Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [NW][M] Warsztat Raddea / Woysko Xięstwa Warszawskiego  (Przeczytany 20933 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    [NW][M] Warsztat Raddea / Woysko Xięstwa Warszawskiego
    « dnia: Maja 13, 2013, 01:49:11 »

Open Workshop to pierwsza część Warszatatu Raddeo. To miejsce, gdzie publikuję wykonane przeze mnie drobne modyfikacje do DLC Napoleonic Wars. W większości są to dodatkowe jednostki do istniejących frakcji, ale potrafię również wykonywać nowe animacje czy bronie . Większość z nich została wykonana na prośbę graczy, którzy pragną zmian w NW. Tutaj możesz je zobaczyć i pobrać, jeśli któraś Cię zainteresuje. Jeśli chciałbyś bym wykonał dla Ciebie nową jednostkę czy animację, wystarczy wysłać do mnie PM. What Ważne jest, iż obowiązuje kolejka zgłoszeń, więc te, które wysłano do mnie wcześniej zostaną wykonane szybciej. Nie bądź więc zbyt pochopny, daj mi trochę czasu, a na pewno dostaniesz to o co prosiłeś :) Proszę, pamiętaj, by umieścić nazwę jednostki/animacji w temacie prywatnej wiadomości.

Poniżej znajdują się modyfikacje które już wykonałem. Część z nich ma linki do pobierania, więc możesz spokojnie ich użyć. Reszta została wykonana na prośbę konkretnych osób lub pułków i tylko oni mogą je pobierać.

Jednostka: 23rd Regiment of Foot Royal Welch Fusiliers (podmienia 5th Line Battalion King's German Legion)
    Link: Tutaj
    (click to show/hide)

Jednostka: 30th Regiment of Foot (podmienia 2nd Regiment of Foot Guards (Coldstream))
    (click to show/hide)

Jednostka: 57th Regiment of Foot (podmienia 33rd Regiment of Foot)
    (click to show/hide)

Jednostka: 12th Australian Light Horse during WW1 (podmienia 23rd Light Dragoons)
    (click to show/hide)

Jednostka: Legion Polski Posiłkowy Lombardii (podmienia Infantrie Regiment Freiherr von Wacquant Nr. 62, Grenz Regiment Oguliner Nr. 3 and Grenadier Battalion Purcell)
    (click to show/hide)

Jednostka: 29y Chernigovskiy Pehotniy Polk (podmienia Simbirskiy Pehotniy Polk and Pavlovskiy Grenaderskiy Polk)
    (click to show/hide)

Jednostka: Continental Army Line Infantry during American Revolution (podmienia 3. Kurmarkische Landwehr-Regiment)
    (click to show/hide)

Jednostka: 13. Pułk Piechoty Xięstwa Warszawskiego (podmienia Legion de la Vistule)
    (click to show/hide)

Jednostka: Bulgarski Chetnici - Bułgarscy Powstańcy podczas Powstania Kwietniowego (podmienia Leib-Gvardii Preobrazhenskiy Polk)
    (click to show/hide)

Jednostka: 3e Regiment de Grenadiers de la Garde Imperiale (podmienia 1er Regiment de Grenadiers de la Garde Imperiale)
    (click to show/hide)

Jednostka: 2nd Regiment of Foot Guards (Coldstream) w płaszczach (podmienia 2nd Regiment of Foot Guards (Coldstream))
    (click to show/hide)

Jednostka: 1er Régiment d'Infanterie Suisse (podmienia 45e Regiment d'Infanterie de ligne)
    (click to show/hide)

Jednostka: 73rd Regiment of Foot (Macloud's Highlanders) (podmienia 42nd Regiment of Foot (Black Watch))
    (click to show/hide)

Animacja: Postawa z muszkietem
    (click to show/hide)

Animacja: Postawa bez broni
    (click to show/hide)

Animacja: Postawa z flagą
    (click to show/hide)

Animacja: Postawa z szablą
    (click to show/hide)

Paczka: Wszystkie cztery animacje postaw (muszkiet, bez broni, flaga, szabla)

Animacja: Postawa z muszkietem 2
    (click to show/hide)

Animacja: Maszerowanie z muszkietem
    (click to show/hide)

Animacja: Maszerowanie z muszkietem 2
    (click to show/hide)

Animacja: Bieg z muszkietem
    (click to show/hide)

Woysko Xięstwa Warszawskiego to druga cześć Warszatu, o której możesz przeczytać w następnym poście.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 20, 2014, 16:04:32 wysłana przez Raddeo »
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Raddeo

• Użytkownik
    Odp: [NW][M] Woysko Xięstwa Warszawskiego
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 13, 2013, 01:50:59 »

MINISTERIUM WOYNY.

