Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Napoleonic Wars][L'Aigle][13ph_XW] Pułk 13. Huzarów Xięstwa Warszawskiego  (Przeczytany 56445 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hubal

• Użytkownik
    • Piwa: 22

Pułk 13. Huzarów Xięstwa Warszawskiego
    "Srebrni huzarzy"
    Teamspeak : 178.19.110.162

Stoczone bitwy
    (click to show/hide)

Wstęp

13. Pułk Huzarów Xięstwa Warszawskiego zaprasza w swe szeregi ludzi uzdolnionych w grze kawaleria jak i osóby, które pasjonują się historia Xięstwa Warszawskiego a zwłaszcza nasza ukochana kawaleria. Staramy łączyć się historyczność i realia tamtych czasów z gra na dobrym poziomie przy tym samym w świetnym towarzystwie. Owy pułk polskojęzycznej kawalerii powstał 2 Lipca 2013. Mimo iż jest to dość świeży regiment cieszy się wzorowa aktywnością i licznymi zwycięstwami. Więc jeśli pasjonuje Cie historia polskiej kawalerii - Dołącz do nas i walcz w imie odrodzenia Rzeczypospolitej i za księcia Józefa Poniatowskiego!

Rangi         

Oficerowie starsi:
    Major Mjr

Oficerowie młodsi:
    Rotmistrz Rtm
    Porucznik Por
    Kwatermistrz Kwt

Podoficerowie starsi:
    Starszy Wachmistrz StWchm
    Wachmistrz Wchm

Podoficerowie młodsi:
    Starszy Brygadier  StBryg
    Brygadier Bryg

Szeregowi:
    Starszy Huzar StHuz
    Huzar Huz

Rekruci:
    Rekrut Rek

Dowództwo Pułku         

Hubal

Major Pułku 13. Huzarów
    Xięstwa Warszawskiego

lysy890
    Wachmistrz Pułku 13. Huzarów
    Xięstwa Warszawskiego
    (zakończenie działalności na NW)

CarpeDiem
    Brygadier Pułku 13. Huzarów
    Xięstwa Warszawskiego

Skład Pułku         

Stan z dnia: 16 Marca 2014 roku
    13ph_XW_StHuz_Kameleon
    13ph_XW_StHuz_Husar
    13ph_XW_StHuz_Janowsky
    13ph_XW_StHuz_Damian15
    13ph_XW_StHuz_Iovca
    13ph_XW_StHuz_Ogoniasty
    13ph_XW_StHuz_Saviol
    13ph_XW_Huz_Termos
    13ph_XW_Huz_Trebiusz
    13ph_XW_Huz_Vodor
    13ph_XW_Huz_MHR
    13ph_XW_Huz_Apocalyps
    13ph_XW_Huz_Dominique
    13ph_XW_Huz_Raddeo
    13ph_XW_Huz_Prototype
    13ph_XW_Huz_Preussen
    13ph_XW_Rek_CwanyTroll
    13ph_XW_Rek_Zjadacz_chleba
    13ph_XW_Rek_Skaven
    13ph_XW_Rek_Fasola
    13ph_XW_Rek_Jacek Dydyński
    13ph_XW_Rek_MarkisPL
    13ph_XW_Rek_ReggeBoy
    13ph_XW_Rek_SantaClaus
    13ph_XW_Rek_Baldwin
    13ph_XW_Rek_SamikON

Szwadron Podstawowy
    Szwadron Podstawowy Pułku 13. Huzarów Xięstwa Warszawskiego jest to główny trzon naszej kawalerii. Do szwadronu należą rekruci, gracze z niskim stażem i niskimi lub średnimi umiejętnościami walki. Oficerowie zajmują się szkoleniem słabszych jednostek do poziomu przynajmniej średniego przy pomocy członków szwadronu wyborczego.

Mundur huzara szwadronu podstawowego: czako niebieskie szamerowane srebrem, kita czarna, mentyk (kurtka wierzchnia) z białym barankiem, szamerowany srebrem, dołman (kurtka spodnia), kołnierz i mankiety karmazynowe, szamerowany srebrem, spodnie niebieskie szamerowane srebrem, pas huzarski srebrno-karmazynowy, pas skórzany do szabli, szabeltas wyłożony czarnym suknem, haftowany złotem (ozdobna torba skórzana noszona przy szabli na długich rapciach).

