Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zabijanie lordów.  (Przeczytany 4677 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kener

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Zabijanie lordów.
    « dnia: Kwietnia 17, 2013, 09:35:00 »
    Napisałem tutaj, ale ogólnie chcę się dowiedzieć, czy istnieje mod, który pozowli na na zabijanie lordów na amen. Nie ważne do którego mount and blade. Chodzi mi o to, że w każdej walce jak ubijemy lorda, to zawsze jest ogłuszony, nie umiera. A czy jest taki mod, który pozwoli nam go zabić? Do tej pory są dwie możliwości. Albo go ogłuszamy i mam w niewoli, albo ogłuszamy i ucieka. A czy jest mod, który doda trzecia opcje, czyli jego smierć?

Ogólnie czy jest mod, który pozwoli na amen ukatrupiać lordów. Nie musi to być nawet poprzez walke. Mogą to być pojedynko, skrytobójcy, nie wiem - cokolwiek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: Zabijanie lordów.
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 17, 2013, 09:48:00 »
    Chyba nie ma. I dobrze, bo szybko by się kurczyła liczba lordów :P
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline kener

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 17, 2013, 09:51:54 »
    No tak, musiał by byc zrobiony mod bardzo dobrze, w sensie że nie tak łątwo było by zabić lorda. W końcu taki lord to doby wojownik i najwyższej klasy uzbrojenie. Mod musiał by to zrobic, że ka zdy lord by był naprawde pod tymi dwoma względami na poziomie.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 17, 2013, 15:15:34 »
    Taka opcja jest w modzie Brytenwalda.

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 17, 2013, 16:39:18 »
    Jest także szansa na śmierć postaci specjalnych w walce w jednym z modów w klimatach Skandynawii.

Offline kener

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 17, 2013, 18:44:01 »
    Taka opcja jest w modzie Brytenwalda.

A mozesz podac mi dokladne namiary na tego moda? Rozumiem to mod do warbanda?

Offline huth

« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 17, 2013, 19:44:24 »
    Jest na Warbanda i nie, nie podam ci linku, mogłeś spokojnie zajrzeć do działu modów na tym forum albo na taleworlds albo wygooglać.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 17, 2013, 20:43:38 »
    Jest! Sword of damocles na podstawkę. Grałem i da się tam zabijać lordów, jeńców, a nawet królów. Oczywiście honor spada o kilkadziesiąt punktow.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline huth

« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 17, 2013, 20:47:01 »
    A to może w wersji na Wb też to jest?

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 17, 2013, 21:07:08 »
    Niestety nie mam wersji na warbanda - a ten sword of damocles to wersja 5.0. Ale naprawdę działa to zabijanie jeńców. Ale jak ja zabiłem króla Rhodoków to spadł mi honor z 10 do -30, a relacje z władcami innych królestw spadły mi o parę punktów. A po Gravetchie królem został Kastor z Veluci co nie przyniosło mi żadnych korzyści. Jedynie nic nam nie spada przy zabijaniu centurionów, którzy najeżdżają Calradię.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline kener

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 18, 2013, 12:20:17 »
    Jest na Warbanda i nie, nie podam ci linku, mogłeś spokojnie zajrzeć do działu modów na tym forum albo na taleworlds albo wygooglać.

A mógłbyś opisać chociaż jak dokładniej to w tym modzie Brytenwalda wygląda? W sensie, co, zabijam go podczas bitwy i ginie jak normlany żołnierz, czy w jakiś inny sposób zabija sie lordów?

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 18, 2013, 12:49:13 »
    Wiesz, że tu jest dział o modach? A nawet bardziej cię zaskoczę ... Jest wyszukiwarka szukanych fraz ;)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline kener

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 18, 2013, 13:18:43 »
    Wiesz, że tu jest dział o modach? A nawet bardziej cię zaskoczę ... Jest wyszukiwarka szukanych fraz ;)

No, już znalazłem, ale dalej nie wiem jak to w tym modzie wygląda. Heh, troszke smiesznie, że szybciej ściągne, zainstaluje i sprawde, niz tu uzyskam odpowiedź. :) Kiedyś gdzies usłyszalem, ze jak ktoś 'malo wie', ale w jakiejś sprawie wie cos, czego ktos inny nie wie, to nie powie tego, bo to jest jak skarb. Jego jedyna rzecz, ktora wie, a inny nie wie. Moze cos w tym jest. :) Prawdopodobnie tyle samo bys pisal post z odpowiedzia jak i ten co napisales, ale twoj wybor, nie ujmujac nic nikomu. :)

#do zamknięcia.

Offline huth

« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 18, 2013, 14:24:17 »
    I tak nikt nie używa tej opcji, ponieważ rodzi pewne... komplikacje. Inni lordowie nie lubią, kiedy zabija się jednego z ich klasy.

Graj w Crusader Kings 2, jak chcesz takie rzeczy.

Offline kacperek1198

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #14 dnia: Lutego 06, 2014, 17:42:41 »
    Istnieje taki mod jak nowa ojczyzna i jest w nim możliwość zabicia więźnia czyli jak pojmiesz lorda to możesz go zabić :)