Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z uruchomieniem na Viście  (Przeczytany 1694 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rymun

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem z uruchomieniem na Viście
    « dnia: Listopada 07, 2008, 16:36:47 »
    Witam. Jestem tu pierwszy raz. Zainstalowałem sobie M&B wersja 1.003 ze spolszczeniem. Grę uruchamiam przez uniloadera. Gdy mam już menu gry i ruszę myszką, zaczynają prześwitywać mi ikony z pulpitu. Kiedy chcę wybrać Opcje lub coś innego wyskakuje mi błąd : "Could not reset the Direct3D device.
    This sample will now exit." i wywala mnie z gry. Mam lapka, procek Intel Core Duo 1,86 GHz, 2 GB DDR2 ram, karta graficzna NVIDIA GeForce Go 7300 128 MB + cache do 400 MB, DirectX 10, system Vista Home Premium. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 07, 2008, 16:40:11 wysłana przez rymun »

Offline Emil

• Użytkownik
    Odp: Problem z uruchomieniem na Viście
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 07, 2008, 16:58:54 »
    Miałem akurat niedawno styczność z tą jakże "piękną" i "funkcjonalną" Vistą. Rozwiązanie Twojego problemu leży w uruchomieniu gry w trybie zgodności z systemem XP. Jeśli nie wiesz jak to zrobić, już to wyjaśniam. Klikasz prawym na ikonkę gry, dajesz w opcję "Zgodność" i tamże zaznaczasz właściwe pole. teraz tylko pozostaje kliknąć Zastosuj. Napisz, czy się udało.

Offline rymun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 07, 2008, 18:29:26 »
    Dziękuję Ci bardzo. Nie pomyślałem o tym. Tak to bywa jeżeli chce się rozwiązać problem, szuka się najróżniejszych rozwiązań a zapomina się o tych prostszych. Pozdrawiam.

Offline maffi

• Użytkownik
    • All You Need Is Love
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 09, 2008, 14:33:08 »
    Ja mam Viste ale jak naciskam "F" by z kimś porozmawiać to gra mi się wyłącza,  pojawia się że program przestał działać. W czym jest problem?