Szwadron Wyborczy
    Szwadron Wyborczy Pułku 13. Huzarów Xięstwa Warszawskiego jest to związek zrzeszający najbardziej elitarnych członków pułku z odpowiednim stażem. Ich zadaniem jest pomoc w szkoleniu nowych rekrutów, bycie swoistą wizytówka pułku i wykonywanie najtrudniejszych zadań na polu bitwy (np. walka z przeważającą siłą wroga). Selekcja graczy jest przeprowadzana przez samego Majora. Na dołączenie do szwadronu kandydat musi uzyskać zgodę większości oficerów całego pułku i członków szwadronu wyborczego.

Mundur huzara szwadronu wyborczego: kołpak futrzany czarny, kita czerwona, mentyk (kurtka wierzchnia) z białym barankiem, szamerowany srebrem, dołman (kurtka spodnia), kołnierz i mankiety karmazynowe, szamerowany srebrem, spodnie niebieskie szamerowane srebrem, pas huzarski srebrno-karmazynowy, pas skórzany do szabli, szabeltas wyłożony czarnym suknem, haftowany złotem (ozdobna torba skórzana noszona przy szabli na długich rapciach).

Chciałbyś dołączyć?         

Jeśli chciałbyś wkroczyć w szeregi Pułku 13. Huzarów Xięstwa Warszawskiego uczestniczyć w pełni w jego życiu i walczyć ramie w ramie z nami na bitwie musisz odwiedzić nasza strone internetowa.

Następnie zarejestrować sie na niej, złożyć podanie w odpowiednim dziale na forum korzystając ze wzoru podanego wyżej i czekać na odpowiedz jednego z oficerów. Po zaakceptowaniu podania udaj się na naszego TeamSpeaka odbierając odpowiednie rangi
    .

« Ostatnia zmiana: Marca 17, 2014, 18:53:51 wysłana przez Hubal »

Offline Hubal

• Użytkownik
    Odp: [Napoleonic Wars][L'Aigle][13ph_XW] Pułk 13. Huzarów Xięstwa Warszawskiego
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 02, 2013, 22:55:05 »

ModPack 0.2         

(Klikając na postacie wyświetlisz zdjęcie munduru)

Huzar
    Szwadron Podstawowy

Huzar
    Szwadron Wyborczy

Oficer Huzarów

Trębacz Huzarów

Już wkrótce dostępny...

Autor: Raddeo
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 02, 2014, 00:09:41 wysłana przez Hubal »

Offline Hubal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 09, 2013, 17:05:38 »

The 15th Regiment of Foot Saturday Linebattle

9 czerwca 2013
    (Sobota)

CESARSTWO ROSYJSKIE
    6

• Pułk 13. Huzarów Xięstwa Warszawskiego
    • 77y Pehotniny Polk

Liczba bagnetów i szabel:

~65

WIELKA BRYTANIA
    0

• 84e Régiment d'Infanterie de ligne
    • GH Army
    • Sibirskii Grenadski Polk
      (I jeszcze jeden regiment, którego nie pamiętam)

Liczba bagnetów i szabel:

~55

Bitwa nie należała do udanych. Były problemy ze sciągnieciem regimentów z przeciwnej drużyny. Do tego jeszcze ping, który nie pozwalał nam płynnie grać kawaleria. Ale.. Pierwsza runda nawet nas zaskoczyła rezultatem. Udaliśmy się z oddziałem na zwiad, aby zobaczyć pozycje wojsk brytyjskich za górka. Nieoczekiwanie wpadliśmy centralnie na 30-osobowa linie piechoty liniowej (84e) odwróconej do nas tyłem. Natychmiast ruszyliśmy do szarży mając jedynie 13 huzarów. Oddział został całkowicie rozbity, jednak okuty dużymi stratami (ocalało nas zaledwie 3). Późniejsze rundy były tylko desperackimi próbami obrony nieprzyjaciela. Nie można ominąć faktów dobrej współpracy oddziałów 77y przeciwko rozdzielającymi się małymi oddziałami Brytyjczyków którymi właśnie my się zajmowaliśmy.

