Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak zaprosić lorda.  (Przeczytany 3967 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krzepki

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Jak zaprosić lorda.
    « Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 03, 2013, 16:41:43 »
    No to raczej nie zaoferuję odzyskania tronu jakiemuś bękartowi skoro sam sobie jestem królem :) No chyba że zacznę po dupsku brać.
    Jedna rzecz się stała dziwna, dobra :) Jeden z Lordów do którego "kolędowałem" uporczywie, żeby stał się moim wasalem a on odmawiał w ostatniej chwili (pomimo, że jak pisałem, wszystko mu pasowało) sam do mnie przyszedł... Jako powód podał, że wie, że szanuję tradycję.
    Nie kumam :) Namyślił się ? A może zobaczył jak masakruję lordów z innej frakcji? Kto wie. Co więcej nie chciał żadnego lenna. Kilka dni go potrzymałem "na głodzie" (żeby sprawdzić czy mi drapaka nie da) i dałem mu jeden z zamków. relacje +10 i mowa, że nie zawiedzie mnie itd :)

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 03, 2013, 16:48:18 »
    Do wydajnej rekrutacji lordów trzeba perswazji, nie ma 100% pewności, że lord cię zaakceptuje ze względu na rodzinę czy choćby miano zdrajcy.
    Gdyby polska podzieliła się na 6 frakcji tłukących się zesobą(Zakładając, że kraje ościenne by nie interweniowały), to byś porzucił swoje najbliższe środowisko i okrył się mianem zdrajcy bez problemu?

Offline Zarazliwy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 03, 2013, 18:48:10 »
    Perswazja na poziomie 4 wystarczy?
    Bo nie wiem czy ładować w charyzmę bo gram trochę łukiem i zręczność się przydaje :D

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 03, 2013, 19:04:50 »
    Jeżeli po nabiciu siły i zręczności powinieneś wybrać czy chcesz drogę charyzmy czy inteligencji, możesz dobijając do 11 puntów inteligencji przeczytać wszystkie książki zwiększające umiejętności.

Offline Krzepki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 03, 2013, 21:01:48 »
    Do wydajnej rekrutacji lordów trzeba perswazji, nie ma 100% pewności, że lord cię zaakceptuje ze względu na rodzinę czy choćby miano zdrajcy.
    Gdyby polska podzieliła się na 6 frakcji tłukących się zesobą(Zakładając, że kraje ościenne by nie interweniowały), to byś porzucił swoje najbliższe środowisko i okrył się mianem zdrajcy bez problemu?
    Nie, no. Pewnie że nie :)
    Tyle że to w sumie gra, a tu proszę jakie inteligentne skrypty. Biorą pod uwagę współczynnik "wyrzutów sumienia" :D (BTW, może niepotrzebnie go naciskałem, wybierając opcję "Czas już decydować". Na przyszłość dam "Możesz się nie śpieszyć" / "Masz czas", czy jakoś tak...)
    A co do Perswazji to mam 4. Póki co.

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 03, 2013, 21:33:14 »
    ...to w sumie gra...
    Don't insert logic where none exist!

Offline Krzepki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 11, 2013, 10:15:43 »
    Obecnie mam pewną akcję marketingową, która ma na celu "przekabacenie" paru Lordów na moją stronę.
    Lordowie muszą mnie już choć trochę lubić - przyjąłem minimalnie 15 punktów na plusie i mieć złe relacje ze swym suwerenem - przynajmniej 10 na minusie.
    (Mam takich dwóch kandydatów)
    Akcja marketingowa polega na wysyłaniu piwa, wina i oleju co jakiś czas do nich. Część karawan dociera. Część przepada...
    Relacje pełzną do góry powoli.

Po prostu mam coraz większe królestwo (3 miasta, 5 zamków, ponad 10 wiosek) i 3 lordów nie daje rady pilnować...

Offline Krzepki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 14, 2013, 10:36:34 »
    No i kurna nic...
    Prezenty wręczane, wypuszczam złapanych, honor ponad 55, relacje z innymi lordami średnio 15-20, i kurna nikt nie przechodzi... WTF???
    Jeżdżę za tymi którzy są skonfliktowani ze swoimi królami i nic. Odmawiają mi... :(
    W efekcie ubocznym, mam 10 wiosek których już nie ogarniam (a rozdawać moim 3 lordom też już nie ma sensu,bo mają po 3 plus po zamku) i niepłaconych podatków tracę 10-12 tysięcy...

Co ja mam robić? W siatkę ich łapać? Jak tak dalej pójdzie, to z Allayna zrobię Lorda, choć szkoda by była, bo naprawdę niezły z niego rzeźnik się wytrenował. Ech...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 14, 2013, 14:29:42 »
    No cóż, tak gra jest bardzo kiepska w aspekcie "politycznym"... z modami jest lepiej, ale na podstawce... ogólnie chodzi o walkę, a nie dyplomację.

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 14, 2013, 14:37:01 »
    No cóż, tak gra jest bardzo kiepska w aspekcie "politycznym"... z modami jest lepiej, ale na podstawce... ogólnie chodzi o walkę, a nie dyplomację.
    Jeżeli na dzień dobry bez dobrego pomyślunku można by szybko lordów zdobyć, to zajęcie Calradii było by zbyt banalne.

Offline Krzepki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 14, 2013, 14:49:34 »
    No dobra. To co dalej? Nabijam sobie punkty honoru. Spuszczam manto 3-4 krotnie liczniejszym przeciwnikom, wysyłam upominki i posłów (z perswazją na 4 i lennem np. 1 zamek) do najbardziej skonfliktowanych ze swym obecnym władcom Lordom, z moimi mam relacje min 75, poszerzam królestwo, to co jeszcze mam robić? :)
    Serio pytam, bo pomysłów brak...

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 14, 2013, 14:53:10 »
    To jest wielki minus Warbanda, bo brakuje tutaj prawdziwych zdrajcow i ludzi ktorzy moga opuscic krolestwo za troche kasy :/
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Krzepki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 14, 2013, 14:56:24 »
    He! :)
    No właśnie są tacy, tylko migrują pomiędzy innymi królami. Mnie mają w poważaniu. A serio mam włości od razu dla co  najmniej dwóch, i to po zamku i 2 wiochach by dostali na start. A u swojego obecnego Suwerena mają np wioskę, relacje na -15. Ale się kurczowo trzymają... Jak żona pijaka i alkoholika. Nie zostawi śmiecia choć ją bije :D

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 14, 2013, 18:03:22 »
    Ja tam nie miałem na nativie z tym problemów. Może to dlatego, że był to 600 dzień w grze, po czym pierwszy lord wyemigrował po za Calradie w poszukiwaniu chleba :D (Serio, nie miał do kogo dojść bo u każdego był i zdradzał). I w ten sposób dołączali zawsze do mnie.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Krzepki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 15, 2013, 22:29:43 »
    Ja mam 1000 dzień... I 3 lordów... Na około 1/4 mapy.