Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Początkujący prosi o kilka rad  (Przeczytany 6230 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bahamut[M]

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Początkujący prosi o kilka rad
    « Odpowiedź #30 dnia: Maja 03, 2013, 16:15:38 »
    Co raz więcej lordów już po za Calradią.. nordów prawie nie było a teraz mają pół mapy.. i to Vaegirów zaraz nie będzie.. :D Nie wiem czy kontynuować grę na tym save i tracić czas.. skoro fakt że zaraz lordów nie będzie jest co raz bliższy. ;/

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #31 dnia: Maja 03, 2013, 19:10:27 »
    Co raz więcej lordów już po za Calradią.. nordów prawie nie było a teraz mają pół mapy.. i to Vaegirów zaraz nie będzie.. :D Nie wiem czy kontynuować grę na tym save i tracić czas.. skoro fakt że zaraz lordów nie będzie jest co raz bliższy. ;/

Radzę Ci zacząć od nowa, a postać wyeksportuj ( chociaż polecam zacząć od nowa ). Taki bałagan jak w twojej grze nie wyjdzie Ci na dobre. AI powinno się trochę uspokoić po paru dniach, ale nie jestem tego pewny.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Bahamut[M]

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Maja 03, 2013, 19:23:32 »
    Po paru dniach... ?:D Taki bajzel już mam ponad 100 dni w grze , chyba zacznę od nowa.. ale mam pytanie czy taki chaos może być spowodowany przez Diplomacy Mod ?

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #33 dnia: Maja 03, 2013, 20:46:41 »
    Akurat diplomacy mod naprawia bałagan nativowy, jeżeli grałeś na dipie savem z nativa to tak mogło dalej być.
    Możliwe też, że po prostu lordowie emigrujący to niehonorowi lordowie a ich łatwo obrazić, nawet zbyt łatwo i niekiedy wbrew logice.
    Jeżeli władca z ich rdzennej kultury im przebaczy to wrócą do Carladii pod jego opiekę.

Offline Bahamut[M]

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Maja 05, 2013, 02:03:21 »
    Dobra, mam teraz problem z panną.. chce żebym się z nią spotkał mam z nią już 27pkt na + ale teraz jak się chcę z nią spotkać to mi mówi że powinienem być gdzie indziej.. aktualnie jest marszałkiem ale dla testu zrezygnowałem, poleciałem do niej i nadal to samo.. nie rozumiem, może z nią można się spotkać tylko jak się nie toczy wojny? Bo aktualnie mam dwie wojenki a chciałbym ją wziąć do swojego miasta bo ojciec się nie zgadza i trzeba wiać ;]

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #35 dnia: Maja 05, 2013, 17:21:31 »
    A masz zadanie "odwiedzenie damy", czy coś takiego?
    Jeśli nie ma zgody ojca na spotkanie, to muszą być one "tajne", więc nie możesz przyjechać kiedy tylko chcesz.

Offline Bahamut[M]

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Maja 05, 2013, 17:38:08 »
    Napisałem wyżej, że ona chce bym się z nią spotkał , więc tak mam takie zadanie i nadal to samo. Aktualnie nie mam wojny z nikim, nie jestem marszałkiem i nadal mi truje że powinienem być gdzie indziej.. dlatego szukam sobie już innej .

Jeszcze kolejna sprawa.. jakiś czas temu pożyczyłem swojego NPC pewnemu lordowi który w tym czasie co miał mojego Alayena zmienił państwo.. zadanie zostało anulowane , a Alayen przepadł.. dziś objechałem całą Calradię dwukrotnie sprawdzając wszystkie tawerny i nie ma go.. a gdyby chcę zapytać podróżnika o jednego z towarzyszy to nie mogę wybrać nic.. tak jakby on zniknął. ehh

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Maja 05, 2013, 17:43:27 »
    Jeżeli grasz na nativie, to towarzysz przepadł.
    Na dip modzie powinien do ciebie wrócić w ciagu 3 dni.

Offline Bahamut[M]

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Maja 05, 2013, 17:53:45 »
    Gram na DIP z savem z native'a, ale nie pamiętam czy już go miałem przy przesiadce na dipa.. i to było jakieś 150 może dni temu w grze i do tej pory nie wrócił.. czyli pewnie przepadł..

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Maja 05, 2013, 17:58:37 »
    Jeżeli to save z Nativa, to przepadł od kiedy tylko zadanie zostało anulowane.
    Jest to jeden z powodów dla którego zlecenia dla towarzyszy powinno się brać tylko od władców.

Offline Bahamut[M]

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Maja 06, 2013, 01:13:43 »
    A powie mi ktoś jaki jest największy możliwy rozmiar oddziału dla gracza na diplomacy? Bo mam aktualnie 92 żołnierze i co ja mogę zrobić jak taki Sanjar Khan mnie zaatakuje który ma około ~400 jednostek.. do tego jak oblegają zamek to ich jest około 800 .. to moi nordowie jak ich zwołam nawet podejść się boją.

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Maja 06, 2013, 08:01:23 »
    Musisz im rozkazać iść do obleganego miejsca podczas szturmu i dołączyć do bitwy.
    Wszystko zależy od ustawień, ale domyślnie co 250 renomy tracimy 1 punkt podczas jej zdobycia(mamy 500 renomy, bitwa za 10 więc dostaniemy 8) a co tydzień tracimy 0,5% całej renomy, więc jakieś ~80 jednostek z renomy, 30 podstawy, do 63 z charyzmy i 50 z przywództwa.

Offline Bahamut[M]

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Maja 15, 2013, 18:02:10 »
    Od czego zależy ilość dziennego expa z treningu? Bo maksymalnie ile otrzymałem to było chyba około 800-1000 expa.. a typ widzę że dostaje nawet po 15k ;o

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Maja 15, 2013, 18:12:31 »
    Im lepszy poz. treningu tym więcej doświadczenia daje bohater/towarzysz postaciom o niższym poziomie.
    Warto przed rozpoczęciem kariery w Carladii "na serio" wyćwiczyć towarzyszy ~15 poz co pozwoli szkolić elitarne jednostki z pomocą towarzyszy.

Offline Bahamut[M]

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Maja 15, 2013, 18:15:41 »
    Czyli trening mogę rozwijać u każdego bohatera tak ? im więcej tych pkt mają razem tym lepiej tak ?