Screeny:

Ogłoszenia

- Trwają prace nad nasza strona internetowa na której będzie można składać podania do naszego oddziału

- Temat zostaje otwarty dla użytkowników

Pozdrawiam
    Major
    Józef Toliński

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 09, 2013, 17:24:05 »
    -
    « Ostatnia zmiana: Września 09, 2013, 16:29:56 wysłana przez templariusz »
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline DaPietro

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    • Emerytowany pułkownik inżynier 5. Pułku Piechoty
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 09, 2013, 17:31:09 »
    Może następny pułk lekkiej piechoty ? :)

Offline Jan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 09, 2013, 17:38:09 »
    Proponuje pułk saperów :)

Offline Hubal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 09, 2013, 17:48:21 »
    Otworzyłem Puszkę Pandory O.O

Offline Veinrus

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 09, 2013, 17:58:04 »
    Ludzie śmieją się z innych... bo nie pamiętają jak sami błądzili, a także, aby się dowartościować w stabilizacji i szczęściu.

Wszystkiego dobrego Hubal i twojemu "tworowi",
    VEINRUS

Offline Hubal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 09, 2013, 18:00:06 »
    Wszystkiego dobrego Hubal i twojemu "tworowi"
    VEINRUS

Dziękuje za te JEDYNE dobre słowa.
    Pozdrawiam.

Offline Gvozdziu

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 09, 2013, 18:03:54 »

może i racja ;/
    Nie obwiniam Cię, że próbujesz się uczyć na błędach tworząc taką ilość pułków, ale niestety cierpią na tym Twoi ludzie. Może czas przystanąć i dać sobie spokój. Nikt Ci nie każe być Pułkownikiem. Mówię na poważnie, nie chcę tu nikogo obrażać. Oczywiście życzę powodzenia i tego abyś został przy swoim, chociaż tym razem. Warto.
    Pozdrawiam
    Gvozdziu

"Armia baranów, dowodzonych przez lwa jest silniejsza od armii lwów dowodzonych przez barana."- Napoleon Bonaparte

"Dla moich Polaków nie ma rzeczy niemożliwych." - Napoleon Bonaparte

Offline Hubal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 09, 2013, 18:14:05 »

Nie o to mi do końca chodziło.

Nie obwiniam Cię, że próbujesz się uczyć na błędach tworząc taką ilość pułków, ale niestety cierpią na tym Twoi ludzie. Może czas przystanąć i dać sobie spokój. Nikt Ci nie każe być Pułkownikiem. Mówię na poważnie, nie chcę tu nikogo obrażać. Oczywiście życzę powodzenia i tego abyś został przy swoim, chociaż tym razem. Warto.
    Pozdrawiam
    Gvozdziu

Gvozdziu.. Nikogo nie zmuszam do tworzenia ze mną regimentu. Nikomu nie przystawiam muszkietu do głowy i jeżeli do mnie nie dołączy to z nim koniec. Każdy jest tutaj wolnym człowiekiem. Gra z kim chce.. Jest z kim chce. Parę zaufanych osób wie, że to nie ja utworzyłem 13ph i nie ja rozpocząłem wstępne prace nad tym. Druga sprawa to dziwie się dlaczego każdy teraz pisze w tym temacie takie bzdury jakby to było ich obowiązkiem.. To nie tylko świadczy o mnie ale także i o was.

Pozdrawiam.

Offline Veinrus

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 09, 2013, 18:28:14 »
    ... Parę zaufanych osób wie, że to nie ja utworzyłem 13ph i nie ja rozpocząłem wstępne prace nad tym. Druga sprawa to dziwie się dlaczego każdy teraz pisze w tym temacie takie bzdury jakby to było ich obowiązkiem.. To nie tylko świadczy o mnie ale także i o was.
    Myślę, że właśnie dlatego, iż tylko zamknięte grono zna prawdziwą wersję… to pozwala się na tego typu zachowania w społeczeństwie.

Offline Garond_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Garrrrond!
      • Mój profil na Steam
    « Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 09, 2013, 19:10:47 »
     Twoi ludzie tak cierpią, oh, módlmy się za nich...
    Zignoruj patologię tawernianą! Plus jest taki, że tematy na tw masz opracowane do perfekcji.
     Coś czuję, że w tym się odnajdziesz najlepiej! Powodzenia!
    Jestem rozczarowany :oo ze nikt na mnie nie  głosuje :)
    Chociaż się przyznam nie zasługuję.

Offline Klin

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Krzysztof Krawczyk
    « Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 09, 2013, 19:16:27 »
    Powodzenia kolego!

Offline Zus_Tremo

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    • "Chciałem dobrze,a wyszło,jak zwykle"-Hubal
    « Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 09, 2013, 22:18:16 »
    Powodzenia i szybkiego rozrostu .
    Niech Bóg będzie z wami !