Sekretaryat Generalny Bióro Korrespondencyi
    w Warszawie dnia 3. Mca Września 1810 Roku.

JOZEF XIAZE
    P O N I A T O W S K I,
    MINISTER WOYNY,

Generał Dywizyi, Naczelny Dowódzca Woysk Polskich Xięstwa Warszawskiego, Orderów Wielkiej Wstęgi Legionu Honorowego, wielkiego Krzyża Woyskowego Polskiego, Neapolitańskiego, Orła białego, i innych Kawaler.

R O Z K A Z O K Ó L N Y .

Przesyłaiąc do wiadomości Woyska, któremu mam zaszczyt dowodzić, przepis Munduru przez Jego Królewską Mość Pana mego Miłościwego dla Generałów, Officyerów wszelkiey Broni, Inspektorów i Pod-Inspektorów Popisów, Komissarzów zwierzchnych i zwyczaynych Woiennych, Płatników, Inspektorów, Urzędników Zdrowia, Officyalistów żywności i Szpitalów; zgoła dla wszelkich Stopniów i Urzędów rozmaitego powołania i obowiązków w Woysku i przy woysku będących, ustanowiony; do którego każdego oddzielnie Nayiaśnieyszy Pan w miarę Jego Ceny przywiązywał powagę, godność i Uszanowanie, samą tylko miarą, przełożeństwem i użytku rozróżnione. - Zalecam, żeby ten przepis był od każdego Woyskowego względnie swego stosunku, w Służbie, w Urzędowaniu, w wszelkich Uroczystościach, paradach i w służbowym przedstawieniu się swoim Zwierzchnikom, ściśle zachowany pod odpowiedzią za nieposłuszeństwo Woyskowe. Czego przykład i dostrzeganie porucza się naczelnym Dowódzcom i naczelnym Urzędnikom.

Józef Xiąże Poniatowski

Woysko Xiestwa Warszawskiego, to modyfikacja do Napoleonic Wars pozwalająca wcielić się w polskich żołnierzy epoki napoleońskiej. Modyfikacja poprzez zmianę frakcji z Francji na XW daje możliwość gry jako członek jednej z trzynastu polskich jednostek. Wśród dostępnych oddziałów są m.in. Pułk 10. Huzarów, Pułk 1. Strzelców Konnych czy Pułk 4. Piechoty. Wszystkie jednostki posiadają odwzorowane na podstawie regulaminów, zabytków oraz obrazów mundury. Oprócz regularnych jednostek gracz może wcielić się w członków Żandarmerii Konnej, Korpusu Inżynierów czy samego Naczelnego Dowódcę Generała Księcia Józefa Poniatowskiego.

Zawartość moda
    - Umundurowanie 13 polskich jednostek wojskowych oraz mundur generalski
    - Broń oraz sztandary wojsk polskich
    - Dopasowane nazwy oraz rodzaje dla każdej z jednostek
    - Nazwa, flaga oraz symbole Księstwa Warszawskiego jako frakcji w grze

Znane błędy, zarówno techniczne jak i historyczne, czekające na poprawę lub takie, które w modzie już pozostaną.
    - Sztandary jednostek nie są odwzorowaniem historycznych chorągwi. Niestety, wiele z nich nie przetrwało do naszych czasów, a spośród tych które jeszcze istnieją, wiele pochodzi z innych lat niż te na których oparte są mundury w modzie. Chwilowo nie mam czasu na poszukiwania informacji o historycznych sztandarach, więc te  w modzie mają jedynie znaczenie symboliczne.
    - Niestety nie mam wielu informacji o Żandarmerii Konnej oraz Chorągwii Gidów, więc również część ich umundurowania (głównie mundury oficerskie) są jedynie moim wyobrażeniem owych jednostek. Jeśli ktoś dysponuje jakimiś informacjami o nich, byłbym wdzięczny za podzielenie się nimi.
    - Podczas gry jako Oficer bądź Chorąży Pułku 3. oraz Trębacz bądź Chorąży Gidów w widoku pierwszej osoby na ekranie widać części czapki. Wynika to z właściwości NW i chcą zachować poprawność historyczną nic nie mogę na to poradzić.
    - Jako iż nie wiem jak zmienić nazwę francuskiego żeglarza, nadal zachował on oryginalny podpis

