Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Barrack Obama prezydentem USA  (Przeczytany 1314 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Barrack Obama prezydentem USA
    « dnia: Listopada 05, 2008, 20:04:06 »
    I bardzo dobrze się stało! Według mnie wybranie go na prezydenta to bardzo dobra decyzja Amerykanów, Uważam że przerwie on pasmo dyskryminacji afroamerykanów,
    choć jednocześnie trochę się boję że jacyś "biali fanatycy" zorganizują zamach na niego. Co do wyborów nie będe sie rozpisywał bo to wszystko jest w necie.
    Chciałem poznać wasze zdanie. Co myślicie?

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: Barrack Obama prezydentem USA
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 05, 2008, 22:10:31 »
    Ja mam nastawienie anarchistyczne i na politycę się nie znam, ale także uważam, że to dobry wybór. No, to teraz będą mieli pole do popisu Ci co uważają Obamę za marionetkę, która posłuży jako pretekst do wojny z Iranem. :D
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Calathar

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 06, 2008, 16:26:24 »
    wiecie,ten wybor to byl jak miedzy dzuma a cholera ;) zacznijmy od tego ze amerykanie nie wybieraja programow tylko medialny wizerunek,wiadomo-obama mlody,medialny,wygadany etc...problem w tym ze jest niedoswiadczony,ale to juz nie jest moje zmartwienie...natomiast zastanowila mnie teza pana Gedusa, o rzekomym przesladowaniu afroamerykanow oO toz to bzdura, poczytaj sobie powazne rozprawy socjologiczne na ten temat (czyli, bardzo oglednie, poprawnosci politycznej w wersji USA) a ja dla przemyslenia dam ci przyklad: pracodawca ma 2 aplikacje do pracy:murzyn i bialy...zgadnij kogo przyjmie?Inny pracodawca ma 2 pracownikow do zwolnienia...tez bialy i czarny...zgadnij kogo wywali ;) nagroda to satysfakcja :)

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 06, 2008, 16:44:20 »
    poczytaj sobie powazne rozprawy socjologiczne na ten temat
    Masz linka?

Może faktycznie dyskryminacja to trochę za duże słowo, chodziło mi o coś innego. Wybacz zle to sformułowałem.
    Obama rzeczywiście zrobił medialny szum wokół siebie (chyba zrobił najdroższą kampanie reklamową w historii usa)

Offline Calathar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 06, 2008, 16:49:27 »
    wybacz, czytywalem fragmenty i wieksze czesci jeszcze jak studiowalem prawo (a dokladnie na przedmiocie Socjologia Prawa, wykladowca mnie tym zainteresowal, a ze bylo to 4 lata temu, to teraz zwyczajnie nie pamietam)..niestety musialbys samodzielnie szukac, ogolnie chodzi o to ze to powoli biali staja sie dyskryminowani,a dokladnie bialy mezczyzna lub kobieta, heteroseksualny i zdrowy (poniewaz zwolnienie homoseksualisty, chorego np na HIV albo czarnego czy tez latynosa to proces medialny i spektakularna porazka za gruba kase dla pracodawcy, wiec lepiej jest zwolnic zwyklego bialasa, bo on sie nie moze powolac na dyskryminacje, no bo niby jaka dyskryminacje ;) )

Offline Crusader

• Użytkownik
    • 7,62mm
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 14, 2008, 20:32:36 »
    Biały dom zmienił nazwe na "barrack Obamy" :D (żart) Akurat nie będę wypowiadał się w tej sprawie, nie jestem Amerykaninem. Właściwie to mi wszystko jedno czy to Obama czy McCain byłby prezydentem...

" Albowiem Bóg stworzył ludzi, a Samuel Colt uczynił ich równymi.. "