Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: "Wszystkich zrówna proch" - RPG na The Deluge [ZAWIESZONA]  (Przeczytany 16403 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Roarino

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: "Wszystkich zrówna proch" - RPG na The Deluge
    « Odpowiedź #30 dnia: Maja 02, 2013, 11:11:06 »
    Siema mam takie zapytanie co do tego rpg czy jak ktoś nie ma mikro na przykład jak ja (ale to tylko na 2 tydnie brat musi mi oddać kasę bo mi wyrzucił mikro -.-)to np robie postać ktora ma obciety jezyk czy coś ? czy po prostu mam poczekać na te mikro i napisać później ten opis postaci ?
    Dzięki za odpowiedź
    Z poważaniem Roarino : )

Offline famfam

• Użytkownik
    • Piwa: 9
      • Autorskie Uniwersum Fantasy - Ash'Gard
    « Odpowiedź #31 dnia: Maja 02, 2013, 11:47:51 »
    Możesz być postacią z obciętym językiem : ) lecz będziesz musiał sporo opisywać swych gestów na czacie, a to troszkę zaspami ekran : )
    Manual a co to? Czym to się je?

[Apr 01 10:33:01] famfam:Wyszła nowa wersja deluga
    [Apr 01 09:52:29] kujon333:coś marnie u Was - żadnych żarcików primaaprilisowych

Offline Roarino

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Maja 02, 2013, 11:49:56 »
    Czasem nawet nie trzeba pisać gestów będę bił ręką w to co chce a jak by był problem to napisze to co chce żaden problem nie?

Offline Roarino

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Maja 02, 2013, 20:30:16 »
    Imię: Roarino
    Nazwisko: Dorszcz
    Wygląd:średniego wzrostu mężczyzna z krótkimi blond włosami
    Profesja/Zawód:Bandyta
    Narodowość:Kozak
    Biografia: Jego rodzice zostali zabici przez szwedów,od 8 lat radzi sobie sam, jest wyrzutkiem społeczeństwa każdy go nie tolerował, przekazywał tajne informacje Polakom na temat wojsk Szwedzkich
    Zawartość Tobołka:Ręcznie robiony Łuk z kołczanem pełnym strzał, posiada też noże,z umarłego polaka wziął sobie słabą szable węgierską na sobie nosi tylko spodnie i futrzaną czapkę

P.S. Posiadam już mikro
    « Ostatnia zmiana: Maja 08, 2013, 17:37:06 wysłana przez Roarino »

Offline Huron91

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #34 dnia: Maja 03, 2013, 23:13:46 »
    mam pytanie kiedy zamierzasz famfam zrobić ten event

Offline lysy890

• Użytkownik
    • Piwa: 43
    « Odpowiedź #35 dnia: Maja 03, 2013, 23:18:44 »
    Karta Postaci
    Imię: Barwin
    Nazwisko: Sieja
    Wygląd: Wysoki, dobrze zbudowany z wąsami. "Ostre" rysy twarzy.
    Profesja/Zawód: Bandyta (za dobrą zapłatą najemnik)
    Narodowość: Kozak
    Biografia: Matka piła, ojciec też (ogólna patola). Uciekł z domu w wieku 14 lat, wyjechał na wschód. Po kilku latach wrócił na ojczystą ziemię i ma zamiar dalej rabować, lub przy odrobinie szczęścia wrócić na "dobrą" drogę.
    Zawartość Tobołka: Zużyta karabela, nóż/sztylet, pistolet kołowy oraz amunicja. W podróży "staksował" pewnego mnicha (100 denarów).
    lysy890: Dzisiaj rekruci mają ten sprawdzian na fiz?
    [5pp]aroslaw46: ta
    [5pp]aroslaw46: ale ty masz fiza przecież
    lysy890: Bo wlaśnie vister ćwiczy ku chwale ojczyzny od tygodnia
    [5pp]aroslaw46: xD

O MNIE: Wielokrotny zdobywca podium na Cav Gf'ach, były podoficer 14pk, były oficer 13ph (starego), założyciel 10ph, na piechocie były członek m.in. 5pp. Reprezentant Polski na cav i inf. Dumny ojciec.

Offline Piastun

• Użytkownik
    • Piwa: 82
    « Odpowiedź #36 dnia: Maja 04, 2013, 10:00:29 »
    Można by spróbować zrobić to dziś o np. 18.

Offline TiCz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #37 dnia: Maja 04, 2013, 10:53:55 »
    Imię: Roch
    Nazwisko: Pawlak
    Wygląd: Chudy, średniego wzrostu, bez zarostu i z łysiną na czole
    Profesja/Zawód: Trubadur
    Narodowość: Rumun ( Kozak)
    Biografia: Początkowo wychowywał się z cyganami, lecz niestety Ordy Tatarskie nie potrafiły usiedzieć w miejscu i najechały biedną wioseczkę. Roch był dzieckiem szczęścia i udało mu się uciec do lasu, gdzie znalazł wsparcie od miejscowej watahy wilków. Kiedy myśliwi wybili całą "zgraję" wilków i znaleźli Pawlaka ulitowali się nad nim i wysłali go do Francji, gdzie nauczył się śpiewać w tymże języku. Najładniej mu szło z wymową słów jak np. "Żelipapą". Po ukończeniu wieku dorosłości, wrócił na Ukrainę, gdzie stał się sławnym trubadurem.
    Zawartość Tobołka: Gitara, kartka papieru, pióro, atrament, karabela, 100 złotych monet.

