Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Która według ciebie seria gry jest najlepsza?

Wiedźmin
    Gothic
    The Elder Scrolls
    Baldur's Gate
    Neverwinter Nights
    Dragon Age
    Icewind Dale
    Planescape Torment
    Might and Magic ( cała seria )

Autor Wątek: Najlepsze gry RPG  (Przeczytany 19569 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UMAD?
    Odp: Najlepsze gry RPG
    « Odpowiedź #15 dnia: Maja 24, 2013, 21:24:23 »
    Gothic cała seria. Stracone dzieciństwo i takie tam ;D

PROBLEM?

Offline lysy890

• Użytkownik
    • Piwa: 43
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 17, 2013, 23:22:47 »
    Gothic :****
    lysy890: Dzisiaj rekruci mają ten sprawdzian na fiz?
    [5pp]aroslaw46: ta
    [5pp]aroslaw46: ale ty masz fiza przecież
    lysy890: Bo wlaśnie vister ćwiczy ku chwale ojczyzny od tygodnia
    [5pp]aroslaw46: xD

O MNIE: Wielokrotny zdobywca podium na Cav Gf'ach, były podoficer 14pk, były oficer 13ph (starego), założyciel 10ph, na piechocie były członek m.in. 5pp. Reprezentant Polski na cav i inf. Dumny ojciec.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 17, 2013, 23:35:09 »
    Według mnie najlepsze jest Wiedzmin3
    Dobry jesteś, grałeś w trójke przed jej wyjściem o.O
    Ja zagłosowałem na Neverwinter Nights, tyle zerwanych nocek, zmienianie się w minotaura i musowe faile co obszar to jest to :D

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline memoryfive

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 21, 2013, 15:14:54 »
    kurde grałem  w neverwinter nights 2, dragon age poczatek oraz the elder scrolls i wszystkie mi sie podobaly...to bardzo dlugie gry co jest plusem

Offline awaw24

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 21, 2013, 19:47:20 »
    Zagłosowałem na Ghotica, zagłosował bym na Wiedźmina, ale tej gry będą tylko trzy części, niedługo ostatnia i koniec tej serii...
    NAUCZCIE SIĘ GRAĆ DOPIERO DAWAJCIE RADY,
    NAUCZYCIEL MUSI WIELE LAT SIĘ UCZYĆ ABY MÓC NAUCZAĆ...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #20 dnia: Lipca 21, 2013, 23:18:19 »
    To czy koniec to nie wiadomo... być może REDom będzie się opłacać robić jeszcze coś nowego, w końcu sporo kasy i pracy poszło na silnik i w ogóle, robią jeszcze jedną grę, ale firma się rozwija...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 21, 2013, 23:24:09 »
    W którymś z wywiadów Redzi powiedzieli, że jest to ostatnia część z Geraltem w roli głównej. Możliwe że nie zrezygnują całkowicie z wiedźmina, tylko stworzą inną grę (niekoniecznie RPG) w uniwersum Sapkowskiego. Ciekawą opcją byłaby strategia. Taki Total War, tyle że pasujący w uniwersum. Możliwie, że pójdą również w inną stronę, tworząc faktycznie RPG ale wsadzając kogoś innego na głównego bohatera, np. jakiegoś krasnoluda z Makahamu czy innego rycerza/woja/wieśniaka(!).

Offline huth

« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 22, 2013, 00:19:42 »
    Najlepiej niech zrobią shootera z czarodziejkami w roli głównej, każdy trafiony fireball spala jedną część stroju, czy coś w tym stylu
    A teraz powrót do normalności....

Miałbym spore wątpliwości czy by ta strategia wyszła dobrze, to jednak coś całkiem innego... no i na konsolach tego nie da się wydać :P
    Ja bym się nie zdziwił gdyby po dłuższej przerwie już po premierze W3 pojawił się news, że robią wiedźmińskie MMO... nie miałbym nic przeciwko.