(click to show/hide)

Za wsparcie szczególnie dziękuję;
    - Veinrusowi, za bezcenną pomoc historyczną
    - Hubalowi, za pomoc duchową w pierwszej fazie tworzenia :) i pomoc ze screenami do 1.1
    - Tymusowi Ahmedowi, DaPietrze, Ericsonowi, Matiosowi, TiCzowi oraz Szowkowi, za pomoc w zrobieniu screenów
    - ZuSowi, za testowanie wersji 1.1
    - Wszystkim innym którzy w jakiś sposób przyczynili się do powstania tego moda.

Stare wersje:
    Woysko Xięstwa Warszawskiego - wersja 1.1
    Woysko Xięstwa Warszawskiego - wersja 1.0

Aby zainstalować, wystarczy wkleić zawartość archiwum do folderu Napoleonic Wars. Mod jest w pełni kompatybilny z oryginalnym NW, działa na wszystkich zwyczajnych serwerach.

Na wyraźny rozkaz Jego Królewskiey Mości -

Minister Woyny
    Józef Xiążę Poniatowski
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 20, 2014, 15:47:52 wysłana przez Raddeo »
    "Nasz malarz Orłowski -

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 13, 2013, 08:00:42 »
    Świetna robota :)

Już zasysam, by sprawdzić.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 13, 2013, 17:57:38 »
    Zapowiada się nieźle, kiedy będę miał chwilę to sprawdzę, aktualnie wrzuciłem na inny serwer, który nie wymaga instalatora i który nie posiada haczyków w postaci dodatków.
    https://hotfile.com/dl/221799903/5c670f9/WoyskoXW_1.0.rar.html

Jedna tylko rzecz, piszesz, że mod będzie działał na zwyczajnych serwerach NW, jak? Jeśli inne osoby grające w NW nie będą miały moda, to nie będą widziały Księstwa i serwer będzie wywalał mnóstwo błędów, prawda? Mogę się mylić, więc proszę sprostować :)
    Pozdrawiam

//EDIT To wszystko wyjaśnia :)
    « Ostatnia zmiana: Maja 13, 2013, 18:23:44 wysłana przez Kompiotronik »

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline Raddeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 13, 2013, 18:05:41 »
    Mod po prostu podmienia wizualnie jednostki francuskie. Technicznie powinienem go nazwać chyba skin packiem. Nie potrzebuje żadnych serwerów (nawet nie da się takich zrobić) bo działa na normalnych. Gracz mający wgranego moda widzi zamiast Francji Xięstwo Warszawskie, reszta widzi normalne jednostki francuskie. Nie ma żadnych błędów, niewidzialnych mundurów czy innych dziwnych przypadłości. To działa na identycznej zasadzie jak podmieniane przez różne pułki mundury. Ja po prostu poszedłem dalej i zmieniłem całą frakcję :)

A co do Twojego mirrora, to oczywiście się przyda, chociaż nie wiem dlaczego twierdzisz, że sendspace wymaga instalatora. Nic takiego nie ma. Czasami chyba pojawia się opcja ściągnięcia go, ale wystarczy odznaczyć tą opcję i ściągać normalnie.

EDIT: Był mały błąd z czapkami woltyżerów (zły numer na blachach). Poprawiłem to, więc jeśli chcecie mieć poprawny numer to ściągnijcie całość jeszcze raz :)
    « Ostatnia zmiana: Maja 13, 2013, 21:22:05 wysłana przez Raddeo »
    "Nasz malarz Orłowski -

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 14, 2013, 11:18:52 »
    Super ekstra bajer :D Chętnie pobiorę. W razie co można szybko przywrócić stary wygląd no nie? Wystarczą kopie zapasowe?
    Sława!

