Mam nadzieję, że na E3 pokażą coś więcej, bo na razie za wiele nowości względem zeszłego roku nie pokazali. Na pierwszy rzut oka rzuciły mi się animacje. Fajnie, że animowane są grzywy koński, chorągwie, ukazane na gameplay'u końskie kity na hełmach, czy też jeździec, który wreszcie wygląda jakby nie połknął kija od szczotki, nie mniej jednak animacje walki mieczem nie powalają poprawnością. Nie rozumiem po co w tych animacjach postać wykonuje takie zamachy... Realizmu to nie dodaje, a przypomina bardziej to:
https://www.youtube.com/watch?v=ZqVQT9Det6Q&feature=youtu.be&t=54s. W samym gameplay'u dopatrzyłem się ataku od góry włócznią, więc fajnie, że tarczownik wreszcie będzie miał więcej, niż jeden atak tą bronią. W zasadzie to widać, że twórcy odrobili lekcje i z modów do Warband'a próbują wyciągnąć to co się ludziom podobało. Szkoda, że wszelkie hełmy, znowu będą wchodzić w model postaci i z niej dziwnie wystawać. Może do premiery to jeszcze poprawią.
Co tu więcej dodać, wygląda jak nasz ukochany warband z kilkoma poprawkami i nową zawartością. Ciekaw jestem, czy te chorągwie, co są widoczne na polu bitwy pełnią jakąś funkcje jak np. w The Deluge.