Offline Cherokee

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #23 dnia: Września 07, 2013, 10:32:33 »
    10 milionów wiedźminów biegających sobie po północnych królestwach? :D

Nie da się zrobić w za bardzo z Wiedźmina MMO bo każdy chciałby być wiedźminem i mielibyśmy kolejki wiedźminów po questy u npc-ów a to by słabo wyglądało.Jakoś jedyny aspekt mmo który wg. mnie pasowałby do wiedźmina to system pojedynkowy.Model walki z dwójki i przygotowujesz sobie swoją postać na pojedynki z innymi graczami.To raczej projekt nie warty uwagi Redów a szkoda.Gothic Arena w takiej formie był fajny.

(click to show/hide)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #24 dnia: Września 07, 2013, 11:14:12 »
    Głos polecial na Gothica. Chyba nie dam rady zliczyć wszystkich godzin spędzonych przy tej wspaniałej serii, ale z pewnością jeszcze nieraz do niej powrócę. Jest to jedna z niewielu gier do których mogę wracac milion razy i za każdym razem czerpać tyle samo przyjemności. Do tych zalicza się też seria TES, ale po dłuższym namyśle głos padł na Gothica.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Cherokee

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #25 dnia: Września 07, 2013, 12:01:25 »
    Zastanawia mnie ta ogromna popularność Gothica w Polsce. Wiem że to świetna gra ale np. taki TES musiał poczekać na swoje lata a gothic odrazu stał się kultowy i pozostanie już chyba taki do końca mimo ostatnio chudych lat dla serii.

(click to show/hide)

Offline huth

« Odpowiedź #26 dnia: Września 07, 2013, 13:11:29 »
    Też mnie to zastanawia, bo sam nigdy mnie to nie rajcowało(tak jak i np. Morrek)... Ale zastanawia mnie też np. niesamowita popularność Star Wars i Halo, więc chyba szkoda czasu na to... Tylko że w przypadku Gothica 1 i 2 widać, że to po prostu dobra gra, mimo że niemiecka (:P), no i oczywiście pełna i nawet dobra polonizacja robi swoje. A może to też duża 'podaż' wersji pirackiej :P

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #27 dnia: Września 07, 2013, 13:40:57 »
    Również nie wiem czym to jest spowodowane. Na swoim przykładzie powiem że do mnie Gothic uderzył od razu. Nie wiem jak to opisać, ale można powiedzieć że od razu wchłąnałem w ten świat i do tej pory czuję, że nie grałem w żadną inną tak magiczną, swojską i wspaniałą historię. Uniwersum Myrtany od samego początku było tym czego w grach szukałem i czego chciałem. To The Elder Scrolls podchodziłem dłużej, ponieważ z początku jakoś odrzucało mnie to Universum, nie wiem sam dlaczego, ale po prostu nie dałem rady poczuć tej również wspaniałej historii. Szczerze mówiąc, mimo iż cholerenie cenię TES i uważam za coś świetnego, to tak naprawdę dopiero Skyrim mnie całkowicie, absolutnie przekonało do siebie. Obliviona do tej pory nie wspominam dobrze, chociaż wielokrotnie chciałem znowu do niego usiąść, to zwyczajnie nie daję rady.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #28 dnia: Września 14, 2013, 12:42:04 »
    Uwielbiam gothica i mimo, ze dawno juz w niego nie gralem, to nadal jest to jedna z najlepszych gier ever. I mimo, ze wiedzmin rowniez jest gra, to wiecej sentymentu mam do Gothica, a w szczegolnosci drugiej czesci. A czemu w Polsce jest ta gra tak popularna? Po pierwsze to RPG, po drugie genialnie zdubbingowany, po trzecie jest bardzo polski w swoim klimacie. Natomiast TES ma tylko napisy przetlumaczone, a po drugie jest bardziej mroczny,a  to co mnie najbardziej boli w tej serii to to, ze jest strasznie martwai sztywna
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Habrak

• Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #29 dnia: Września 14, 2013, 21:52:57 »
    Według mnie najlepsza gra RPG to Lionheart często do niej powracam.
    Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jednak tylko woda.