Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Projekt] "Polski Zbiornik"  (Przeczytany 16335 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Berserker

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [Projekt] "Polski Zbiornik"
    « Odpowiedź #15 dnia: Maja 06, 2013, 22:58:47 »
    Niemam nic do ukrycia, będzie sporo graczy związanych z modem "crpg", a zorganizowane klany, tym że modzie, potrzebują graczy, czy to graczy z "inspiracją" lub tyko się pokazać (lub nie ogarów) tzw"farmerów". Sam jestem mocno związany z crpegiem i z całym sercem będę zaangażowany w ten projekt, który ma chociaż trochę scalić polskich graczy, którzy są mocną ekipą, ale my sami jesteśmy największymi wrogami dla siebie, przez co nazywają nas "polaczkami".

Ps. Mam tylko małą nadzieję że nie będę musiał wysłuchiwać niedojrzałych płciowo, co pieprzą co to oni potrafią i jacy "oni" są mądrzy. Co związku z tym dołączam się do prośby by "zluzować majty".

Offline Hasul

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Maja 06, 2013, 23:02:37 »
    Oj tam Michałek. Starczyło napisać, że szukasz ru-ru-rurkowców do cRPGa. Po co te czary. Bawcie się ładnie. Khe khe.

Na pożegnanie obrazek zostawiam. I już nie paskudzę. Bo każdy bawi się jak lubi.

(click to show/hide)

Ooooj Patrysiu:* Jeżeli chcesz poznać nowych ludzi w zbiorniku i odbudować REF no to zapraszam :-) tylko najpierw wyspowiadaj się, zapomnij o pradawnych spinach z wyjcami i zjedz jabłuszko ze świętego drzewa O:-) ucz się do matury lepiej a nie szukasz sensacji (-: 

Offline Teoiss

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #17 dnia: Maja 06, 2013, 23:38:53 »
    Nie napisałem tego, ale teraz do nadrobie:
    Każdy klan dołączając do Zbiornika skorzysta na tym zyskując nowych członków (oczywiście jeżeli klan będzie przyciągał ludzi swoimi zaletami np. miłą atmosferą.)
    Napisałem, że nie my czerpiemy z tego korzyść, lecz wy i wasze klany.
    Pzdrawiam

Edit:
    Przypominam przedstawicielom klanów zdecydowanych, niezdecydowanych oraz chętnych na dołączenie do projektu o małej zbiórce na tym TSie:
    s1.dedyki24.pl:9967
    hasło: fenol99 (ostatni kanał do dole)
    Zapraszamy!
    « Ostatnia zmiana: Maja 10, 2013, 17:08:31 wysłana przez Teoiss »

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #18 dnia: Maja 07, 2013, 00:17:48 »
    Teo, a prosiłem o sobotę :<
    A więc-> zapowiadam, że będę nieobecny na spotkaniu formującym grupę...

P.S.: 10 maj, nie kwiecień.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Sarracen_Sebek

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    « Odpowiedź #19 dnia: Maja 07, 2013, 12:00:14 »
    Moim zdaniem to jest dobry pomysł.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #20 dnia: Maja 07, 2013, 16:03:44 »
    BITWA Z NIEMCAMI

Mamy nadzieję, że Zbiornik powstanie mimo wszelkich przeciwności i uda nam się zebrać dużą ekipę oraz zrealizować cele. Po kilku tygodniach eventów ( też nie tak wielu), po których okaże się, na ile udało się nam wszystkich zrealizować ten projekt, zamierzamy zagrać większą bitwę z Niemcami. Hasul już z nimi rozmawiał ( wieczorem przedstawi szczegóły) i w Niemczech tworzą już podobny projekt, co nasz Zbiornik. Także mają problemy ze sporami wewnątrz sceny i też chcą to zmienić. Przewidujemy stream'ing oraz dobrą zabawę ;) Przyłączajcie się do projektu i razem stawmy się na bitwę o wielkim formacie ( nieporównywalnym z tym na NC) w walce przeciwko Niemcom. Nie chodzi tu tylko o samą rywalizację -> bitwa ta ma umocnić zarówno polski jak i niemiecki Zbiornik, aby łatwiej jednoczyć obie te sceny. Przy okazji wszystkim powinno to wyjść na dobre pod względem doświadczenia.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Hasul

