Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mount And Blade Warband Mutiplayer  (Przeczytany 4748 razy)

Opis tematu: Multiplayer

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Neqster

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Mount And Blade Warband Mutiplayer
    « dnia: Kwietnia 26, 2013, 09:16:09 »
    Witam,

Mam pytanie, czy można grac z kumplami przez neta w  M&B w, tylko że w taki sposób jak na singlu, czyli ma się własną armię, podbija się zamki itp.

Czekam na odpowiedź. Pozdrawiam Neqster

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Mount And Blade Warband Mutiplayer
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 26, 2013, 11:16:08 »
    Chodzi ci o kampanię multi jak rozumiem...
    Niestety nie ma takiej opcji, że każdy będzie miał własną armię, jedyne co można zrobić to, że jeden gra na mapie strategicznej, a gdy jest bitwa, to reszta ludzi też bierze w niej udział, da się tam dzięki modowi Battle Time http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,150827.0.html

Szczerze mówiąc to lepiej pograć w coś, gdzie taka opcja jest jakoś wbudowana, nie wiem jak to jest w nowych totalwarach, ale w Medzie2 chyba była możliwa kampania hotseat? Poza tym jest mnóstwo turowych strategii, rtsów, itp. gdzie można grać hotseaty albo po prostu mecze.

Offline Neqster

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 26, 2013, 17:35:02 »
    Szkoda że się nie da, bo samemu to się nudzi taka gra.

A może znasz jakieś podobne gry w których coś takiego jest?

Offline huth

« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 26, 2013, 22:24:35 »
    Podobna gra, to znaczy taka, gdzie osobno jest kampania i osobno bitwy? Kojarzą mi się tylko totalwary oraz HoMM i Disciples :\ Nie mam wielkiego obeznania...
    Ale innych strategicznych jest mnóstwo... od typowych rtsów z budowa baz jak AoE, C&C, przez te oparte na kontroli stref, czyli gry Relic(CoH) czy BftME, po wielkie turówki jak Civ czy Endless Space i wielkie strategie jak Sins of Solar Empire, Total Annihilation czy gry Paradoxu, a to i tak jakieś wybiórcze przykłady...

Offline Neqster

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 27, 2013, 05:28:11 »
    Podobna, to mam na myśli że jest ta duża mapa jak w M&B W i można grac z innymi graczami przez neta, miec wspólne armie, królestwo itp. 

Offline huth

« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 27, 2013, 13:58:18 »
    Wspólne armie i królestwo? Chodziło ci raczej, że każdy ma swoje :) Lol, teraz mi się przypomniało jak kiedyś grałem z kumplem przy kompie w meda1 i dzieliliśmy się dowodzeniem armiami, śmiesznie było :P
    Ale do tematu, to np. strategie od Paradoxu, chociażby ostatnie Crusader Kings II, tylko, że tutaj dochodzą nacje AI(chyba że chcecie takiego coopa), brak jest opcji skirmishu np. 2x2 jak to jest we wszystkich rts'ach.
    Ja przez neta z kumplami grałem tylko w Kozaków(nienawidzę tej gry), AoE2(bardzo fajnie się gra, teraz wyszła wersja HD), C&C3(takie sobie) i Sins of Solar Empire(bardzo fajne, epicka skala)

Offline El Vito

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 28, 2013, 01:03:53 »
    Nie polecam serwera Ig_battlegrounds. Trafiają się melepety do teamu takie jak by dopiero co kupili grę, i za motywacje w postaci kilku komentarzy na temat ich gry zostałem zablokowany na serwerze. Nie są gotowi na żadną krytykę.
    Pozdrawiam

Offline Neqster

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 28, 2013, 09:54:14 »
    @HUtH grałem we wszystkie te gry. Ja chciałbym zagrac z kumplem tak ja jest w M&B W kropka w kropkę, jest taki sam widok, że na polu walki jest widok za pleców lub można se go zmienic, a poruszając się po mapce jest widok z góry. O taką grę mi bardziej chodzi i odbywa się ona w średniowieczu, bo takie granie w stylu rozwijanie wiosek mnie już za bardzo nie bawi.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 28, 2013, 10:03:33 »
    Może Europa Universalis 2 ? Masz własne królestwo, armie (jak grasz z kimś to on też tak ma). Możecie sobie kasę przesyłać, walczyć razem, tylko jedyne to czego nie ma to ta bitwa. Cała akcja dzieje się na mapie strategicznej...
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 28, 2013, 10:17:44 »
    CK2 albo EU3 Neqsterze. Plus w CK2 możecie grać w 1 państwie, np. w HRE - Ty Cesarzem, a Twój kumpel królem danego królestwa pod Tobą. Co prawda nie ma tam motywu bycia bohaterem na polu bitwy, ale aspekt taktyczny jest dobrze rozwinięty w obu grach.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 28, 2013, 10:49:27 »
    Bloomy, grałem w EU3. Jest prostsze od EU2, nawet na najwyższym, a to psuje tylko zabawę.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 28, 2013, 10:52:39 »
    Bloomy, grałem w EU3. Jest prostsze od EU2, nawet na najwyższym, a to psuje tylko zabawę.

Musiałeś grać bez dlc i na vanilli.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 28, 2013, 11:07:19 »
    Wyobraź sobie, że nie...

Offline huth

« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 28, 2013, 22:02:35 »
    @HUtH grałem we wszystkie te gry. Ja chciałbym zagrac z kumplem tak ja jest w M&B W kropka w kropkę, jest taki sam widok, że na polu walki jest widok za pleców lub można se go zmienic, a poruszając się po mapce jest widok z góry. O taką grę mi bardziej chodzi i odbywa się ona w średniowieczu, bo takie granie w stylu rozwijanie wiosek mnie już za bardzo nie bawi.

Szczerze mówiąc nie znam drugiej takiej gry, która miałaby taki sam model rozgrywki jak M&B i to w multi... sorry.

Offline Neqster

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 29, 2013, 21:03:33 »
    A niema jakiegoś moda bądź dodatku który by umożliwił granie takie?