Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: "Kapitan najemników"  (Przeczytany 2200 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline NestarisPL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    "Kapitan najemników"
    « dnia: Maja 09, 2013, 13:10:07 »
    Niedawno zacząłem swą przygodę na Dzikich Polach. Zbierałem drużynę, pokonywałem bandytów itp. W końcu, jeden z koronnych szlachciców zaproponował mi urząd kapitana najemników w Rzeczpospolitej. Rzecz jasna, zgodziłem się. Teraz lipa, bo królowi złożyć przysięgi nie mogę, ani lenna nie dostać, a kapitanem najemników jest się do "usranej śmierci"? Jeśli tak, to zapis chyba nowy stworzę.
    Smród spalonych chat i ciał, wokół wyjałowiona ziemia, konający we własnych kałużach krwi marni żołdacy... chyba Vaegirowie tędy przeszli.

Offline grejsa

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: "Kapitan najemników"
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 09, 2013, 22:40:58 »
    Z tego co wiem to potem masz misje ,,odbicie Warszawy" i gdy ja odbijesz, krol daje Ci lenno. Ja tez zostalem najemnikiem i mialem 58 dzien kiedy wrocilem do dnia 9 (najstarszy zapis przed najemnikiem) i uzbieralem ok 70 slawy i zostalem wasalem. Wtedy masz swoja wies i potem masz dalsze misje. Wies dawala mi ok 2500-3000 czyli na utrzymanie dobrego oddzialu, chyba ze bedziesz zbierac z niej czesto to po 900. Wedlug mnie lepiej jest zostac od razu wasalem, ale to moje zdanie i inni moga mowic odwrotnie.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    Odp: "Kapitan najemników"
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 14, 2013, 16:17:25 »
    po 3 miesiącach końvczy się żołd i możesz przedłużyć umowę bądź zrezygnować. Przy około 100 sławy w OiM podstawowym dostawało się list od króla, gdzie oferował szlachectwo z tego co pamiętam
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca