Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Call of Juarez: Gunslinger (Wideorecenzja)  (Przeczytany 2216 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    Call of Juarez: Gunslinger (Wideorecenzja)
    « dnia: Czerwca 12, 2013, 19:09:19 »
    Witam.

Od jakiegoś czasu prowadzę swój kanał na YT, na którym prowadzę let's pleje oraz tutoriale do 3ds Maxa 2013. Pewnego razu zostałem wyhaczony przez serwis gamesboard.pl w celu czytania tekstu, który zostanie następnie podłożony pod wideo z gry.
    Czy może mi ktoś doradzić co powinienem zmienić w przyszłych recenzjach? Jakieś podpowiedzi, albo propozycje? Chciałbym, żeby brzmiało to jak najlepiej.

Link do recenzji: https://www.youtube.com/watch?v=T0c8IgTR0K4

Pozdrawiam,
    Wojtek.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Call of Juarez: Gunslinger (Wideorecenzja)
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 12, 2013, 20:32:24 »
    imho kiepskie intro, są biskici, a potem nagle jakiś battlefieldowy pierdzący breakcore, wtf.
    No czytasz fajnie, dla laika dykcja super. Ale (to jest moja opinia) czytasz to jak książkę, co w takim filmiku nudzi, bo raczej po kilku minutowym filmiku chyba oczekuje się czegoś zwięzłego(tu też liczy się tekst, który został napisany do czytania, a nie mówienia...), konkretnego i mówionego tak jak z głowy. Na przykład jest taki tekst: "...dopiero w późniejszych etapach dane nam jest czasem stać na przeciwko hordy wrogów i jedynie użyć skupienia, przyciskając przy tym lewy przycisk myszy, od czasu do czasu przeładowując, lekko ruszając się na boki. W kilka sekund całe stado atakujące nas nie żyje, a my wychodzimy z licznikiem combo nawet ponad pięćdziesiąt."
    Boldem zaznaczyłem co brzmi dziwnie, tak jak się nie mówi potocznie. Podkreśliłem złożone, długie zdanie, które jest rozlazłe jak rozgnieciony ślimak. Ogólnie cały ten fragment brzmi jak deklamowanie tekstu Świadków Jehowy. Normalnie raczej ktoś mówiłby tak: ... w późniejszych etapach zdarza się walczyć z hordami wrogów, ale wystarczy użyć skupienia i po kilku kliknięciach wszyscy nie żyją, a my wychodzimy z wysokim combo." Nie wiem, mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi.  Tekstu pewnie zmieniać nie możesz, ale może da się coś zrobić, żeby przekazać go tak jakbyś chciał, żeby było prosto i ciekawie.
    Ogólnie jak dla mnie to jest za spokojne i jest to jak czytany referat.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 12, 2013, 20:41:07 »
    Takich kanałów i filmików jest było kiedyś od groma. Mam wrażenie, że typowa "recenzja" na Youtube była popularna gdzieś do 2009 roku, dziś niewielu gości prowadzących takie kanały ma powyżej kilku tyś. wyświetleń - za to zastąpiły je typowe letspleje, często z autorami starającymi się odgrywać jakąś postać żeby przyciągnąć widzów swoją osobowością (większość tych osobowości to niestety aktorska papka; drący mordę Gimbo(R)ojo czy minefagi) + dochodzą jeszcze denne merytorycznie vlogi, wrzucane w przerwach od gry. YT stał się maszynką do robienia kasy - nie sądzę żebyś poza kilkoma wiernymi widzami znalazł jakiś większy posłuch :P

Jeszcze na koniec, jak chcesz prowadzić filmiki w tym stylu - nie rzucaj tekstów jak "(...)przypomina Borderlands", jak już robisz to w ten sposób, rób swoje konsekwentnie, porównanie godne Roja fapiącego po raz xxx do jakieś gry od EA.

(click to show/hide)

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 12, 2013, 20:42:06 »
    Co do tekstu, to dostaję już gotowca, jednak może udałoby mi się to nieco pozmieniać.
    Intro i ogólny wygląd wizualny nie zależy ode mnie. To nie jest mój kanał, ja jedynie jestem lektorem w wideorecenzjach. Swój kanał mam w podpisie.
    Natomiast bardzo dziękuję za opinię o tekście czytanym. Dostosuję się do rad i będę czytał energiczniej i dodawał coś od siebie :).

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 12, 2013, 20:54:10 »
    z
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 22:06:13 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