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Maja 07, 2013, 18:30:47 »
    Lont został odpalony do niemieckiego "zbiornika"... Rozmawiałem o projekcie z HRE_Franke, który jest liderem w CRPG-owym Holly Roman Empire. Powiedział, że to bardzo fajna inicjatywa i, że mógłby zapoczątkować zbieranie graczy WB w niemczech. Można powiedzieć, że zaczęła się zimna wojna. Wierze, że i oni i my zbierzemy ekipy. Mam nadzieje, że to wyzwanie zachęci obie strony do możliwe najskuteczniejszej realizacji projektu.  Na to potrzeba troche czasu i jeszcze jest za wcześnie, żeby podawać konkretne terminy. Na pewno podczas pierwszego zgrupowania zajmiemy się organizacją różnych możliwych taktyk i sprawdzeniem ich skuteczności. Na przykład warto było by zobaczyć jak wyjdzie synchronizowany atak 2 oddziałów konnicy szarżujących z obu stron nie wpadając na siebie(każdy swoim prawym pasem jak samochody na drodze). Po takim ataku kawaleria nie zatrzymuje się ani nie krąży gdzieś, tylko od razu jedzie do wyznaczonego miejsca przygotować się do następnego ataku. Można było by również przetestować spam łuczników strzelających w tym samym momencie na komendę. W takim przypadku przeciwnicy nie mają dokąd uciec bo wkoło nich w powietrzu wszędzie są strzały. Wiadomo, że czasem ktoś byłby mięsem armatnim dlatego z pewnością teamy zamieniały by się rolami ;)  Jest wiele motywów do przetestowania, których nigdy nie można było zobaczyć przy tak małej ilości graczy jaka zazwyczaj gra w zorganizowaniu na jednym TS. Czekamy na wasze pomysły i propozycje :) a tu macie linki pod klimat :)

https://www.youtube.com/watch?v=FCL3rlMUCY0

https://www.youtube.com/watch?v=cl-9OCZNya4

« Ostatnia zmiana: Maja 07, 2013, 18:41:56 wysłana przez Hasul »

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #22 dnia: Maja 07, 2013, 21:51:41 »
    Zamierzacie wskrzesić event Grunwald? Z tego co pamiętam mod  "uhistoryczniający" był w 100% gotowy.

Offline Hasul

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Maja 07, 2013, 22:13:14 »
    Nie. Zamierzamy grać z różnymi państwami począwszy od niemców. To może być podobne, ale bez jakichś przebieranek...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #24 dnia: Maja 08, 2013, 00:02:26 »
    Reprezentacje? 5-10-15 ??? <lol> A może 20 osobowe ??? Co to ma być? Przecież takie zawody to kanapeczki <lol> Ludzie z jednego klanu ogłaszający sie reprezentacją. Branie kogos po koleżensku itd...
    Powiedz mi czy te branie było złe? Zarówno reprezentacja blackitta jak i harmana odniosła sukcesy, jesteśmy najbardziej utytułowaną nacją w warbandzie co zostalo podkreślone przez organizatora w wątku "pożegnalnym". Nie szukaj dziury w całym
    Dlaczego by nie dać szansy reprezentowania Polski innym graczom??
    Ból dupy? Fajnie że tak się pogra itp ale musisz ujadać na kapitanów reprezentacji? Ten projekt jest od słabych - dla słabych ale nie zamierzam się tego czepiać i życzę sukcesów.

Offline Hasul

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Maja 08, 2013, 00:47:48 »
    Powiedz mi czy te branie było złe? Zarówno reprezentacja blackitta jak i harmana odniosła sukcesy, jesteśmy najbardziej utytułowaną nacją w warbandzie co zostalo podkreślone przez organizatora w wątku "pożegnalnym". Nie szukaj dziury w całymBól dupy? Fajnie że tak się pogra itp ale musisz ujadać na kapitanów reprezentacji? Ten projekt jest od słabych - dla słabych ale nie zamierzam się tego czepiać i życzę sukcesów.

Chyba coś źle zrozumiałeś Bauwanie :-) W żadnym miejscu nie obraziłem polskiej reprezentacji, ani nie podważyłem jej poziomu. Napisałem, że tego typu rozgrywki są po prostu małe liczbowo i porównałem to do kanapeczek. Zbiornik byłby przy tym obiadem dla wszystkich graczy polskiej sceny war banda, których obraziłeś pod bałwanowatym nikiem <lol> Na marginesie to kto wie czy nasza ta mniejsza super mega reprezentacja nie odniosłaby jeszcze większych sukcesów, gdyby nie było hejtowania między klanami. Wielu pro graczy tam nie zagrało, a nasz projekt daje szansę reprezentowania Polski szerszemu gronu. Żeby poczuć najwyraźniej moc i klimat wielkiej bitwy trzeba zorganizować coś większego. Z tego co pamiętam w historii Polskich wojen szli do boju wszyscy i nikt nie wybierał delta force składu do reprezentowania. My chcemy urealniać bitwy na tyle ile pozwolą serwery, wycisnąć z nich maximum i poznać klimat najbliższy prawdziwej wojnie. Napisałeś, że nie zamierzasz się czepiać, a zrobiłeś to wcześniej, więc ej Ty weź się zdecyduj. Jeżeli ma kogoś boleć dupa to najprędzej Ciebie, gdyż ją mocno spinasz obrażając polskich graczy war banda. Zrozum, że świat nie kończy się w Twoim klanie śnieżny stworku i schowaj się, bo idzie wiosna ;-)

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Maja 08, 2013, 00:56:11 »
    Dobra nie bede się wtrącał bo krytykowanie zanim sie zaczeło to troche głupota - zycze powodzenia bo jednak ostatnie bitwy fajne były tylko lagi ostro przeszkadzały.

