Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak zwerbować lordów z innych frakcji?  (Przeczytany 2415 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline warwick

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Jak zwerbować lordów z innych frakcji?
    « dnia: Kwietnia 27, 2013, 19:22:56 »
    Witam! Otóż dorobiłem się własnego państwa i brak mi w nim lordów (obecnie moi lordowie to towarzysze z tawern). Staram się przekabacić lordów z innych państw ale żaden nie chce przejść na moją stronę. Co zrobić że żeby zaczęli współpracować? Trzeba mieć dużo pkt. perswazji? A może coś innego?

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    Odp: Jak zwerbować lordów z innych frakcji?
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 27, 2013, 19:27:15 »
    Po pierwsze:
    1. Dobre stosunki z lordem.
    2.Sporo punktów perswazji.
    Następnym razem nie dawaj włości swoim towarzyszom z tawerny - spadną ci relacje z wszystkimi lordami.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 27, 2013, 20:37:30 »
    Po pierwsze: Po drugie:
    1. Dobre stosunki z lordem.
    2.Sporo punktów perswazji.
    Następnym razem nie dawaj włości swoim towarzyszom z tawerny - spadną ci relacje z wszystkimi lordami.
    Najważniejsza jest sytuacja polityczna i relacje lorda z seniorem, jeżeli mamy państwo-zamek to bardzo trudno będzie kogoś przekonać, nawet jeżeli nienawidzi swojego seniora.

Offline Zubik04

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 28, 2013, 16:55:18 »
    Jesli chodzi o lordow z tawern, to wystarczy brac na lordow tylko bohaterow z korzeniami szlacheckimi i juz nie beda sie klocic z innymi lordami

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 28, 2013, 20:49:45 »
    Chodzi ci o których bohaterów? Zawsze byłem ciekaw czy taki Alayen, który się powiadał potomkiem rycerza, nie będzie jak Borcha, któremu dałem wieś i relacje z lordami mi spadły. Ale przyznam, że ciekawie jest to zrobione - głupi byłem, że dałem włości koniokradowi. 
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 28, 2013, 20:53:27 »
    Chodzi ci o których bohaterów? Zawsze byłem ciekaw czy taki Alayen, który się powiadał potomkiem rycerza, nie będzie jak Borcha, któremu dałem wieś i relacje z lordami mi spadły. Ale przyznam, że ciekawie jest to zrobione - głupi byłem, że dałem włości koniokradowi.

Na wiki MB masz dokładny rozpis.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 28, 2013, 21:00:38 »
    Rzeczywiście, dzięki. Nigdy bym się nie domyślił, że Lezalit to szlachcic.

Offline Zubik04

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 28, 2013, 23:20:32 »
    Poza wiki sa jeszcze inne sposoby, np. wystarczy posluchac dokladnie historii kazdego z bohaterow

Offline Xanathos

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 29, 2013, 11:07:52 »
    Polecam wykonywać dużo zadań dla lordów aby zwiększyć ich relację z tobą.
    Oczywiście, werbunek lorda wrogiej frakcji zależy też od jego charakteru. Bywają lordowie "dobroczyńcy i honorowi" którzy automatycznie zwiększają przyjazny stosunek do Ciebie, jeśli Twój honor i reputacja rosną, łatwo na nich natrafić, gdy spotkasz lorda który jest Ci przyjazny, a nigdy z nim nie gadałeś. Tacy lordowie często nie przejmują się lennem, więc mogą latać przy Tobie, a ich stosunek do Ciebie nie spadnie nawet jeśli nie będą mieli zamku/wioski.
    Z drugiej strony są też materialiści, jeśli masz kilka zamków i wiosek nie przydzielonych nikomu, materialiści też mogą dołączyć o ile dostaną swoje lenno, a przy rozdzielaniu lenn zawsze będą popierać swoją osobę i nie będą zadowoleni gdy ktoś inny dostanie nowo zdobyte lenno.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 29, 2013, 17:36:51 »
    Dodatkowo można zwiększyć sobie stosunki, jeżdżąc na uczty - wtedy rozmowa z gospodarzem i plus trzy do stosunków.

Offline warwick

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 29, 2013, 18:00:47 »
    Wielkie dzięki za pomoc. Gdybym wiedział o tym wcześniej moje państwo wyglądałoby inaczej :P. Jak ktoś ma jeszcze inne pomysły to pisać.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 29, 2013, 18:04:51 »
    Jak będziesz zdobywać zamek, to szturmuj taki, który jest oddalony od twoich wrogów. Wtedy zanim przyjadą odbić zamek trochę czasu upłynie.