Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z questem "Warszawa"  (Przeczytany 1581 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mbn10

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem z questem "Warszawa"
    « dnia: Maja 04, 2013, 18:46:09 »
    Problem polega na tym, że z super duper rozbudowaną armią po zobaczeniu, że Warszawa została przejęta przez Szwedów ode razu ją odbiłam, ale ponieważ nie byłam wasalem jest ona miastem mojego państwa. Trochę później otrzymałam quest z uratowaniem Warszawy z rąk Szwedów. Nie było to możliwe, więc zmiotłam Szwedów z powierzchni ziemi, a gdy po najechaniu na takiego Szweda kursorem i zauważeniem, że "wasal" mojego państwa oblega mój zamek, zawarłam z nimi pokój. Mimo to iż Szwedzi nie istnieją quest cały czas znajduje się w mojej kronice. Jak temu zaradzić?

Aha. No i sam quest polega na odbiciu Warszawy z rąk Szwedów.

Offline Kamilos446

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Problem z questem "Warszawa"
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 08, 2013, 11:24:21 »
    Problem polega na tym, że z super duper rozbudowaną armią po zobaczeniu, że Warszawa została przejęta przez Szwedów ode razu ją odbiłam, ale ponieważ nie byłam wasalem jest ona miastem mojego państwa. Trochę później otrzymałam quest z uratowaniem Warszawy z rąk Szwedów. Nie było to możliwe, więc zmiotłam Szwedów z powierzchni ziemi, a gdy po najechaniu na takiego Szweda kursorem i zauważeniem, że "wasal" mojego państwa oblega mój zamek, zawarłam z nimi pokój. Mimo to iż Szwedzi nie istnieją quest cały czas znajduje się w mojej kronice. Jak temu zaradzić?

Aha. No i sam quest polega na odbiciu Warszawy z rąk Szwedów.
    Skomplikowana sprawa. Skoro jak mówisz, Szwedów już niema, a ty masz ten quest, to chyba jest jedno wyjście by nie przechodzić gry od nowa. Możesz wypowiedzieć wojnę Kozakom czy Moskalom, i im pozwolić by podbili Warszawę, a następnie użyć pospolitego ruszenia (król ci je daje podczas otrzymania tego questu, polega na zbieraniu armii, podczas rozmowy ze szlachcicem) by móc podbić Warszawę. Po tym jak dobrze pamiętam jest zadanie polegające na schwytaniu szwedzkiego generała, więc przekichana sprawa. Chyba będziesz musiała od nowa przechodzić.