Offline Teoiss

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #27 dnia: Maja 08, 2013, 08:26:33 »
    BTW. Ten wątek to nie zapowiedź...może zapowiedź najbliższych wydarzeń związanych ze Zbiornikiem), ale to tylko wątek informacyjny istniejącego już projektu, który powoli wchodzi w życie. Kluczem do wygranej takich bitew z udziałem "debili" jest zgranie i wzajemny szacunek przynajmniej na czas trwania bitwy/eventu...każdy klan wchodząc w to deklaruje takie posłuszeństwo.

Offline gorNN

• Użytkownik
    • Piwa: 42
    « Odpowiedź #28 dnia: Maja 09, 2013, 00:03:11 »
    Wiadomo, że znajdzie się paru pesymistów tak naprawde znudzonych już tkwieniem w jednym modzie, a szczególnie nativie- tym początkowym z którym wszyscy zaczynaliśmy przygode w war bandzie. Bo ile można na śniadanie, objad i kolacje jeść to samo... Nawet full wypas pizza by się znudziła:) Do tego dochodzą nieprzebaczalne zatargi międzyklanowe, spinki o to który klan jest lepszy. Właśnie ten lokalny patriotyzm jak wśród kiboli sprawił, że ludzie się nie lubią nawet nie mając ze sobą nigdy wcześniej do czynienia. "nie lub go bo ja go nie lubie" " my jesteśmy lepsi, a oni to pedały" "oni to lamusy bez skilla"... Takich gadek na pewno było wiele... Sam się z tym spotkałem. W klanie tak bywa, że ktoś wpaja Ci nienawiść do innego klanu z powodu nawet jednej osoby, która obraziła kogoś od was, a w trakcie tej awantury cały wasz klan. Co prawda w jakiś sposób utrwalało to więzi w grupie i zagrzewało do boju przeciwko innemu klanowi, ale w rezultacie nie potrafiliśmy się nigdy połączyć w coś wiekszego czym moglibyśmy się zmierzyć z jakimś innym państwem. Reprezentacje? 5-10-15 ??? <lol> A może 20 osobowe ??? Co to ma być? Przecież takie zawody to kanapeczki <lol> Ludzie z jednego klanu ogłaszający sie reprezentacją. Branie kogos po koleżensku itd... Zreszta co to za bitwa, gdy gra tak mało ludzi. Ilość graczy przypomina bardziej "boys" niż "war bandy". Bitwy reprezentacji stały się w jakiś sposób super zaszczytem na który rzucają się najbardziej łasy na ten prestiż i jakimś dziwnym sposobem ilość miejsc zamyka się i wychodzą z tego maleńkie bitewki. Dlaczego by nie odejść od tych zasad narzuconych przez kogoś? Dlaczego by nie dać szansy reprezentowania Polski innym graczom??? Wybierajac tak małą ilość ludzi wielu graczy nie dostaje się a jeszcze wiecej zwyczajnie ma na to wyjechane i nawet nie stara się dostać. Zbierzmy się tłumnie, poznajmy, zobaczmy kto jak gra. Przecież w reprezentacji nie muszą być sami naj-super-figo-fajo gracze! Jestem przekonany, że mamy mase prawie tak zajefajnych graczy jak ci z reprezentacji, którzy też napewno zagrali by przeciwko innej !!! A co jeśli nasi "średni" gracze są lepsi niż "średniaki" z innego kraju ??? Nie uważacie, że było by fajnie zagrać jakieś wieksze starcia niż te między klanowe? Nie mam pretensji do wcześniejszych reprezentacji, tylko do tego kogoś kto powiedział, że skład może być tak mizernie mały. Nie musimy się nazwać reprezentacją Polski, ani Polskim Zbiornikiem. Nazwiemy się jak zechcemy i nikt nam nie zabroni grać wielkich bitew z innymi zagranicznymi "zbiornikami" !!! Zbierzmy się, poznajmy, zagrajmy i podajmy to dalej. Równie dobrze gracze z innego państwa mogliby się "zezbiornikować" tak jak my i wystawić swój sklad... To co? Któremu państwu chcielibyście rzucić wyzwanie? Umiałbyś się odnaleźć w takim wojennym chaosie?
    Za Polskę ! Łączmy się, pokażmy że jesteśmy najlepsi. POLSKA JEST NAJWAŻNIEJSZA !

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Maja 09, 2013, 00:08:08 »