. Bardziej złożone formacje - sam nie wiem. Wszystko zależy od tempa bitwy. W niektórych modach do WB też jest dużo opcji dla formacji, ale poza Gekokujo przeciwnik zwykle gna jazdą na złamanie karku i nie bardzo jest czas na wydanie bardziej złożonych komend od "trzymaj pozycję", "atak" czy "za mną". Do tego silnik ogranicza ilość wojska na polu, więc ciężko ustawiać cokolwiek bardziej skomplikowanego, jeśli brak na to ludzi :D. Choć wygląda, że Bannerlord przynajmniej na tę drugą przypadłość cierpiał nie będzie.