Bez obrazy kolego, ale gadasz takie frazesy, że aż ciężko się do tego porządnie odnieść. Nigdy nie widziałem cię na żadnym serwerze multiplayer, a przynajmniej dla mnie, walka jest najważniejsza na mp by działała na zdrowych zasadach, chcesz zablokować dany cios to to zrobisz jeśli tylko nauczyłeś się podstaw gry, chcesz grać lepiej, graj z lepszymi, ucz się od nich na własnych błędach. I to jest Warband i jego mechanika, singleplayer rządzi się innymi sprawami, tam walka ma być po prostu przyjemna, chyba nikt normalny w społeczności Native czy innych modów multiplayer, nie spina się w sp na boty. Tam walka jest jedną z wielu rzeczy, a w multi gra opiera się tylko na tym. To jak uwagi od wuefisty (po godzinach pracujący z dziećmi grającymi w piłkę nożną) w kierunku Jose Mourinho nt pracy zespołowej. Sport ten sam, ale dla jednego to dodatkowa praca po godzinach przy wielu innych zajęciach, a dla drugiego to praca i wszystko opiera się wokół tego. Różnica jest ogromna.
Czepianie się animacji to skrajna głupota.
Na dobrą sprawę, jak ktoś widzi pierwszy raz Warbanda ze swoimi animacjami na filmiku, to nie wygląda to idealnie, razi kij w dupie postaci i jej drewniane ruchy, ale z drugiej strony, jak ktoś przegra w grze więcej godzin, nauczy się mechaniki to zaczyna inaczej postrzegać coś co na początku wyglądało niezaciekawie i ładnie wyglądające gry pokroju For Honor czy Chivalry okazują się pustą wydmuszką z ładną grafiką. I zgodziłbym się z Tobą, tylko w tym momencie ja czy inni, którzy grali lub grają sporo w Warbanda itd, mają porównanie do Warbanda, jak to wyglądało tam, jak się grało. Dla mnie w tym momencie te animacje wyglądają gorzej niż w Warbandzie, ogólnie nie ma tragedii, bo zamysł twórców jest ten sam, po prostu wykonanie ruchów pozostawia sporo do życzenia. M&B też nie wyglądało tak jak teraz kiedyś i na przestrzeni miesięcy, nowych wersji gry zmieniało swoje animacje, cały czas dłubiąc w drewnie, ale szukając czegoś, co będzie wyglądało drewnianie, ale z drugiej strony by nie wydłubało nam drzazgą oka.
Animacje zrobią modderzy jak ich tak to będzie boleć. Mnie nie.
Twórcy mają się postarać by gra sprawiała przyjemność, jak dla mnie te animacje przypominają bardziej M&B z czasów starożytnych. Poczekajmy jeszcze na inne filmiki, przede wszystkim po ostatnim BoB, gdzie czynny udział wzięło Taleworlds, liczę na nawiązanie do tego na targach (co w sumie jest pewne), ale Taleworlds powinno pójść krok dalej, jeśli system walki na mp byłby dobry, to zaproszenie kilku graczy na testy Bannerlorda, po prostu sama walka, jakiś pokazowy mecz na zasadach wziętych z WB byłby majstersztykiem, ale znamy naszych kochanych Turków, czasami lubią wkładać śrubokręt do gniazdka, by potem stwierdzić, że prąd jest niebezpieczny.