Offline TiCz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 14, 2013, 15:01:49 »
    Mundury cudowne, opłacało się pozować dla takiego efektu. ;)

Offline Raddeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 14, 2013, 15:33:40 »
    Blitz, owszem. Wystarczą kopie podmienianych plików (brf i txt). Ewentualnie jeśli ich nie zrobisz, zostaje sprawdzenie spójności plików WB, wtedy też przywróci oryginalnego NW.

TiCz, a dziękuję, dziękuję :) Za pomoc również.
    "Nasz malarz Orłowski -

Offline Raddeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 29, 2013, 02:17:18 »
    Nadszedł czas na zmiany :) Właśnie zaktualizowałem Woysko Xięstwa Warszawskiego by działało na najnowszym patchu do NW. Dodałem dwie nowe jednostki (7. Pułk Piechoty i Pociąg Wojskowy) oraz naprawiłem kilka mniejszych bądź większych błędów i pomyłek. Zarówno zdjęcia nowych jednostek jak i link do najnowszej wersji znajdują się w głównym poście. Postanowiłem także zmienić pierwszy post, by temat ten nie był miejscem tylko dla moda XW.
    "Nasz malarz Orłowski -

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    Odp: [NW][M] Warsztat Raddea / Woysko Xięstwa Warszawskiego
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 30, 2013, 13:30:12 »
    Siódemka look awesome !

Dobra robota, czekamy na kolejne przysmaki :)
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Raddeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 10, 2013, 00:06:33 »
    Tym razem niewielkie zmiany :) Dodałem linki do pojedynczych skinów, które od teraz są kompatybilne z nowym patchem. Również XW działa teraz poprawnie. Dla tych, którzy mają już wgrane Woysko Xięstwa Warszawskiego, udostępniam też aktualizację z wersji 1.1 do nowej 1.11, dzięki której nie ma potrzeby pobierania pełnego archiwum.
    "Nasz malarz Orłowski -

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 10, 2013, 00:10:02 »
    Dodaj mundury dla 1. Brytyjsko-Polskiego Korpusu Kontynentalnego! Proszę, generał Arn Cię hojnie wynagrodzi.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Raddeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 11, 2013, 18:07:32 »
    Hmm... jeśli mówisz poważnie, to spoko. Tylko znajdź wszystkie potrzebne informacje i daj trochę czasu :)
    "Nasz malarz Orłowski -

Offline Raddeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 28, 2013, 13:53:08 »
    Kolejny doublepost (ależ popularny ten mój temat :P ). Właśnie dodałem kilka nowych skinów do mojej kolekcji. Mianowicie są to mundury Polskiego Legionu Posiłkowego Lombardii według informacji od Tymusa Ahemda, Chernigovskiy Pehotniy Polk na prośbę Prince_Eugena i Piechota Liniowa Armii Kontynentalnej z czasów Rewolucji Amerykańskiej do modyfikacji Liberty or Death tworzonej przez TomaHawkAU. Wśród nowych plików jest także nowa animacja maszerowania z muszkietem (trochę drętwa, pewnie będę jeszcze nad nią pracował). Co ważne, jest ona kompatybilna z innymi moimi animacjami. Dodatkowo przypominam (kilka osób mi się o to pytało), że w każdej frakcji można mieć wgrany jeden nowy skin.
    "Nasz malarz Orłowski -

Offline Raddeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Września 21, 2013, 01:12:54 »
    I jeszcze raz. Dzisiaj skończyłem dwa kolejne skiny, więc udostępniam je do pobrania. Pierwszym z nich są mundury 13. Pułku Piechoty, którego żołnierze nosili białe mundury zdobyte na Austriakach w 1809 roku. Mundury zrobiłem na prośbę Indexa i jego pułku. Drugim nowym strojem jest ubiór bułgarskich powstańców z czasu Powstania Kwietniowego. Współczesna wersja tych mundurów stanowi oficjalny strój Bułgarskiej Gwardii Narodowej. W pierwszym poście pojawił się także nowy link do animacji. Jest to animacja postawy z szablą, dostępna wcześniej jako cześć paczki Wszystkich trzech animacji postaw (która tak naprawdę zawierała cztery animacje :P ). Istotny jest fakt, że jest to poprawiona wersja tej animacji (w starej lewe ramię było dziwnie pochylone), więc zalecam ponowne pobranie tego pliku. Oczywiście nowa wersja jest także w przemianowanej teraz paczce Wszystkich czterech animacji postaw.
    "Nasz malarz Orłowski -