Biografia: Kazimierz urodził się w Inowrocławiu, nie daleko Torunia/Bydgoszczy jego matka była Litwinką ale przeprowadziła się do Rzeczypospolitej gdy miała 5 lat. Kazimierz gdy osiągnął ponad 17lat zaczął "podrywać dziewczyny", w wieku 20 lat zaciągnął się do Wolontariuszy pod 5 latach służby Jan Kazimierz awansował go na najwyższego Dowódcę Chorągwi Husarskiej im. Jana Kazimierza. Była to elitarna, jednostka i awansowali tylko dlatego ponieważ miał dobry staż i dobre wyniki w Treningach na Broń Jednoręczną, Lance i Pistolety. Gdy skończył 36 lat, wyruszył na nie możliwą do wypełnienia misje "Spalić Moskali", Jan Kazimierz rozkazał zaatakować Rosyjskich Pikinierów i tam właśnie jego cała Husaria zginęła. Jak to się stało? Powiem wam: Gdy Husaria uderzyła na Pikinierów (był do głupi pomysł, ale no cóż), muszkieterowie Elitarni zaczęli strzelać potężnymi Salwami w Chorągwie Husarskie. Później gdy zostało ponad 1000 żołnierzy, to wtedy zaczęły odpowiadać Działa z Kartaczami. Został zdegradowany do stopnia, najmniejszego czyli Pocztowego. Ale po roku służby odszedł, raczej zdezertował ponieważ nie podobało mu się to wszystko. A teraz zaczął, żyć sam...

Mein Gott: http://www.youtube.com/watch?v=mCYuYfEYC8U i to by było na tyle ;)
    « Ostatnia zmiana: Maja 04, 2013, 11:09:22 wysłana przez TiCz »

Offline Czeremis

• Użytkownik
    • Piwa: 81
    « Odpowiedź #38 dnia: Maja 04, 2013, 12:41:29 »
    Zaczniemy kiedy mapki będą gotowe i jak się zbierze odpowiednia liczba osób. Ale już niedługo ;)
    Vid Breitenfeld vi togo Pappenheim i vår famn;
    vi skrefvo på Kronenbergs brynja vårt namn;
    vi svedde grått skägg för Tilly vid Lech;
    vi blödde med kungsblod vid Lützens häck.  

Offline famfam

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Maja 04, 2013, 13:23:26 »
    Ja na razie nie mam jak przeprowadzić sesji. Jestem od wczoraj w szpitalu. Spokojnie już wkrótce.

Pierwsza mapka mego autorstwa jest już gotowa. Niedługo pojawi się na serwerze Hakkapeliter, gdyż serwer ChE nie pomieści wszystkich chętnych. Możliwe, że sesja ruszy w przyszłym tygodniu.
    W najbliższym czasie postaram się napisać linie fabularne dla każdej postaci, jeśli będziecie mieli jakieś sugestie albo prośby ("bo nie podoba mi się moja fabuła") to piszcie śmiało.
    « Ostatnia zmiana: Maja 04, 2013, 13:51:40 wysłana przez famfam »

[Apr 01 09:52:29] kujon333:coś marnie u Was - żadnych żarcików primaaprilisowych

Offline Mati44

• Użytkownik
    • Piwa: -78
    • Zbieram piwo dla Peterova
    « Odpowiedź #40 dnia: Maja 04, 2013, 17:49:08 »
    Obyś szybko wrócił do zdrowia.

Offline Mateun

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #41 dnia: Maja 05, 2013, 03:00:01 »
    Imię: Stefan
    Nazwisko: Czarny
    Wygląd:średniego wzrostu mężczyzna z długimi czarnymi włosami
    Profesja/Zawód:Najemnik
    Narodowość:Polak
    Biografia:W wieku 8 lat zmarł jego ojciec z ręki szwedów, jego matka zaś zmarła kiedy miał 15 lat, od tamtej pory sam musiał zatroszczyć się o jedzenie, przez 5 lat prowadził koczowniczy tryb życia aż pewnego dnia gdy zobaczył przejeżdżające karawany z polską flaga, przyłączył się do nich powracając do Polski gdzie zarabiał pieniądze, pewnego dnia ot szlachcic zachorował i umarł.
    Zawartość Tobołka:Czarne ubranie, skórzane buty, 3 pęta kiełbasy, zużyta polska szabla, pistolet, kule słabej jakości, 250 złota, 1 bukłak wody

Offline famfam

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Maja 08, 2013, 13:23:03 »
    Musicie być cierpliwi, Polska Służba Zdrowia ma inteligencje jak by to ująć ładnie... Przeje*aną. Mam wyznaczony termin na gastroskopię na piątek więc w sobotę będę osiągalny. A, że dopiero dziś wpadli na ten pomysł mimo mej wcześniejszej sugestii, a leże od 2 dni i nic mi nie robią tylko raz na jakiś czas zmierzą ciśnienie.. Więc życzę wam zdrowia i uzbrójcie się w cierpliwość. Zapewne w przyszłą sobotę rozpoczniemy akcję :)

Offline famfam

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Maja 14, 2013, 17:21:19 »
    Na serwerze Hakkapeliter możecie podziwiać 2 gotowe mapki. Jedna podmieniona jest za "Olewsk", a druga za"Zbaraż".

Impreza rozpocznie się 25 Maja (sobota) o godzinie 17:00! Zapraszamy wszystkich graczy gdyż tylko wtedy świat będzie spójny. Również w ten dzień ustali się dokładnie wasze zajęcia na resztę gry.

Offline Piastun

• Użytkownik
    • Piwa: 82
    « Odpowiedź #44 dnia: Maja 14, 2013, 17:36:07 »
    Trochę za wcześnie jak dla mnie. Nie wiem czy będę.