Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Magicka  (Przeczytany 4035 razy)

Opis tematu: Hack-and-slash Paradoxu

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Magicka
    « dnia: Maja 04, 2013, 00:02:58 »

Grywa ktoś z was w tego hack-and-slash'a Paradoxu? Może, gdyby ktoś chciał zacząć, to dam tutaj kilka zaklęć dla początkujących :

+ SPACJA = przyspieszenie ( trzeba wcześniej zebrać odpowiednią księgę zaklęć)

( +) kilka razy = działa na przeciwników ze świata Cthulhu ( DLC the stars are left)

+ SHIFT = bariera obaszarowa ( można ją podtrzymywać spacją)

+ Środkowy Przycisk Myszy = bardzo mocna tarcza

(+) = eksplodująca bariera lodu

- mocny promień

+ - w ten sposób można zamrozić przeciwnika na odległość

- podstawowa kombinacja do robienia tzw. spamu ( trzeba powtarzać sekwencje jak najszybciej)

- bariera, która moczy przeciwnika

- bariera, która zamraża przeciwnika

- bariera, która podpala przeciwnika

+ SHIFT - najlepiej powtarzać tą sekwencję szybko, gdy jest sie otoczonym przez hordy wrogów, warto oprócz ostatniego arkanu dodać zamrożenie lub płomień

To takie podstawowe algorytmy. Jakby ktoś się chciał wgłębiać, to dalej będzie wynajdywać własne.

I jako bonus porady, jak łatwo pokonać bossów z kampanii podstawowej:
    (click to show/hide)

A to sposoby na bossów z DLC The Stars are left:
    (click to show/hide)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Magicka
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 24, 2013, 11:58:09 »
    Gra przyjemna, ale wymaga sporej zręczności palców :) i pamięci do tych wszystkich kombinacji.
    Czasem jak za bardzo przekombinujemy to sami siebie możemy zabić.  Świetna gra do gry z kimś.

Offline Pocreso

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 24, 2013, 20:56:03 »
    Mi też się Magicka spodobała :D fajnie mi się grało, już przeszedłem, ale chyba jeszcze raz przejdę :D

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 24, 2013, 21:54:27 »
    Najlepiej gra się co-opa :D Jak skończyłeś podstawkę to polecam jakieś kampanię z DLC jak ,,The Stars are left". Szkoda tylko, że jest tak mało misji tam ( 3).

Plus, jeżeli byliby jacyś chętni to za jakiś czas zamierzam zorganizować turniej w Magickę. Duelowy, z nagrywaniem. Wcześniej brałem udział w ,,Dunca Dunca Magicka Tournaments", alee po pierwsze są tam największe proskille, więc ciężko im dorównać, a po drugie idiotycznie to prowadzą... za to, że nie miałem czasu zagrać w IX mistrzostwach zostałem wydalony z ich grupy ;)

Dodatkowo, jeżeli znajdą się jacyś nowicjusze chętni do gry, to mógłbym w niedalekiej przyszłości ponagrywać kilka poradników do tej gry.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)