Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor - losowe klatkowanie.  (Przeczytany 786 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wismerin

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Prophesy of Pendor - losowe klatkowanie.
    « dnia: Maja 15, 2013, 21:39:19 »
    Tak więc przy losowych bitwach gra zaczyna niemiłosiernie przycinać (nawet kilku sekundowe ściny). Limit jednostek mam ustawiony na 400 i mój sprzęt potrafi to lajtowo utrzymać gdyż odpalając własną bitwę w menu ustawiłem po 200 jednostek dla obu stron i cała rozgrywka przebiegła bardzo płynnie.
    Idąc dalej odpalając florisa przy limicie około 1000 chłopa, ściny były mniejsze niż przy jednej bitwie ok. 200 jednostek w PoPie.
    Nie może być to wina sprzętu gdyż Crysis 3 chodzi mi na max detalach z 30 fps a zużycie pamięci ram podczas takiej wkurzającej walki wynosi mniej więcej 50%.
    I teraz pytanie co PoP ma w sobie takiego, że niektóre bitwy potrafią być istną katorgą i czy w jakikolwiek sposób można problem rozwiązać?

Edit:

Pamiętam, że raz w czasie turnieju owy problem także się pojawił. Gra zwolniła do tego stopnia, że wydawać by się mogło iż w walce bierze udział z 1000 jednostek...

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor - losowe klatkowanie.
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 19, 2013, 10:55:25 »
    Próbowałeś jeszcze raz pobrać moda? Na pewno masz wszystko dobrze zainstalowane?