Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pomocy  (Przeczytany 1376 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Berrd

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Pomocy
    « dnia: Czerwca 03, 2013, 16:50:11 »
    Witam!
    Od kilku dni próbuję pozbyć się lagów z Mount blade warband z modem floris. Mój sprzęt to:
    Amd Anthon X4 3.00GHz
    8gb ram
    Karta graficzna: ATI Radeon 3000 Graphics zintegrowana
    Dysk sata III 750 Gb.
    Czy te lagi mogą być spowodowane kartą graficzną? Na najniższych wymaganiach mam nawet lagi. Pomocy!
    Z góry dziękuje!

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    Odp: Pomocy
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 03, 2013, 17:00:35 »
    Na jakiej wersji grasz? Jeśli Expanded to zmień na Gameplay lub Basic. Zmniejsz też ilość żołnierzy w bitwie na mniejszą.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Berrd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 03, 2013, 18:01:56 »
    wersja 1.143. Liczba żołnierzy wynosi 70 wiec powinno dac radę. A czy jesli zmienię na gameplay lub basic to co to zmienia? I pytanie co do tej karty. Moze byc to spowodowane przdz nia?

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 03, 2013, 19:34:33 »
    W wersji Expanded są chyba lepsze efekty graficzne. Zmiana na gameplay lub basic powinna pomóc.
    I pytanie co do tej karty. Moze byc to spowodowane przdz nia?
    Zintegrowana karta jest raczej złym pomysłem do gier (wiem, są wyjątki)...

Offline Berrd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 03, 2013, 21:21:04 »
    Narazie zmienię na basic Ale dopiero jutro. Myślę że zakupie Nowa kartę graficzna ponieważ miałem to w planach. Proszę o pomoc w wybraniu odpowiedniej karty graficznej do mojego komputera. DDR3 karta do 150 zł do gier. Nowa!

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 04, 2013, 18:50:30 »
    Trochę mało pieniędzy na kartę graficzną - może kupisz używaną?

Trochę linków - http://www.agito.pl/podzespoly-pc/karty-graficzne/84.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Agito%20Karty%20Graficzne&utm_adgroup=Karty%20graficzne&utm_term=karta%20graficzna%20do%20150z%C5%82?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Agito%20Karty%20Graficzne&utm_adgroup=Karty%20graficzne&utm_term=karta%20graficzna%20do%20150z%C5%82

Może Gigabyte Radeon HD 6670? Albo Asus GeForce 210 Silent LowProfile?
    Sprawdź jeszcze czy masz dobry procesor lub zasilacz.
    Mam AMD Radeon HD 6800 Series - dobra karta graficzna, kupowałem 2 lata temu.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Berrd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 06, 2013, 16:35:12 »
    A co sądzisz o tym:
    -http://allegro.pl/asus-nvidia-gt-610-2gb-ddr3-cuda-dx-11-gwar-36mc-i3300580387.html
    -http://allegro.pl/asus-geforce-gt520-2gb-ddr3-px-64bit-dvi-hdmi-i3281659051.html
    I czy podejdzie pod płytę główną Gigabyte GA-78LMT-S2

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 06, 2013, 18:25:35 »
    Nie wiem bo link nie działał. Ale nvidia jest dobra, tylko problemy w graniu na niej w stare gry. Jeśli nie podwyższysz budżetu to będziesz pewnie musiał kupić używaną - albo jakąś przeciętną.